Veikkausliiga: Ilves – RoPS kello 18.30 ke 4.8.2020

Veikkausliigan toinen mielenkiintoinen ottelu nähdään keskiviikkona Ratian Stadionilla, jossa toisistaan mittaa ottavat Ilves ja RoPS. Peliyhtiöt ovat nostaneet Tupsukorvat otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mutta kuuma kysymys kuuluu: Mitä tässä pelissä kannattaisi laittaa lapulle?

Aikaisemmat kohtaamiset

Ilves ja RoPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Näistä kohtaamisista ensimmäinen nähtiin helmikuun alussa Suomen Cupissa ja toinen pari viikkoa sitten Veikkausliigassa. Ilves voitti tuon kaksikon Suomen Cupin kohtaamisen 3-1 lukemin, mutta tuossa kaksi viikkoa sitten Rovaniemellä pelatussa ottelussa pisteet menivät jakoon 1-1 tuloksella.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.

1. Ilves on saanut kaksikon viidestä viimeisestä väännössä joka kerta vähintään pisteen (2-3-0).
2. RoPS on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran lokakuussa 2018.
3. RoPS on voittanut Ilveksen edellisen kerran vieraissa huhtikuussa 2017.
4. Joukkueiden kolmessa tuoreimmassa väännössä on nähty joka kerta vähintään kaksi maalia (2-4-4).
5. Molemmat joukkueet ovat tehneet maalin kaksikon kolmessa tuoreimmassa väännössä.

Ilves kuudes, RoPS viimeinen

Ilves pelasi hyvän talvikauden ja eteni Suomen cupissa pitkälle, mutta Tupsukorvien alkukausi Veikkausliigassa on ollut nihkeä, sillä seitsemästä ensimmäisestä ottelusta tamperelaisseuralle on kirjattu kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Erityisesti Jarkko Wissin miehistöllä on ollut ongelmia hyökkäyspelissä, sillä maaleja ei tahdo tulla millään ilveelläkään. Tämä on johtanut siihen, että Ilves on pelannut selvästi hyökkäysvoittoisempaa futista alkaneella kaudella kuin viime vuonna. Tämän seurauksena kivenkovan puolustuksen verkot ovat alkaneet heilua huomattavasti totuttua enemmän.

RoPSin talvikausi oli vaikea, eikä Veikkausliigakaan ole alkanut toiveisen mukaisesti, sillä Vesa Tauriaisen miehistölle on kirjattu kuuden pelin jälkeen kaksi tasapeliä ja neljä tappiota. Ilveksen tavoin, RoPSilla on ollut isoja ongelmia maalinteon ja puolustuspelin kanssa. Toisin kuin Tampereella, niin Rovaniemellä näitä ongelmia on yritetty paikkailla lainapelaajilla. Näiden HJK-lainojen myötä Rovaniemeläisten peli on parantunut, mutta ei vielä niin paljon, että se pystyisi tosissaan pelaamaan sarjapaikasta.

Ennakoidut kokoonpanot

Ilves (4-1-2-1-2):
Riikonen – Almen, Tomas, Mensah, Aspegren – Jair – Tamminen, Järvinen – Ala-Myllymäki – Mettälä, Fofana.

RoPS (3-4-3):
Kompalla – Kantola, Olbisi, Katz – Niska, Malolo, Vahtera, Hyvärinen – Carr, Tamminen, Kaukua.

Ilves ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Ilveksen otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä Tupsukorvat ovat syystä tai toisesta olleet rovaniemeläisille vaikea vastus kaadettavaksi viime vuosina. Koska Ilveksen suorasta voitosta saa kuitenkin niin pienen kertoimen, kannattaa tässä pelissä laittaa lapulle jotain muuta kuin kotijoukkueen suora voitto.

Luonnollisia vaihtoehtoja tässä pelissä olisi pelata alle 2,5 maalin puolesta, sillä molemmilla joukkueilla on ollut maalinteon kanssa ongelmia. Toinen vaihtoehto voisi olla kokeilla pelata Ilveksen voittoa -1 tasoituksella. 888-peliyhtiö tarjoaa alle kolmen maalin pelille 1,90 kertoimen. Tupsukorvien kahden maalin voitolle peliyhtiö tarjoaa puolestaan 2,23 palautuksen.

Lyö Ilveksen -1 tai alle 2,5 maalin puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *