Tenniksen neljä Major-turnausta

grand slamsNeljä legendaarista turnausta

Tenniksen Grand Slam –turnaukset tai toiselta nimeltään Major-turnaukset muodostavat tenniksen parhaimmiston ykkösluokan turnauskokonaisuuden.

Neljä eri turnauskokonaisuutta jotka sijoittuvat vuoden ajalle tarjoavat eniten tenniksen ranking-pisteitä ja palkintorahoja. Tämä takaa luonnollisesti myös sen että turnausten mediahuomio ja yleisön kiinnostus on näissä turnauksissa korkeimmillaan.

Kun pelaaja voittaa nämä kaikki neljä turnausta saman kalenterivuoden aikana, voittaa hän Grand Slamin. Sama koskee tietenkin nelinpeliä.

Lyö vetoa tenniksen Major-turnauksista

unibet

Arvostelu

UnibetHurja määrä tennistä listoilla: ottelut, erät, live-vedot ja muuta.
Bonus: 200€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonErittäin helppokäyttöinen sivusto. Runsaasti tenniskohteita.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

Nordic BetLaadukas norjalainen saitti, josta löydät hyviä kertoimia tennikseen.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »

Kaikkien neljän turnauksen voittaminen on ollut ja tulee varmasti olemaan äärimmäisen vaikeaa. Tähän mennessä lasketaan perinteisen Grand Slamin voittajia olevan 16, kun lasketaan yhteen sekä miesten että naisten kaksin, että nelinpelit.

Nykytenniksen seuraajille ovat varmasti tunnetuimpia Grand Slam voittajia nimet kuten Steffi Graf (joka voitti Grand Slamin kaksinpelissä) ja Martina Navratilova ja Martina Hingis (jotka voittivat omat Grand Slamit nelinpelissä).

Vuoden ensimmäinen tenniksen Grand Slam on tammikuussa pelattava Australian avoimet.
Toisena Major-turnauksena on vuorossa Ranskan avoimet touko- kesäkuun taitteessa, legendaarinen Wimbledon pelataan kesä- heinäkuun taitteessa ja USA:n avoimet pelataan puolestaan elokuun ja syyskuun puolilla.

Turnausten kesto on kaksi viikkoa. Vanhin turnaus, eli Wimbledon (vuodesta 1877) pelataan nurmikentällä. Toiseksi vanhin eli USA:n avoimet (1881) pelataan kovalla alustalla, kuten myös ”tuorein” eli Australian avoimet (1905). Ranskan avoimet (1891) pelataan puolestaan massakentällä.

Grand Slam turnausten voittajat ovat todellista tenniksen valiojoukkoa ja vahingossa tätä titteliä ei todellakaan voi saada. Tuuria ja onnea aina tarvitaan toki tenniksessäkin.

Vedonlyöntiyhtiöt ottavat listoilleen käytönnössä aina kaikki major turnausten ottelut, joten veikkaajilla on runsaasti valinnanvaraa, erityisesti koska joka ottelusta on vähintään tusina eri vetomuotoa tarjolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *