Veikkausliiga: SJK – KuPS kello 18.30 ke 4.8.2020

Keskiviikon kolmas ja kenties kaikkein mielenkiintoisin ottelu nähdään OmaSp Stadionilla Seinäjoella, jossa toisistaan mittaa ottavat SJK ja KuPS. Oman pielen mielenkiinon tälle ottelulle tuo se, että SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara luotsasi KuPSin viime vuonna mestariksi. Yhtenä mestaruusarkkitehtiä KuPSissä hääri myös SJK:n hyökkäyksessä nykyään viipeltävä Tuco. Peliyhtiöt ovat nostaneet kuopiolaiset otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä näkyy myös joukkueille tarjotuissa kertoimissa.

Aikaisemmat kohtaamiset

SJK ja KuPS ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Näistä kohtaamisista ensimmäinen nähtiin helmikuussa Suomen cupissa. Tuossa ottelussa KuPS oli parempi 1-0 lukemin. Kaksikon toinen kohtaaminen on muutaman viikon takaa. Tuolloin KuPS otti Savon Sanomat areenalla 2-1 voiton seinäjokisista.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa useampi asia pistää silmään, joten listataan ne allekkain.

1. KuPS on voittanut joukkueiden kolme tuoreinta kohtaamista.
2. SJK on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran kesäkuussa 2019.
3. SJK on voittanut KuPSin edellisen kerran kotonaan heinäkuussa 2017.

Lähtökohdat

SJK oli joukkue, jonka moni nosti taistelemaan mestaruussarjaan ennen kauden alkua, mutta Kertoimet.com ei uskonut näihin näkemyksiin missään vaiheessa. Isoin syy tälle oli se, että SJK:n paketti on edelleen rakennusvaiheessa. Ainakin alkukauden osalta voimme sanoa, että toimituksemme oli oikeassa, sillä SJK komeillee yhdellä voitolla, kahdella tasapeliä ja kolmella tappiolla sijalla kahdeksan.

KuPS nostettiin puolestaan ennen kauden alkua yhdeksi isoimmista mestarisuosikeista. Nämä näkemykset eivät ainakaan ole heikentyneet alkaneella kaudella, sillä KuPS komeilee sarjataulukossa toisena. Seitsemän pelatun pelin jälkeen kuopiolaisilla on koossa neljä voittoa ja kolme tasapeliä. Tällä rekordilla KuPS on FC Hongan kanssa ainoa joukkue Veikkausliigassa, joka ei ole vielä hävinnyt peliä.

Ennakoidut kokoonpanot

KuPS (4-3-3):
Virtanen – Savolainen, Manga, Pirttijoki, Tomas – Pennanen, Saxman, Nissilä – Sale, Udoh, Niskanen.

SJK (4-3-3):
Öst – Chavez, Mäntylä, Boxall, Atakayi – Hradecky, Isaksson, Rashkaj – Olijnyk, Tuco, Hakans.

KuPS ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet KuPSin otteluun ennakkosuosikiksi. Tähän samaan näkemykseen yhtyy myös Kertoimet.com, sillä kuopiolaisten peli on ollut alkaneella kaudella selvästi parempaa kuin illan isännän. Vierasjoukkueen voittoa me perustelemme myös sillä, että KuPSin materiaali on kokonaisuudessa selvästi parempi kuin seinäjokisten. Ei kuitenkaan dumata SJK:n mahdollisuuksia ihan täysin, sillä Jani Honkavaara tietää pommin varmasti, mihin KuPSiin kannattaa iskeä, jotta joukkue kaatuu.

Lyö KuPSin voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *