Liiga: Pelicans – JYP kello 18.30 ti 18.2.2020

Liiga jatkuu tiistaina yhden ottelun voimin. Kierroksen ainoa ottelu nähdään Isku Areenalla Lahdessa, jossa toisistaan mittaa ottavat Pelicans ja JYP. Jyväskyläläiset lähtevät otteluun selvinä ennakkosuosikkeina, sillä lahtelaiset tekivät tyhjennysmyynnin viime viikon aikana, jolloin joukkueen taisi jättää peräti kahdeksan pelaajaa.

Aikaisemmat kohtaamiset

Pelicans ja JYP ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa. Nämä kaikki kolme kohtaamista ovat päättyneet jyväskyläläisten voittoon. Pelicans on puolestaan voittanut näiden joukkueen kohtaamisen edellisen kerran lähes vuosi sitten. Tuolloin lahtelaiset olivat tällä samaisella areenalla parempia tylyin 7-2 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on kotiedun merkitys, sillä joukkueiden seitsemässä edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kerran nähty vierasvoitto. Tuo tuli JYPille joulukuussa. Toinen mielenkiintoinen asia on maalien määrä, sillä joukkueiden viidessä edellisessä kohtaamisessa on mätetty neljä kertaa vähintään kahdeksan maalia (8-8-3-9-8).

Lähtökohdat

Pelicans lähti kauteen isoin odotuksin, mutta nuo odotukset osoittautuivat nopeasti liian suuriksi. Kun pilvilinnat romahtivat, joukkue vajosi sellaiseen manalaan, ettei Lahdessa ole vastaavaa hetkeen nähty. Itse otteluun ison tyhjennysmyynnin viime viikolla tehnyt lintuparvi lähtee sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Kerrotaan vielä samaan hengenvetoon, että viidestä viimeisestä ottelusta Pelicans on voittanut ainoastaan yhden pelin.

Jos Lahdessa lähdettiin kauteen optimistisin mielin, niin Jyväskylässä tilanne oli toinen. Vaikka kukaan ei juurikaan odottanut JYPiltä yhtään mitään ennen kauden alkua, niin joukkue oli kuitenkin syksyllä yhdessä vaiheessa ylivoimaisesti sarjan kovin joukkue ja taisi liittää parhaimmillaan 15 ottelun pisteputkessa ja sarjataulukon kolmannessa sijalla. Jotain JYPin pelissä tapahtui kuitenkin vuodenvaihteessa, sillä tämän vuoden puolella Hurrikaanit ovat voittaneet 14 edellisestä pelistä ainoastaan neljä ottelua, näistä voista kaksi on tullut kolmen edellisen pelin sisällä.

JYP ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet JYPin selväksi ennakkosuosikiksi otteluun. Tämä on ymmärrettävää, sillä Pelicans nosti viimeviikolla kädet ilmaan pudotuspelien suhteen ja myi joukkueensa parhaat palaajat. Jos lahtelaisille pitää antaa jostain tunnustusta, niin tulkoon se juniorityöstä ja siitä, miten rohkeasti seuran johtoporras on pakonkin saattelemana antanut vastuuta nuoremmille pelaajille.

Koska JYPin suorasta voitosta saa niin pienen kertoimen, niin lähdetään me pelaamaan tässä pelissä vaihtoehtoisia vetoja. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle laitetaan Petrus Palmun osuma. Nuorukaisen viimeiset pelit eivät ole menneet tilastojen valossa ihan kuten on odotettu, mutta kaikki tietävät hänen potentiaalin maalintekoon. Unibet tarjoaa Palmun maaliin 2,95-kertoimen.

Lyö Petrus Palmun maalin puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *