Veikkausliiga: RoPS – TPS kello 17.00 la 1.8.2020

Lauantaina veikkausliigakierroksen toinen mielenkiintoinen ottelu, nähdään Rovaniemen Keskuskentällä, jossa toisistaan mittaa ottavat RoPS ja Turun Palloseura. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista, mutta Kertoimet.comin silmissä, RoPS on ottelun hienoinen ennakkosuosikki.

Aikaisemmat kohtaamiset

RoPS ja TPS ovat kohdanneet edellisen kerran kaudella 2018. Tuolloin osapuolet ottivat yhteen kolmesti. Näistä peleistä kaksi ensimmäistä päättyi pistejakoon 0-0 tuloksilla, mutta kolmannessa väännössä RoPS oli parempi 1-2 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että RoPS on saanut kaksikon kolmesta tuoreimmasta kohtaamisesta joka kerta vähintään pisteen. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että TPS on voittanut RoPSin edellisen kerran vieraissa toukokuussa 2014.

Joukkueiden tuoreimman kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

RoPS lähtee otteluun tappio alla ja sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Vesa Tauriasen suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella viisi ottelua, joista rovaniemeläisille on kirjattu yksi tasapeli ja neljä tappiota. RoPSin isoimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat liittyneet maalintekoon. Muuten joukkueen peli on ollut ihan siedettävää. Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä että RoPS vahvistui aikaisemmin tällä viikolla Joonas Vahteralla, joka on varmasti oiva lisä rovaniemeläisseuran keskikentälle.

TPS lähtee otteluun puolestaan viiden pelin tappioputkessa ja sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Joonas Laurikaisen (Päävalmentaja pelissä) suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella viisi ottelua, jotka kaikki ovat siis päättyneet tappioon. Turkulaisten isoimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat liittyneet maalintekoon, mutta toisin kuin RoPSilla, niin TPS:n pelissä ei toisinaan ole ollut mitään järkeä. Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan mitä turkulaisten uusi päävalmentaja Jonathan Johansson tuo raitapaitojen peliin.

Ennakoidut kokoonpanot

RoPS (4-3-3):
Kompalla – Hyvärinen, Katz, Sihvonen, Niska – Kaukua, Malolo, Vahtera – Carr, Banza.

TPS (4-5-1):
Koponen – Alhassan, Pikkarainen, Holma, Rähmönen – Jakonen, Lähde, Pyyhtiä, Moundi, Mazaci – Olawele.

RoPS ennakkosuosikki

Ottelun lähtökohdat ovat äärimmäisen mielenkiintoiset, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat tästä pelistä voiton, sillä kyseessä on ennakkokaavailuiden mukaan kaksi heikointa joukkuetta, jotka tulevat taistelemaan putoamista vastaan. Peliyhtiöt ennakoivat matsista tasaista, mutta Kertoimet.comin silmissä RoPS on ottelun hienoinen ennakkosuosikki. Tätä me perustelemme sillä, että rovaniemeläiset ovat pelanneet selvästi parempaa peliä kuin TPS, joka hankki kymmenkunta ulkomaalaispelaajaa riveihinsä ennen kauden alkua. RoPS on puolestaan toiminut fiksummin ja vahvistanut joukkuetta sen mukaan, missä sillä on ollut eniten heikkouksia.

Se mitä tässä pelissä kannattaa laittaa lapulle onkin sitten toinen juttu. Alle 2,5 maalin peli olisi luonnollinen valinta tähän, koska kummallakin joukkueella on ollut ongelmia maalinteon kanssa. Ikävä kyllä kerroin tähän on todella pieni. Pysytään kuitenkin vaihtoehtoisissa vedoissa ja laitetaan lapulle se, että toinen näistä joukkueista jää tässä pelissä maaleitta. 888-peliyhtiö tarjoaa tähän vaihtoehtoon 1,79-kertoimen, mikä on siedettävä.

Lyö sen puolesta vetoa, että toinen tai molemmat jäävät tässä pelissä maaleitta »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *