Valioliiga: Southampton – Manchester City kello 21.00 su 5.7.2020

Valioliiga jatkuu sunnuntaina neljän ottelun voimin. Kierroksen peleissä ei oikeastaan ole mitään selvää herkkupalaa, josta pitäisi ehdottomasti kirjoittaa joku rapsa. Tämän vuoksi Kertoimet.com tarjoaa kierroksen viimeiseen ottelun vinkin, jotta lukijamme voivat nauttia päivän perheen kanssa rannalla tai takapihalla grillin äärellä.

Aikaisemmat kohtaamiset

Southampton ja Manchester City ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 92 kertaa. Näistä peleistä Southampton on voittanut 31 ottelua, 25 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 36 kertaa kentältä on poistunut voittajana Manchester City. Kaksikon tuorein kohtaaminen nähtiin marraskuun alussa. Tuolloin City voitti Etihad Stadiumilla Southamptonin 2-1 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että City on voittanut joukkueiden seitsemän edellistä vääntöä. Southampton on puolestaan voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran toukokuussa 2016, tuolloin se voitti Cityn kotikentällään 3-1. Southamptonin edellisestä vierasvoitosta on vieläkin pidempi aika, sillä sellainen on nähty edellisen kerran huhtikuussa 2004.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia liittyy lopputulokseen, sillä kaksikon neljässä tuoreimmassa kohtaamisessa on joka kerta nähty vähintään kolme maalia (3-4-4-7). Huomioin arvoista näistä peleissä on myös se, että molemmat joukkueet ovat onnistuneet niissä maalinteossa.

Joukkueiden marraskuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Lähtökohdat

Southampton lähtee otteluun voitto alla ja sarjataulukon 14. sijalta. Ralph Hasenhuttlin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 32 ottelua, joista Saintsille on kirjattu 12 voittoa, neljä tasapeliä ja 16 tappiota. Southamptonin ongelmat kuluvalla kaudella ovat liittyneet puolustuspeliin ja kotiotteluihin, sillä se on sarjan huonoin kotijoukkue ja päästänyt Valioliigassa neljänneksi eniten maaleja. Vastaavasti joukkueen vahvuus on löytynyt vieraspeleistä, sillä sijoituksesta huolimatta Southampton on sarjan viidenneksi kovin joukkue vieraissa.

Manchester City lähtee otteluun puolestaan kahden pelin voittoputkessa ja sarjataulukon toiselta sijalta. Pep Guardiolan suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 32 ottelua, joissa Kansalaisille on kirjattu 21 voittoa, kolme tasapeliä ja kahdeksan tappiota. Cityn vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet niin hyökkäyksestä kuin myös puolustuksesta, sillä se on tehnyt Valioliigassa ylivoimaisesti eniten maaleja ja päästänyt niitä kolmanneksi vähiten. Cityn isoimmat ongelmat ovat puolestaan löytyneet vieraspeleistä.

Joukkueiden marraskuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Ennakoidut kokoonpanot

Southampton lähtee oteluun ennakkotietojen mukaan ilman Pierre-Emile Højbjergia ja Sofiane Boufalia. Manchester Cityltä puuttuu puolestaan ennakkotietojen mukaan ainoastaan loppukauden sivussa oleva Sergio Aguero.

Southampton (4-4-2):
McCarthy – Bertrand, Stephens, Bednarek, Walker-Peters – Redmond, Hojbjerg, Ward-Prowse, Amstrong – Long, Ings.

Manchester City (4-3-3):
Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Mendy – Bruyne, Gundogan, Silva – Mahrez, Jesus, Foden.

City ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Manchester Cityn otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä Southampton ei ole voittanut Guardiolan miehistöä moneen vuoteen. Cityn ennakkosuosikin asemaa ei myöskään laske se, että joukkue otti edellisessä pelissä murskavoiton Liverpoolista.

Tästä pääsemmekin sitten vinkin kenties keskeisempään asiaan, sillä tuo murskavoitto Liverpoolista voi olla joko hyvä tai huono juttu. Normaalisti tilanteessa vinkkimme olisi tähän matsiin Cityn -1 voitto, mutta nyt lähdetään pelaamaan maalintekijää. Näissä lapulle laitetaan Gabriel Jesuksen maali, johon 888-peliyhtiö tarjoaa 1,98-kertoimen.

Lyö Gabriel Jesuksen maalin puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *