Vysshaya Liga: Dinamo Minsk – Torpedo Belaz Zhodino kello 19.00 pe 3.4.2020

Perjantain futiskierroksen Valko-Venäjän Valioliigassa päättää tämä Dinamo Minskin ja Torpedo Belaz Zhodinon välinen kohtaaminen. Tähän matsiin kannattaa jo varautua muutamalla mämmillä ja popkornilla, sillä etenkin Zhodino on pystynyt pelaamaan kuluvalla kaudella ihan mukiinmenevää fudista. Ottelua pääsee seuraamaan UnibetTV:n kautta suorana lähetyksenä.

Aikaisemmat kohtaamiset

Dinamo Minsk ja Torpedo Belaz Zhodino ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 48 kertaa. Näistä peleistä Dinamo on voittanut 22 ottelua, 13 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 13 kertaa kentältä on poistunut voittajana Torpedo. Kaksikon tuoreimmat kohtaamiset ovat perua viime kaudelta. Tuolloin osapuolet kohtasivat Valko-Venäjän pääsarjassa kaksi kertaa. Nämä molemmat kohtaamiset päättyivät Zhodinon murskavoittoihin (4-0, 0-3).

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.
1. Zhodino on voittanut joukkueiden kaksi edellistä kohtaamisesta selvästi.
2. Zhodino on saanut vähintään yhden pisteen joukkueiden kolmesta tuoreimmasta kohtaamisesta.
3. Dinamo Minsk on jäänyt maaleitta joukkueiden kolmessa edellisessä kohtaamisessa.
4. Dinamo Minsk on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran maaliskuussa 2018.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videolta:

Lähtökohdat

Dinamo Minsk sijoittui päättyneellä kaudella Valko-Venäjän pääsarjassa neljänneksi. Sijoituksen on pakko olla massiivinen pettymys, maan tunnetuimmalle seuralle. Myöskään kuluva kausi ole alkanut jättiläisen kannalta toivotusti, sillä ensin se sai 0-1 lukemin nekkuun sarjanousija Rukh Brestiltä ja tämän jälkeen nekkuun tuli 3-2 lukemin paikallisottelussa FC Minskiltä. Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että nuo Dinamon molemmat maalit tulivat viimeisen kymmenen minuutin aikana. Muuten joukkue oli helisemässä saamassa rumasti selkäänsä.

Torpedo Belaz Zhodino sijoittui puolestaan menneellä kaudella Valko-Venäjän pääsarjassa kuudenneksi. Mikäli kauden viimeiset pelit olisivat menneet paremmin, niin joukkue olisi voinut olla jopa neljäs. Kuluvan kauden Zhodino on aloittanut vakuuttavasti. Ensin joukkue kaatoi kauden avauksessa Soligorsin 0-1 lukemin. Tätä seurasi niin ikään 1-0 voitto Zhodinosta. Monet varmasti miettivät tässä kohtaa mitä vakuuttavaa näin pienissä voitoissa on ja vastaus kuuluu kontrolli. Siinä missä lähes kaikki valkovenäläiset joukkueet pelaavat jollakin tavalla epäorganisoitua futista, niin Zhodino pyrkii pysymään pallossa ja kontrolloimaan peliä, jolloin se saa vastustajan näyttämään etenkin tässä sarjassa huonolta.

Tasainen ottelu luvassa

Peliyhtiöt ovat nostaneet Dinamo Minskin otteluun aika suureksi ennakkosuosikiksi. Me emme allekirjoita tätä näkemystä ihan suorilta käsiltä, sillä Dinamo liitää parhaillaan viiden ottelun tappioputkessa, eikä joukkueen peli todellakaan ole ollut sellaista, mitä näin isolta ja perinteikkäältä seuralta voisi odottaa.

Myönnetään kuitenkin, että Dinamolla on laadukkaampi materiaali ja kotietu puolellaan. Mikäli sen pelaajat päättävät myös oikeasti pelata koko 90. minuuttia, niin Zhodino joutuu koville, sillä vaikka vierasjoukkue pelaa organisoidumpaa jalkapalloa, niin yksilötaidossa se häviää Minskin ylpeydelle. Kotijoukkueen osakkeita nostaa myös se, että Dinamon tiedotteen mukaan se neuvottelee CSKA Moskovan kanssa yhteistyöstä, johon kuuluisi myös lainapelaajat.

Koska meillä ei ole tietoa missä vaiheessa nuo neuvottelut etenevät, emmekä me ole lainkaan vakuuttuneita siitä, että keskenkuntoinen Dinamo pystyisi sormia napsauttamalla alkaa pelaamaan parempaa futista, niin lähdetään me pelaamaan tässä pelissä vaihtoehtoisia vetoja. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle laitetaan se, että Ivan Bakhar tekee ottelussa maalin. Hyökkääjä on ollut alkukauden peleissä Jevgeni Shikavkan kanssa Dinamon parhaita pelaajia. Unibet tarjoaa Baktarin maaliin 3,50 kertoimen.

Lyö Ivan Bakharin maalin puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *