UFC ja muu kamppailu-vedonlyönti

UFC:n lisäksi vetoa voi lyödä myös muista kamppailulaji-tapahtumista. Esimerkiksi Strikeforce, K-1 ja muut suuret tapahtumat pääsevät kohteiksi. Amirkhani, Packalen, ja Niinimäki ovat tämän hetken kuumia suomalaisia UFC-nimiä. Katso esittely suomalaisista vapaaottelijoista ja lajin tilasta artikkelin lopusta. Tuoreimman UFC-vihjeemme UFC 249-tapahtumaan ja pääotteluun Ferguson vs. Gaethje voit lukea täältä.

betsafe banneri 150% makwanin kuvalla

Vaihtoehdot kamppailuvetoihin

Tässä ovat vedonlyöntitoimistot, joiden listoilta löydät kamppailulajit. Kertoimet ovat vapaaottelussa kohdallaan: analyytikot tuntuvat olevan kuutamolla UFC:n todellisista voimasuhteista.

UFC-kohteet tarjoavat vedonlyöntitoimistot ja millä nimellä löydät UFC:n niiden listoilta:

unibet

Arvostelu

UnibetTaistelulajit ovat UFC/MMA -kategoriassa. Kertoimet.comin kestosuosikki. Kaikki MMA, UFC, ja Cage-ottelut.
Bonus: 100€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKamppailulajit. Yllättäjä. Perinteisistä vedonlyöntifirmoista parhaat UFC-kertoimet.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOnMMA. Mutta listalta löytyy myös Cage ja UFC. Hyvät kertoimet ja hyvä sivusto.
Bonus: 300€

Pelaa »
betfair

Arvostelu

BetfairMixed Martial Arts. Maailman suurin vetopörssi.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKamppailulajit. Kaikki UFC-ottelut, ja MMA, myös Cage ja muita kohteita näiden ulkopuolelta.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Viisi vinkkiä UFC-veikkaamiseen

1. Pelaa altavastaajia, vältä ennakkosuosikkeja

UFC:n tv-lähetyksissä kuulee toisteltavan, miten tasaväkisiä ottelut ovat ja miten ”mitä vain voi tapahtua silmänräpäyksessä”. Tämä on totta.

ufc-otteluUFC-faneille netti on pelastus. Veikkaus ei ota UFC-otteluita listoilleen, mutta netissä voit pelata kaikkia UFC-otteluja.

Jos katsotaan UFC:n historiaa siltä ajalta, kun otteluihin on voinut lyödä vetoa, altavastaaja (kerrointen valossa heikompi ottelija) on voittanut 32% otteluista.

Tämä ei kuitenkaan kerro koko totuutta: UFC on tasoittunut olemassa olonsa aikana.

Pitkän linjan UFC-fanit varmasti muistavat, miten alkuaikoina mukana oli ottelijoita, joista tiesi jo etukäteen, että nämä voittavat matsinsa vaikka toinen käsi selän taakse sidottuna.

Nykyisin meno on toinen. Marginaalit ottelijoiden taitoerossa ja fysiikassa (voima / kestävyys) ovat todella pienet.

Jos tutkitaan otteluita UFC-tapahtumissa 110 – 120, nähdään että altavastaajat voittivat 42% otteluistaan. Vain 58% päättyi ennakkosuosikin voittoon.

Altavastaajat voittavat siis lähes puolet otteluistaan!

Vedonlyöntitoimistojen kertoimet eivät millään tavalla heijastele tätä faktaa. UFC-otteluiden kertoimet ovat usein reilusti kallellaan ennakkosuosikin suuntaan, joten altavastaajien kertoimet ovat yleensä reippaasti liian suuret.

Lyhyesti: Jos haluat voittaa, oikea strategia on etsiä voittavat altavastaajat.

2. Mestarit eivät aina voita

Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta UFC:n mestaruudet vaihtavat omistajaa tiheään.

Tyypillinen UFC-mestari ei pidä vyötään kuin korkeintaan yhden ottelun ajan, eikä ole mitenkään epätavallista että mestari häviää heti ensimmäisen ottelun jossa vyötään puolustaa.

Tämä tilanne on aivan viime aikoina alkanut muuttua, mutta tutki silti huolella altavastaajan kerroin mestaruusotteluissakin.

3. Kertoimia kannattaa vertailla sivujen välillä

Eri vedonlyöntitoimistot satsaavat vaihtelevasti Ultimate Fighting Championship (UFC), Strikeforce ja muiden kamppailulajien kertoimiin.

Jos olet rekisteröitynyt useamman vedonlyöntitoimiston asiakkaaksi, kannattaa ehdottomasti vertailla kertoimia niiden välillä. Erot ovat tyypillisesti suuremmat kuin muissa urheilulajeissa.

4. Älä pelaa kaikkia UFC-otteluita

Jos vedonlyöntitoimisto on täysin kuutamolla jonkin UFC-ottelun voimasuhteista, tapahtuu jompi kumpi kahdesta asiasta: joko kohteeseen tulee järjetön ylikerroin tai kertoimet poljetaan varmuuden vuoksi pohjamutiin.

Kaikissa UFC-tapahtumissa tapahtuu kumpaakin. Tämän takia tutki listaa huolella ja jätä pelaamatta kohteet, joissa kertoimet vaikuttavat huonoilta: ne nimittäin oikeasti voivat olla pelikelvottomat.

5. Pikavinkit

Kunto
Jos ottelu vaikuttaa mielestäsi tasaiselta, mieti kumpi ottelijoista on fyysisesti kestävämpi. Tämä ottelija todennäköisesti voittaa matsin.

Kautta koko UFC:n historian tasaväkiset ottelut ovat päättyneet kestävämmän matsaajan voittoon. Viimeisen erän voittaminen merkitsee tasaväkisessä ottelussa koko ottelun voittoa ja erän vie kestävämpi ottelija – ei parempi pystyottelija tai lukkovelho.

Vihiä ottelijoiden kunnosta saa lukemalla uutisia, kuuntelemalla selostajien kommentteja (Joe Rogan pudottelee lähetyksissä välillä sisäpiirin tietoa, se kannattaa painaa muistiin seuraavaa UFC:tä varten) ja UFC:n nettisivuilta.

Varma vihje huonosta kunnosta on tarve pudottaa painoa rajusti juuri ennen ottelua. Ylipainoinen ottelija ei ole treenannut tarpeeksi kovaa ja vaikka olisikin, iso pudotus juuri ennen matsia vie mehut kenestä tahansa.

Japanilaiset ovat parempia paperilla kuin kehässä
Jos ottelut voitettaisiin treenaamalla paljon, kukaan ei koskaan voittaisi japanilaisia.

Viimeisen 10 vuoden tilastot näyttävät kuitenkin toista: japanilaiset pärjäävät japanin ulkopuolella todella kehnosti odotuksiin nähden.

Jokaista UFC:ssä menestynyttä japanilaista kohti kehissä on nähty 10 haluttomasti ja väsyneen oloisesti otellutta kaveria, jotka on lähetetty maitojunalla takaisin.

Varsinkin yhdysvalloissa oteltaessa japanilaiset ottelijat ovat esiintyneet erittäin heikosti taustoihinsa nähden.

Nyrkkeilijä häviää aina
UFC:llä on tapana aina silloin tällöin tuoda kehään joku ex-nyrkkeilijä. Nyrkkeily on hieno laji, mutta UFC:ssä tämä on puhtaasti julkisuustemppu: nyrkkeilijät, joilla ei ole pitkää ja kattavaa taustaa vapaaotteluita varten treenaamisesta, häviävät aina.

Suomalaiset UFC-ottelijat

UFC eli Ultimate Fighting Championship ja muu vapaaottelu kiinnostaa suomalaisia. Viime aikoina tämä huuma on ollut kasvussa. Suomalaista sisua nähdään kansainvälisissä mittelöissä ja myös kotimaassa järjestetään kiitettävästi erilaisia vapaaottelu-tapahtumia. Tässä vaiheessa suomalaisilla UFC-faneilla on olemassa iso unelma ja se on UFC-tapahtuman järjestäminen täällä meillä, Suomessa. Naapurimaassamme Ruotsissa UFC on jo vieraillut Fight Night –tapahtuman puolesta, joten eiköhän yritetä saada samanmoinen ja vielä parempi tapahtuma Suomeen!

Tapahtumaa on jo nyt lähtenyt vahvasti ajamaan eteenpäin tämän hetken tunnetuin suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani. UFC aloitti toimintansa 1990 –luvun alussa ja sen jälkeen kehissä on nähty pari suomalaista. Ensimmäisenä kehään pääsi tunteita puoleen jos toiseenkin herättänyt, nyt jo edesmennyt Tony Halme. Vuosi oli 1997 ja sen jälkeen olikin pitkään hiljaista kunnes Anton Kuivanen herätti jälleen UFC-innon uuteen lentoon vuonna 2012. Tämän jälkeen kehään on noussut myös Tom Niinimäki ja lisää on tulossa.

Tsekataan kuitenkin tämän hetken kuumimpia kamppailijoita, näistä saisi jo melkoisen mainion Fight Nightin järjestettyä:

Makwan Amirkhani

Kaksi nopeaa voittoa ovat nostaneet tämän tulokkaan koko Suomen ykköstaistelijaksi. Hurjalla keskittyjällä on tie avoinna vaikka mihin. On innokkaasti tuomassa omalla panoksellaan UFC-tapahtumaa Suomeen kotiyleisön eteen.

Toni Tauru

UFC:n ulkopuolellakin on elämää. One FC –organisaatioon siirtynyt (Aasian suurin vapaaottelu-organisaatio ja maailman toiseksi suurin vapaaottelu-organisaatio) Tauru ottelee oman sarjansa mestaruudesta. Isoin suomalaisottelu ikinä.

Anton Kuivanen

Kuivanen kävi avaamassa UFC-tietä suomalaisille, menestys ei ihan vielä vakuuttanut. Toivottavasti saa uuden tilaisuuden vielä näissä kehissä.

Tom Niinimäki

Niinimäki on tuttu näky UFC-areenoilla ja on yksi hypen rakentajista. Hyviä ja vähän heikompia otteluita tilillään, Niinimäki kuuluu ehdottomasti Suomen UFC-kermaan.

Teemu Packalen

Packalen pääsee toteuttamaan omaa unelmaansa UFC Glasgowssa heinäkuun puolessavälissä. Potentiaalia on vaikka ja mihin. Pikatahtia solmittu sopimus tuli kaikille yllätyksenä, mutta nyt on se kuuluisa näytön paikka.

Timo-Juhani Hirvikangas

Kääpiösarjan mestaruusvyö kotimaisen Cage-tapahtuman saralta kertoo paljon. Kova taistelija hamuaa varmasti myös paikkaa isommissa kehissä.

Näiden lisäksi on paljon muitakin vapaaottelijoita joiden taidot ja vahvuudet tunnetaan mainiosti meillä ja maailmalla. Näitä nimiä muistiin:

Janne Elonen-Kulmala, Joni Salovaara, Rasul Khataev, Mikael Nyyssönen. Glenn Sparv, Johan Vänttinen, Juho Valamaa Juha-Pekka Vainikainen, Jani Salmi, Aleksi Nurminen, Kai Puolakka, Jani Ridasmaa, Jussi Halonen, Mikko Ahmala, Matias Rantala, Saku Heikkola ja lista jatkuu…

Naisten puolelta Katja Kankaanpää, Tina Lähdemäki, Eeva Siiskonen, Vuokko Katainen ja Suvi Salmimies kannattaa pistää muistilistalle.

Amatöörien puolelta on tulossa myös potentiaalisia voittajia kun Las Vegasissa amatöörien kisoista tuli peräti kolme mitalia. Minna Grusander nappasi oman sarjansa kultaa ja Tuukka Repokin upeasti hopeaa. Myös Juho Laitisella oli tuliaisia tuotavanaan, sillä mies sijoittui sarjansa kolmoseksi. Tulevaisuus UFC:n ja vapaaottelun osalta näyttää siis valoisalta!

Lyö vetoa vapaaottelusta Unibetilla »

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *