Veikkausliiga: IFK Mariehamn – KuPS kello 18.30 su 27.9.2020

Sunnuntain Veikkausliigakierroksen mielenkiintoisin ottelu potkitaan Wiklöf Holding Areenalla, jossa toisistaan mittaa ottavat IFK Mariehamn ja KuPS. Peliyhtiöt ovat nostaneet kuopiolaiset otteluun ennakkosuosikiksi ja syystä, sillä IFK Mariehamn on saanut KuPSilta viimeisen kolmen vuoden aikana kaksikon kohtaamisisssa kokoon ainoastaan yhden pisteen.

Aikaisemmat kohtaamiset

IFK Mariehamn ja KuPS ovat kohdanneet toisena kerran kuluvalla kaudella. Tuossa kuukausi sitten pelatussa ottelussa KuPS kaatoi kotikentällään saarelaiset 2-1 lukemin. Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa huomaa, että KuPS on ollut viime vuosina IFK:lle vaikea vastus kaadettavaksi, sillä saarelaiset ovat saaneet kaksikon kahdeksasta edellisestä kohtaamisesta ainoastaan yhden pisteen (0-1-7). Edellisen kerran IFK on voittanut KuPSin kolme vuotta sitten. Tuolloin saarelaiset kaatoivat tällä samaisella stadionilla kuopiolaiset 2-1 lukemin.

Kaksikon edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

IFK Mariehamn lähtee otteluun tappio alla ja sarjataulukon jaetulta kahdeksannelta sijalta. Saarelaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 16 ottelua, joista Lukas Syberyjskin suojateille on kirjattu viisi voittoa, viisi tasapeliä ja kuusi tappiota. IFK:n isoin ongelma tällä kaudella on ollut ailahtelevaisuus. Tilastollisesti saarelaiset pelasivat hyvän elokuun ja hetken näytti siltä että se nousee taistelemaan ylälohkon paikasta, mutta syyskuu on mennyt joukkueelta penkin alle. Tästä kertoo esimerkiksi viiteen viimeiseen otteluun kerätyt kolme pistettä, kun elokuussa niitä tuli 12.

KuPS lähtee otteluun puolestaan kuuden pelin voittoputkessa ja sarjataulukon toiselta sijalta. Kuopiolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 15 ottelua, joista Arne Erlandsenin miehistölle on kirjattu kymmenen voittoa, neljä tasapeliä ja yksi tappio. Tuo kauden ainoa tappio tuli elokuussa sarjaa johtavalle HJK:lle. Jos KuPSista pitäisi nostaa jotain esille juuri tällä hetkellä, niin se voisi olla vire, sillä kuopiolaiset ovat olleet vahvoja koko syyskuun ajan niin Veikkausliigassa, kuin myös eurokentillä. Tästä jälkimmäisestä asiasta pääsemmekin asiaan, joka on myös joukkueelle uhka, sillä KuPSin kuorma alkaa olemaan aika iso nykyisellä ottelutahdilla.

Ennakoidut kokoonpanot

IFK Mariehamn (3-5-2):
Forsman – Okoye Chinaecherem, Backaliden, Taimi – Sumusalo, Laaksonen, Makrillos, Sjöroos – Ademi, Pelvas, Ylätupa.

KuPS (4-3-3):
Virtanen – Pikk, Tomas, Manga, Savolainen – Nissilä, Pennanen, Saxman – Purje, Niskanen, Udoh.

KuPS ennakkosuosikki

KuPS lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja syystä, sillä se on ollut todella kovassa vedossa etenkin syyskuussa. Isoin kysymys kuuluu kuitenkin millaisella kokoonpanolla kuopiolaiset aikovat otteluun lähteä, sillä joukkue pelaa tällä hetkellä nopeampaa tahtia pelejä, kuin muut Veikkausliigaseura. Tässä piileekin saarelaisten yllätysmahdollisuus.

Vaikka KuPSilla on laaja rinki käytettävissä, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vaihtoehtoisia vetoja, sillä KuPSin päävalmentaja Erlandsen ei todennäköisesti heitä kentälle ykkösmiehistöään europelien vuoksi. Tämän vuoksi laitetaan lapulle alle 2,5 maalin ottelu, johon NordicBet tarjoaa siedettävää 1,70-kerrointa.

Lyö Nordicbetilla alle 2,5 maalin puolesta vetoa »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *