Tasoitusveto

Tasoitusveto on vedonlyöntipeli, jossa toiselle joukkueelle lasketaan tietty määrä maaleja lisää (tai pois). Etulyönnin antaminen toiselle joukkueelle tuo kertoimiin erilaisuutta ja tekee vedonlyönnistä entistäkin mielenkiitoisempaa.

Tasoitus voi olla kokonaisia maaleja tai sisältää puolikkaan, mikä poistaa tasapelin mahdollisuuden. Tasoitusvedoista tekee houkuttelevia erityisesti se, että aasialaiset vedonlyöjät suosivat niitä. Aasialaiset tapaavat pelata suositumman joukkueen puolesta, joten suosikkijoukkueiden (ManU, Chelsea, jne) kertoimet painetaan pohjaan ja vastustajille tarjotaan ylikertoimia. Tasoitusveto on läheistä sukua draw-no-bet ja moneyline vedoille. Draw-no-bet eli ”tasapelillä ei vetoa”-vedossa tasurin sattuessa panokset palautetaan. Niin ikään Moneyline-vedossa tasapeli tarkoittaa sitä että panos palautetaan, mutta moneylinessä myös mahdollinen jatkoaika ja rankkarikisa huomioidaan. Voit lukea niistä täältä.

Lisätietoja tasoituksesta

Tasoitus on useimmiten +1 tai +2 maalia heikommalle joukkueelle. Tasoitusveto pelataan tällöin kuin mikä tahansa pitkävedon kohde, mutta tasoituksen saaneelle joukkueelle lasketaan enemmän maaleja.

Esimerkiksi jos peli päättyy 3-1 ja hävinneellä joukkueella oli tasoitus +2, peli päättyi tasoitusvedon näkökulmasta 3-3.

Tasoitus voi olla myös puolikas maali, vaikka 0,5 tai 1,5 maalia. Jos tasoitus sisältää puolikkaan vain toiselle joukkueelle, ottelu ei voi päättyä tasan. Tämä on hyvin yleinen käytäntö jalkapallon lisäksi koripallossa, jossa tasoitus on usein jotain väliltä 2,5 – 8,5.

Esimerkkinä tästä: Jos matsi päättyy 3-2 ja hävinneen joukkueen tasoitus oli 1,5, ottelu päättyi vedonlyönnin näkökulmasta 3-3,5, eli häviäjä voitti tasoitusvedossa.

Näiltä sivustoilta saat parhaat kertoimet tasoitusvetojen veikkaamiseen

Tasoitusvedot ovat parhaimmillaan sivustoilla, joissa on kattavin valikoima pelimuotoja. Keskivertosivustoilla tasoitusvedot ovat yleensä tarjolla vain tärkeimmissä otteluissa.

unibet

Arvostelu

UnibetNetin kattavin valikoima tasoitusvetoja lajiin kuin lajiin.
Bonus: 100€

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonHyvä valikoima tasoitusvetoja ja hyvät kertoimet.
Bonus: 100€

Pelaa »
nopeampi

Arvostelu

Nopeampi20€ riskitönveto uusille asiakkaille! Pelaat ilman rekisteröitymista ja nautit nopeista voitonmaksuista.
Bonus: 20€ riskitön

Pelaa »
888

Arvostelu

888Tripla Kasi eli 888 tarjoaa uusille pelaajille 100€ edestä bonusrahaa. Lisäksi vaihtuvia viikkotarjouksia.
Bonus: 100€ + 10€ kasinolle

Pelaa »

Vielä harvinaisemmassa tasoitusvetojen muodossa molemmat joukkueet saavat puolikkaan tasoitusta. Toinen joukkue voi esimerkiksi saada -0,5 ja toinen +0,5. Tällainen ottelu voi päättyä tasan, jos se päättyy juuri oikein.

tasoitusveto

Kun Brasilia kohtaa Pohjois-Korean jalkapallossa, saadaan kunnon kerroin vasta kunnon tasoituksella.

Esimerkiksi +0,5 ja -0,5 tasoituksilla 1-2 päättyvä peli päättyy 1,5 – 1,5 eli tasan.

Kaikista harvinaisimmassa tasoitusveto pelissä tasoitus on kolme neljäsosaa eli 3/4 tai 0,75 tai yksi neljäsosa eli 1/4 tai 0,25. Tällainen tasoitus tarkoittaa, että panos jaetaan tasan lähimmille puolikkaille.

Esimerkki: +0,75 tasoitus tarkoittaisi, että puolet panoksesta on pelattu tasoitukselle +1 ja puolet tasoitukselle +0,5.

Näistä 1/4 ja 3/4 tasoituksista kannattaa pysytellä kaukana, ennen kuin on sisäistänyt yksinkertaisempien tasoitusvetojen merkityksen. Tämä ei ole sikäli ongelma, että useimmat vedonlyöntitoimistot tarjoavat yleensä enimmäkseen kokonaisen ja puolikkaan maalin tasoituksia.

Aasialainen Handicap on Aasialaisten suosikkeja

Tasoitusvedot ovat erittäin suosittuja Aasiassa.

Puolikkaan maalin sisältäviä tasoituksia jopa usein kutsutaan Asian Handicap -vedoiksi, sillä aasialaiset (jotka pelaavat paljon vedonlyöntiä) haluavat pelata kohteita, joissa ei ole tasapeliä.

Tästä aasialaisten peli-innosta johtuen kertoimia kannattaa seurata tarkasti: aasialaiset pelaavat usein suosikkijoukkueita ja ennakkosuosikkeja, joten vähemmän suositut joukkueet ja altavastaajat tarjoavat usein ylikertoimia, kun vedonlyöntisivut ovat painaneet suosikin (erityisesti ManU, Liverpool) kertoimet pohjiin.

Logiikka näissä vedoissa on loppupeleissä varsin yksinkertainen, sillä aasialaiset tasoitukset poistavat kohteesta tasapelin mahdollisuuden ja antavat samalla jommalle kummalle joukkueelle vähintään puolen maalin vedon.

Aasialainen tasoitusveto on peli, jossa lyödään aina vetoa jommankumman joukkueen voiton puolesta. Tasapeli ei ole vaihtoehto. Vetoon voi sisältyä tasoitus, mutta vedon nimestä huolimatta tasoitusta ei aina ole.

asian handicap - aasialainen tasoitus

Asian Handicap kohde 2010 Jalkapallon MM-kisoista


Veto on helpointa ymmärtää katsomalla viereistä kuvaa. Plussat ja miinukset kertovat joukkueen tulokseen lisättävät tai vähennettävät maalit. Jos maaleja on kaksi, tarkoittaa se sitä, että panoksesi jaetaan kahtia näiden tasoitusten kesken.

Esimerkkejä:
Oletetaan että pelasit kuvan kohdetta ja peli päättyi 1-1. Löit vetoa 10 eurolla.

  • Jos veikkasit Uruguayta +0,5 tasoituksella, voitat 19,50€ (kerroin 1,95*10€ panos).
  • Jos veikkaisit Uruguayta +0 +0,5 tasoituksella (kerroin 1,93), voitat 9,65€. Selitys: Puolet vedosta, eli 5€, meni Uruguayn voitolle +0 tasoitukselle, mikä ei toteutunut. Puolet meni Uruguayn voitolle +0,5 tasoituksella, mikä osui, joten voitat 5€*1,93 = 9,65 euroa.

Eurooppalainen 3-suuntainen tasoitusveto

Tasoitusveto, jossa käytössä kokonaiset maalimäärät

Eurooppalaine tasoitusveto on pikku hiljaa kasvattanut suosiotaan ja sitä löytyy jo lähes kaikilta vedonlyöntiyhtiöillä todella kattavasti. Tämä niinsanottu pitkävetotasoitus antaa pelaajalle varsin selkeät lähtökohdat pelaamiselle ja tulos on vedonlyöjälle selvä.

Käytännössä eurooppalainen tasoitusveto toimii näin:

HIFK – Tappara pelissä HIFK:lle on annettu tasoitus +1 (3-suuntainen tasoitus). Kertoimet ovat tässä kohteessa 1: 1.50 – X: 3.80 – 2: 3.70. Tappara siis aloittaa pelin yhden maalin tappioasemassa, HIFK yhden maalin johtoasemassa.

Vedonlyöjä lyö vetokupongille ykkösen (1) ja voittaa, mikäli uskoo että HIFK voittaa ottelun tai se päättyy tasapelin.

Vedonlyöjä lyö vetokupongille ruksin (X) ja voittaa, mikäli peli päättyy HIFK:n voittoon tai tasapeliin.

Vedonlyöjä lyö vetokupongille kakkosen (2) ja voittaa, mikäli Tappara voittaa vähintään kahdella maalilla. Jos ottelu päättyisi Tapparan yhden maalin voittoon, tasoituksen (HIFK +1) avulla ottelun tulos tässä kohteessa olisi X eli tasapeli.

Tasoitusvetoja on olemassa myös +2 ja +3, mutta kannattaa muistaa että houkuttelevistä kertoimista huolimatta kohteen toteutuminen on sitä epätodennäköisempää mitä isompi kerroin pelissä on. Moni vedonlyöjä käyttää juuri näitä vetoja saadakseen epätasaisesta ottelusta todella jännittävän.

Pelaa tasoitusvetoa Unibetillä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *