Snookerin the Masters: Judd Trump – Shaun Murphy Klo 15:00 ti 14.1.2020

Hallitseva maailmanmestari Judd Trump aloittaa snookerin vuoden ensimmäisen suurturnauksen The Mastersin tiistaina iltapäiväottelulla Shaun Murphya vastaan. Trump on myös tämän turnauksen hallitseva mestari, vuoden takaisesta voitosta alkoi Trumpin valtakausi joka on nostanut miehen snookerkentän tämän hetken ykköspelaajaksi.

Ronnie O’Sullivanin jätettyä tämänvuotisen Mastersin väliin, Trump on myös selkeästi suurin suosikki uusimaan viime vuoden voittonsa. Turnauksessa on mukana maailman kuusitoista parasta pelaajaa (pl. O’Sullivan), joten helpolla kauden toista Triple Crown titteliä ei kuitenkaan valloiteta.

Murphy ensimmäinen uhri?

Trumpin avauskierroksen vastustaja Murphy aloitti kauden ryminällä, kun International Championshipin finaalipaikkaa seurasi China Championshipin voitto. Myös Shanghai Mastersissa ”The Magician” Murphy ylsi finaaliin, joten alkukauden ”Kiinan kiertue” meni mieheltä lähes täydellisesti.

Paluu lajin juurille Britteihin on kuitenkin ollut vaikea. Maailmanlistalla Murphy on valahtanut jo sijalle kymmenen, eikä peli ole viime aikoina ollut lainkaan laadukasta. Murphy voitti tämän turnauksen kaudella 2014/15, mutta sen jälkeen lähtö on tullut yleensä avauskierroksella. Sama kohtalo vaikuttaa erittäin todennäköiseltä myös tällä kertaa.

Trump pelasi joulun alla niin ikään kolme vähän heikompaa turnausta. Silti mies on edelleen kolmella turnausvoitolla myös tämän kauden osalta snookerin kuumin pelaaja. Pieni tauko on varmasti tullut hyvään saumaan erittäin kiireisen syksyn päälle.

The Mastersin yhden pöydän formaatti sopii Trumpille mainiosti. Sopivalla tavalla itsevarma ja hieman röyhkeäkin tyyli on kuin tehty Alexandra Palacen painekattilaan. Ei siis ole lainkaan ihme, että kuusi turnausta viimeisen kalenterivuoden aikana voittanut Trump on myös tämän turnauksen selvä ykkössuosikki.

Pelivihje

Heti turnauksen avauskierroksella nähtiin melkoisia yllätyksiä, mutta tässä matsissa sellaista tuskin on tiedossa. Trump on tällä hetkellä niin paljon Murphyä edellä, että mikä tahansa muu tulos kuin Trumpin selvä voitto olisi ison luokan sensaatio.

Coolbet antaa vaihtoehdolle Trump -2.5 framea erittäin hyvän kertoimen 2.02. Tämä siis tarkoittaa, että paras yhdestätoista pelattavassa ottelussa Murphy saa voittaa korkeintaan kolme framea.

Lyö ottelusta vetoa Coolbetilla»

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *