Tanskan Superliiga: FC Midtjylland – FC Kööpenhamina kello 21.00 pe 9.7.2020

Perjantai ei tarjoa pelaajille juurikaan mitään suurta, vaikka useissa pääsarjoissa on pelejä tarjolla, sillä niissä ennakkosuosikin asemat ovat selvät. Päivän mielenkiintoisin ottelu nähdäänkin aina viihdyttävässä Tanskan Superliigassa, jossa tarjolla on FC Midtjyllandn ja FC Kööpenhaminan välinen kärkikamppailu. Peliyhtiöt ovat nostaneet kotijoukkueen otteluun ennakkosuosikiksi, mutta vierasjoukkueen mahdollisuuksia ei kannata aliarvioida, sillä Midtjyllandilta puuttuu useampi pelaaja riveistään.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Midtjylland ja FC Kööpenhamina ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 66 kertaa. Näistä pelistä Midtjylland on voittanut 22 ottelua, 12 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 32 kertaa kentältä on poistunut voittajana FC Kööpenhamina.

Osapuolet ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen päättyi syyskuussa 0-0 tasapeliin. Marraskuussa pelatussa toisessa kohtaamisessa Midtjylland oli parempi tylyin 4-1 -lukemin. Osapuolten kolmas ja tuorein kohtaaminen nähtiin reilu viikko sitten. Tuossa pelissä Midtjylland haki Telia Parkenilta 1-2 vierasvoiton.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään ylitse muiden. Näistä ensimmäinen on se, että FC Kööpenhamina on voittanut Midtjyllandin viimeksi huhtikuussa 2019, tuon jälkeen osapuolet ovat kohdanneet neljästi. Näistä peleistä Midtjylland on voittanut kolme ottelua ja kertaalleen pisteet ovat menneet jakoon.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin sillä kaksikon kuudessa tuoreimmassa kohtaamisessa on ainoastaan kerran jääty alle kolmen maalin (3-5-0-4-3-3). Tämä lupailee viihdyttävää ja maalirikasta ottelua, johon kannattaa varautua hieman paremmin, kuin normaaliin höntsään.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta

Lähtökohdat

FC Midtjylland lähtee otteluun kahden pelin voittoputkessa ja sarjataulukon piikkipaikalta. Brian Prisken miehistö on pelannut hyvän kauden Tanskan pääsarjassa, jossa se on ollut suoraan sanottuna ylivoimainen. Tästä kertoo myös se, että joukkue johtaa Superliigaa 14 pisteen erolla. Midtjyllandin suurin vahvuus tällä kaudella on löytynyt sen puolustuspelistä, sillä joukkue on päästänyt 31 ottelussa ainoastaan 19 maalia. Tällä 0.61 päästetyn maalin keskiarvolla Midtjyllandilla on tilastollisesti yksi Euroopan kovimpia puolustuksia.

FC Kööpenhamina lähtee otteluun puolestaan kahden pelin tappioputkessa ja sarjataulukon toiselta sijalta. Stale Solbakkenin suojatit ovat pelanneet Midtjyllandin tavoin ihan hyvän kauden, mutta Tanskan pääsarjassa joukkue on toisinaan kompuroinut. Tämä johtuu osittain siitä, että FC Kööpenhamina on päässyt europeleissä pitkälle (Eurooppa-liigan pudotuspelit) ja osittain siitä, että sen puolustus ei tahdo pysyä kasassa 90. minuuttia, sillä kööpenhaminalaisseuran puolustukselle tulee toisinaan aivan käsittämättömiä virheitä.

Ennakoidut kokoonpanot

Midtjyllandilta puuttuu ennakkotietojen mukaan riveistään Dion Cools, Evander, Gustav Isaksen, Ogochukwu Onyeka, Tim Sparv, Oliver Olsen ja Kristian Dirk Riis. FC Kööpenhaminan lähtökohdat ottelulle ovat paremmat, sillä joukkueelta ennakkotietojen mukaan sivussa ovat ainoastaan Michael Santos, Viktor Fisher, Nicolai Boilesen ja Andreas Bjelland.

Midtjylland (4-4-2):
Hansen – Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho – Mabil, Dryer, Cajuste, Anderson – Kaba, Scwartz.

FC Kööpenhamina (4-4-2):
Johnsson – Varela, Nelsson, Sigurdsson, Begtsson – Daramy, Zeca, Falk Jensen, Thomsen – Stage, N´Doye.

FC Midtjylland ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet FC Midtjyllandin otteluun ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä Brian Prisken suojatit ovat pyyhkineet kuluvalla kaudella useammalla kerran FC Kööpenhaminalla lattiaa. Kotijoukkueen osakkeita meidän silmissämme nostaa myös se, että FCK:n esitys edellisessä pelissä Aarhusia vastaan oli heikko.

Kööpenhaminalaisseuran mahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata ampua tässä pelissä ihan täysin alas, sillä Midtjyllandilla on useista poissaoloja ennakkotietojen mukaan. Mikäli nämä poissaolot pitävät paikkaansa, niin joukkueen alakerta on todella haavoittuvainen, sillä Midtjyllandin poissaolot kirpaisevat ennen kaikkea keskikentän pohjaa, josta puuttuu peräti kolme pelaajaa.

Vaikka meidän tekisi mieli tipsata pelaamaan kotijoukkueen suoran voiton puolesta, niin laitetaan me täällä Kertoimet.comissa lapulle alle 2,5 maalin peli. Tätä me perustelemme sillä että FC Kööpenhaminalla on ollut maalinteon kanssa ongelmia kesäkuussa ja kun Midtjyllandilta puuttuu keskikentän pohjalta Evander sekä Onyena, ei joukkue ole niin vaarallinen kuin yleensä. 888 tarjoaa alle 2,5 maalin pelille 1,93 kertoimen.

Lyö alle 2,5 maalin puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *