Vysshaya Liiga: FC Torpedo-BelAZ Zhodino – FC Belshina Bobruisk kello 17.00 pe 27.3.2020

Valko-Venäjän pääsarjassa nähdään perjantaina kahden ottelun kierros. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu meidän mielestämme on tämä Zhodinon ja Belshinan välinen kohtaaminen. Peliyhtiöt ovat nostaneet kotijoukkueen otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä Belshina ei antanut itsestään avausottelussa FC Minskiä vastaan kovinkaan hyvää kuvaa. Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Torpedo-BelAZ Zhodino ja FC Belshina Bobruisk ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 26 kertaa. Näistä peleistä Zhodino on voittanut yhdeksän ottelua, yhdeksän kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja kahdeksan kertaa kentältä on poistunut voittahana Belshina.

Kaksikon tuoreimmat väännöt ovat perua vuodelta 2016. Tuolloin osapuolet kohtasivat kaksi kertaa. Näistä peleistä ensimmäinen päättyi 2-2 tasapeliin, mutta toisessa kohtaamisessa Zhodino parempi 1-3 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa mikään asia ei suoraan hyppää silmille. Kerrotaan kuitenkin, että osapuolten neljässä tuoreimmassa väännössä on ainoastaan kerran jääty alle kolmen maalin pelin.

Zhodino aloitti kauden voitolla

FC Torpedo-BelAZ Zhodino on vuonna 1961 perustettu jalkapalloseura. Se kotiottelunsa noin 6500 katsojaa vetävällä Torpedo Stadiumilla. Joukkueen historian suurin saavutus on ainakin toistaiseksi vuonna 2016 tullut Valko-Venäjän Cupin voitto.

Vaikka Zhodino ei ole rypenyt kullassa, niin voisi sanoa, että joukkue on kuitenkin menestynyt suht hyvin Valko-Venäjän pääsarjassa 2010-luvulla, sillä se pääsi vuosina 2011 ja 2017 pelaamaan maan Super Cupin voitosta. Lisäksi se on pelannut vuosina 2010 ja 2016 Valko-Venäjän cupin finaalissa.

Menneellä kaudella Zhodino sijoittui Valko-Venäjän pääsarjassa kuudenneksi. Kuluvana vuonna joukkue on pelannut kaiken kaikkiaan 12 ottelua. Näistä peleistä yhdeksän on ollut ystävyysotteluita, kaksi Cupin otteluita ja yksi yksi Valko-Venäjän pääsarjan peli.

Noista harjoituspeleistä Zhodinolle kirjattiin kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja viisi tappiota. Myöskään Cupin pelit eivät menneet kovinkaan kummoisesti, sillä Zhodino hävisi ne molemmat, mutta kauden ensimmäisessä Valko-Venäjän pääsarjan pelissä, se kukisti Soligorskin 0-1.

Belshina aloitti kauden tappiolla

FC Belshina on vuonna 1976 Bobruiskissa perustettu jalkapalloseura. Se pelaa kotiottelunsa 3700 katsojaa vetävällä Spartak Stadiumilla. Joukkue on voittanut historian saatossa Valko-Venäjän mestaruuden kerran (2001) ja Valko-Venäjän Cupin kolmesti (1997, 1999 ja 2001).

Menneellä kaudella Belshina pelasi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, jonka se voitti neljän pisteen erolla ennen FC Smolevicia. Kuluvan vuoden aikana Belshina on pelannut kymmenen ottelua. Näistä peleistä yhdeksän on ollut harjoituspelejä ja yksi Valko-Venäjän pääsarjan ottelu.

Näistä harjoituspeleistä joukkueelle kirjattiin neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Liigakauden sarjanousija puolestaan aloitti 1-3 tappiolla Minskille.

Zhodino ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Zhodinon otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä Belshina ei antanut itsestään kovinkaan hyvää kuvaa kauden avausottelussa FC Minskiä vastaan ja nyt vastustaja on samaa tasoa.

Belshinan mahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata ampua ihan täysin alas, sillä joukkue iski ottelun ja toisen puoliajan alussa todella hyvin vastaan. Näissä vastaiskuissa lepääkin joukkueen mahdollisuudet yllätykseen, sillä mikäli se onnistuu heti starttiin maalinteossa, niin Zhodino voi joutua pelissä hyvinkin vaikeaan asemaan.

Koska Zhodinon suorasta voitosta saa aika pienen kertoimen, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vaihtoehtoisia vetoja. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle voitaisiin laittaa se, että toinen joukkueista jää maaleitta tässä pelissä. Tätä me perustelemme sillä, että kumpikaan joukkue ei ole loistanut maalinteossa alkaneella kaudella. Bethard tarjoaa tähän vaihtoon 1,80-kertoimen.

Lyö sen puolesta vetoa Bethardilla, että toinen joukkueista jää maaleitta »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *