Veikkausliiga: TPS – Ilves kello 18.30 ti 7.7.2020

Kierroksen toisessa kohtaamisessa toisistaan mittaa ottavat Veikkausliigaan noussut Turun Palloseura ja hallitseva Suomen cupin mestari Tampereen Ilves. Peliyhtiöt ovat nostaneet vierasjoukkueen otteluun ennakkosuosikiksi, sillä TPS ei ole voittanut Ilvestä Veikkausliigassa yli kymmeneen vuoteen.

Aikaisemmat kohtaamiset

TPS ja Ilves kohtasivat toisensa viime kaudella kerran. Tuossa maaliskuussa pelatussa ystävyysottelussa Ilves oli parempi 4-0 lukemin. Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa huomaa, että Ilves on ollut turkulaisseuralle vaikea vastus kaadettavaksi viime vuosina, sillä Tupsukorvat ovat voittaneet kaksikon neljä edellistä kohtaamista vähintään kahdella maalilla. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että TPS on tehnyt näissä neljässä kohtaamisessa ainoastaan yhden maalin, kun turkulaisten päädyssä on soinut samaan aikaan 11 kertaa.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Ennakoidut kokoonpanot

TPS pääsee otteluun lähes terveellä kokoonpanolla, sillä turkulaisseuralta puuttuvat ennakkotietojen mukaan Jonni Peräaho, Juhani Pikkarainen, Rasmus Holma ja viime kauden maalitykki Eliécer Espinosa. Ilvekseltä sivussa ilmeisesti ovat Ilari Mettälä, Janne-Pekka Laine, Joona Veteli ja Yusif Moussa.

TPS (4-4-2):
Koponen – Rähmönen, Hernandez, ?, Alhassan – Muzaci, Lähde, Stasser, Jakonen – Olawale, Ääritalo.

Ilves (4-1-2-1-2):
Hilander – Aspegren, Miettunen, Mensah, Saksela – Jair – Tamminen, Järvinen – Ala-Myllymäki – Mömmö, Fofana.

Lähtökohdat

TPS:n valmistautuminen tähän kauteen on mennyt paremmin kuin edellisellä visiitillä Veikkausliigassa, sillä tällä kertaa turkulaiset ovat hankkineet useita ulkomaalaispelaajia joukkueeseensa jo heti kauden alusta lähtien. Tämä ei ole vielä näkynyt tuloksessa toivotulla tavalla (4-2-5), mutta joukkueen lähtökohdat materiaalin puolesta tähän kauteen ovat paljon paremmat kuin viimeksi.

Ilves kuului puolestaan niihin joukkueisiin, jonka runko pysyi lähes muuttumattomana viime kaudesta. Vielä tässä vaiheessa on vaikea sanoa, onko tamperelaisseura vahvistunut vai ei, sillä se on kuulunut Veikkausliigan kärkipään porukoihin muutaman vuoden ajan. Tuloksien puolesta Ilveksen alkuvuosi on mennyt hyvin, sillä tämän vuoden kymmenestä pelistä tuloksena on kuusi voittoa, kolme tasuria ja yksi tappio.

Ilves ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Ilveksen otteluun pienoiseksi ennakkosuosiksi, mikä o ymmärrettävää, sillä historia tietää kertoa Tupsukorvien olevan turkulaisseuralle vaikea vastus kaadettavaksi. TPS:ää, ei kuitenkaan pidä missään nimessä aliarvioida, sillä vaikka sillä on kaksi tappiota alla, niin nämä niukat maalin tappiota ovat tulleet joukkueille, jotka tulevat pelaamaan oletettavasti yläsarjassa runkosarjan pääteeksi. Vaikka lähtökohdat ovat meidän mielestämme tasaisemmat, mitä peliyhtiöiden kertoimet antavat ymmärtää, niin luotetaan me täällä Kertoimet.comissa siihen, että Ilves tulee viemään tämän matsin Veritas Stadionilla nimiinsä.

Lyö Ilveksen voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *