Veikkausliiga: FC TPS – FC Honka kello 18.30 to 6.8.2020

Torstain veikkausliigakierroksen toinen ottelu nähdään Veritas Stadionilla, jossa toisistaan mittaa ottavat TPS ja Honka. Peliyhtiöt ovat nostaneet Hongan otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä espoolaisten alkukausi on ollut selvästi parempi kuin turkulaisten.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC TPS ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Näistä kohtaamisista ensimmäinen nähtiin Suomen cupissa helmikuun puolivälissä. Tuossa ottelussa pisteet menivät 0-0 tuloksella jakoon. Kaksikon toinen kohtaaminen nähtiin elokuun puolivälissä. Tässä ottelussa FC Honka oli parempi 3-1 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että FC Honka on saanut kaksikon kuudesta edellisestä pelistä joka kerta vähintään pisteen. TPS on puolestaan voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran elokuussa 2017. Tuolloin molemmat pelasivat Ykkösessä.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy vierasvoittoihin, sillä vierasjoukkue on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran huhtikuussa 2014. Tuolloin FC Honka haki tältä samaiselta stadionilta 0-1 voiton Roni Porokaran maalilla. Tuon jälkeen osapuolet ovat kohdanneet 11 kertaa, josta vierasjoukkue on saanut kokoon kuusi pistettä.

Joukkueiden heinäkuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevalta videolta.

Lähtökohdat

TPS lähtee otteluun voitto alla ja sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta. Turkulaiset hävisivät kauden viisi ensimmäistä peliä, mutta edellisessä ottelussa raitapaidat kaatoivat RoPSin 2-3 lukemin. Tämä teki turkulaisten itseluottamukselle varmasti nannaa, sillä TPS oli tehnyt ennen tätä ainoastaan kaksi maalia Veikkausliigassa.

FC Honka lähtee otteluun puolestaan seitsemän pelin pisteputkessa ja sarjataulukon kuudennelta sijalta. Espoolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella seitsemän ottelua, joista Vesa Vasaran miehistölle on kirjattu kaksi voittoa ja viisi tasapeliä. Tällä rekordilla FC Honka on KuPSin kanssa ainoa joukkue Veikkausliigassa, joka ei ole vielä hävinnyt peliä.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan että sijoituksista huolimatta molempien joukkueiden isoimmat ongelmat alkaneella kaudella ovat löytyneet hyökkäyksestä, sillä FC Honka on tehnyt seitsemään otteluun seitsemän maalia. TPS on puolestaan iskenyt kuudessa pelissä viisi maalia, joista kolme tuli siis RoPSia vastaan edellisessä ottelussa.

Ennakoidut kokoonpanot

TPS (3-5-2):
Koponen – Holma, Hernandez, Pikkarainen – Lähde, Strasser, Varmanen, Pyyhtiä, Alhassan – Muzaci, Olawale.

FC Honka (3-4-3):
Murray – Aalto, Ivanov, Rasimus – Savage, Voutilainen, Hervas, Banahene – Kaufmann, Dongou, Martin.

FC Honka ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet FC Hongan otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä espoolaisen alkukausi on ollut selvästi parempi, kuin turkulaisten. Isoin mielenkiinto tässä pelissä kohdistuu kuitenkin TPS:ään ja siihen, miten Jonathan Johanssonin suojatit pystyvät pitämään hyvän maalintekovireensä yllä, sillä espoolaisten peli ei ole ollut alkaneella kaudella kovinkaan kummoista, vaikka pisteitä on tullut.

Luotetaan me täällä Kertoimet.comissa kuitenkin siihen, että FC Honka pystyy viemään tämän pelin nimiinsä ja tägätään lapulle vierasjoukkueen voitto. Tätä me perustelemme espoolaisten paremmalla materiaalilla sekä ennen kaikkea FC Hongan paremmalla puolustuspelillä.

Lyö FC Hongan voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *