Vedonlyöntikirjoja: nämä kirjat jokaisen olisi hyvä lukea

Vedonlyönti on kehittynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana melkoisesti. Vuosikausiin vetoja ei ole tarvinnut jättää urheiluareenoiden tai hevosratojen fyysisessä läheisyydessä, puhelimella tai edes kioskeilla, kiitos internetin. Nykyisin vetoja pystyy tekemään käytännössä mistä vain mobiililaitteiden yleistymisen vuoksi. Eikä vuorokauden ajallakaan ole enää merkitystä kiitos globaalien vetomarkkinoiden: kun kotimaan Liiga nukkuu, pelataan NHL:ssä, ja niin edespäin. Viimeistään live-vedonlyönti on iskostanut 24/7 muotin vedonlyöntiin lopullisesti.

Vetomarkkinoiden muuttumisesta huolimatta tietyt perus periaatteet pätevät nyt ja tulevaisuudessa. Näistä vedonlyönnin kultaisista opeista ja hauskoista vetotarinoista on julkaistu useampikin kirja, jotka ovat suosituksen arvoisia. Lukemisen arvoisia kirjoja vedonlyönnistä:

Asia kirjoja

Nämä vedonlyöntikirjat opettavat voittavan vedonlyönnin perusteet.

Jorma Vuoksenmaa: Urheiluvedonlyönti, voittajan opas
Suomen kuuluisimman vedonlyöjän kymmenen vuotta vanha kirja on yhä paras suomenkielinen opas vedonlyöntiin. Osa sisällöstä on vanhentunut nettipelaamisen tultua mukaan kuvioihin aiempaa vahvemmin, mutta urheiluvedonlyönnin pelaamisen perusperiaatteet ovat yhä samat nyt ja tulevaisuudessa, joten tämä kirja kannattaa lukea.

Vili Pesu: Raviurheilun maailma
Aloittelijan opas raviurheilun maailmaan. Kirja ei ole opas vedonlyöntiin, vaan se taustoittaa raviurheilun maailmaa raveista kiinnostuneelle pelaajalle. Vaikka kyse ei täysin suoraan vedonlyönnistä olekaan, taustatieto on varmasti hyödyllistä varsinkin aloittelevalle totoajalle. Pesu on pesunkestävä ravimies, joka toimii ravitoimittajana mm. Veikkaajassa ja Iltasanomissa.

Esko Helenius: Vedonlyönnin käsikirja
Vedonlyönnin käsikirja on tuore vaihtoehto Vuoksenmaan vanhemmalle oppaalle samasta aiheesta. Helenius valottaa vedonlyönnin matematiikkaa ja sitä, miten matematiikka pyörii kaiken taustalla. Mukana on myös erilaisia vinkkejä veikkaamiseen, mutta käsittämättömästi esimerkiksi ulkomaisten vedonlyöntisivustojen hyödyntäminen on jätetty huomioimatta.

Kaikki nämä kirjat löydät lähimmästä kirjastostasi. Niitä on siis turha ostaa, ennen kuin olet varmistanut että kirja on mielestäsi lukemisen arvoinen.

Viihdettä

Jos haluat hämmästellä millaisia ihmeellisiä vetoja kautta historian on lyöty, tämä on oikea opus.

Graham Sharpe: Gambling’s strangest moments, extraordinary but true stories from over four-hundred-and-fifty years
Graham Sharpe on toiminut ikänsä englantilaisten vedonlyöntifirmojen kerrointenlaskijana. Työnsä ohessa hän kerännyt joukon erikoisia uhkapelitarinoita, jotka on koottu tähän kirjaan. Suurin osa tarinoista on hieman tylsiä, mutta mukana on myös viihdyttäviä tarinoita, joissa ovelat pelaajat jallittavat vedonlyöntitoimistoja mennen tullen (lue mm. miksi kannattaa aina veikata, että golf-kisoissa tulee hole in one). Kyllä tämän paremman puutteessa lukee.

3 kommenttia

 • J sanoo:

  Onko vinkkejä englanninkielisiin kirjoihin? Olen kiinnostunut nyrkkeilystä ja UFC:stä, muista urheilulajeista en tiedä mitään, enkä ole kiinnostunutkaan. Noi suomalaiset kirjatkin käsittelee pitkälti hevosia ja joukkuelajeja. Toi Heleniuksen kirja minulla on, mutta suurin osa tiedosta menee ”omat lajini” huomioon ottaen hieman ohi.
  Joten jos on vinkkejä kirjoihin mistä olisi enemmän apua nyrkkeilyhommiin (ja sitä myöden netin kautta pelaamiseen), niin olisi hienoa.

  • Kertoimet.com sanoo:

   Englanninkielisiä kirjoja kannattaa etsiä joko Iso-Britannian Amazonista tai Book Depositerystä. Kummassakin on mieletön läjä kirjoja ja toimituskulut Suomeen ovat olemattomat (Book Depositoryssä ne sisältyvät hintaan).

   Nyrkkeilyyn löytyy molemmista paljon kirjoja, joista osa sopii vedonlyönnin taustatiedoksi.

   UFC (vapaaottelu) on sen verran uusi juttu, ettei siihen löydy kuin pari (sinällään hauskaa ja lukemisen arvoista) historiikkia. UFC:hen paras vinkki jonka voin antaa on lukea netistä uutisia ja tutkia ottelijoiden historiaa (esim. Sherdog.com). UFC:ssä auttaa paljon kun tietää millaisia vastustajia ottelijat ovat kohdanneet ja millä menetyksellä, ei niinkään miten hyvä tai huono jonkin ottelijan voittotilasto on. Tyypillinen paikka poimia ylikerroin on esimerkiksi, kun voittoputkessa oleva, submissioneilla vastustajansa voittanut ottelija kohtaa ensimmäistä kertaa näennäisesti heikomman pystyottelijan, joka on kuitenkin erittäin hyvä puolustamaan maahanvientejä vastaan. Usein näissä tilanteissa voittoputki katkeaa tyrmäykseen ja fiksu veikkaaja lunastaa hyvät rahat.

 • jopet sanoo:

  Esko Heleniuksen kirjaa ei kannata lukea. Se on täysin turha ja veikkaajaa harhaan johtava, joka puhuu pelkästään veikkauksen palveluista sekä raveista sekasin miten sattuu. Kirja saa vedonlyöjän vaan turhautumaan turhista prosentuaalisesta matematiikasta jolla ei ole loppujen lopuksi mitään tekemistä voittavan vedonlyönnin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *