Liiga: TPS – HIFK kello 17.00 la 31.10.2020

Liiga jatkuu lauantaina kuuden ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu nähdään Gatorade Areenalla, jossa toisistaan mittaa ottavat TPS ja HIFK. Helsinkiläisseura lähtee otteluun ennakkosuosikkina, sillä Turun muugalaislegioonalla on ollut ongelmia viime vuosina ottaa punanutuista niskalenkkiä. Lisäksi TPS on kaatanut kotikentällään IFK:n edellisen kerran kaksi vuotta sitten.

Aikaisemmat kohtaamiset

TPS ja HIFK kohtasivat ennen kauden alkua kolmesti. Näistä peleistä ensimmäinen päättyi TPS:n 0-2 voittoon. Toisessa kohtaamisessa IFK vei voiton voittomaalikilpailun päätteeksi 3-4 lukemin. Kaksikon kolmas ja tuorein vääntö päättyi HIFK:n 3-1 voittoon.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kotijoukkueena pelannut osapuoli on voittanut kaksikon kuudesta viimeisestä pelistä ainoastaan yhden ottelun. Noita pisteitäkään kotijoukkueena pelannut osapuoli ei ole saanut paljon, sillä kuudesta edellisestä pelistä kotijoukkue on saanut neljä pistettä, kun taas vierasjoukkue on kerännyt samaan aikaan 13 pojoa.

Toinen mielenkiintoinn asia liittyy niinikään kotivoittoihin, sillä TPS on kaatanut edellisen kerran HIFK:n Gatorade Areenalla kaksi vuotta sitten. Tuolloin turkulaiset olivat parempia 5-2 –lukemin.

Lähtökohdat

TPS lähtee otteluun sarjataulukon jaetulta kahdeksannelta sijalta. Turkulaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella kymmenen ottelua, joista Raimo Helmisen suojateille on kirjattu viisi voittoa ja viisi tappiota. Näistä voitoista kaksi ja tappioista yksi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen.

HIFK lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon neljänneltä sijalta. Helsinkiläisseura on pelannut kuluvalla kaudella 11 ottelua, joista Jarno Pikkaraisen miehistölle on kirjattu kuusi voittoa ja viisi tappiota. Näistä voitoista kaksi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen.

HIFK ennakkosuosikki

Peliyhtiöt eivät olleet vielä julkaisseet joukkueiden kertoimia tätä vinkkiä kirjoittaessa, mutta Kertoimet.comin silmissä HIFK lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Tätä me perustelemme sillä, että IFK on ollut turkulaisseuralle vaikea vastus kaadettavaksi. Tästä kertoo esimerkiksi se, että Hunajaseura onnistui kaatamaan Punanutut viimekaudella ainoastaan kerran, kun taas IFK vei kaksikon viidestä kohtaamisesta neljä peliä nimiinsä.

Vierasjoukkueen voittoa me perustelemme myös sillä, että IFK on pelannut kuluvalla kaudella vieraissa hyvin, kun taas kotona joukkueella on ollut ongelmia. Kotijoukkueen voiton puolesta ei myöskään puhu se, että TPS pelasi eilen pelin Kouvolassa, kun taas HIFK: pelasi vieraspelin Hämeenlinnassa, josta on turkuun matkaa noin tunti.

Lyö Comeonilla vetoa HIFK:n voiton puolesta »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *