FC Lahdelle 6500 euron sakot

Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt FC Lahdelle peräti 6500 euron suuruiset sakot 10. elokuuta pelatun HJK-FC Lahti ottelun tiimoilta. Sakot liittyvät ennen ottelua nähtyyn episodiin, jossa lahtelaisseuran kannattajat sytyttivät Telia 5G Areenan läheisyydessä 10-15 soihtua. Sakon suuruutta nosti myös se, että lahtelaisseuran kannattaja oli kaatanut paikalla olleen poliisin.

Palloliiton kurinpitovaliokunta on tuominnut FC Lahdelle peräti 6500 euron suuruisen sakon 10. elokuuta pelatun HJK-FC Lahti ottelun tiimoilta. Sakon suuruuteen on vaikuttanut etenkin FC Lahden kannattajien toiminta, jolla on pyritty nimenomaan aiheuttaa vahinkoa ja yleistä vaaraa.

– Kurinpitovaliokunnan saamien raporttien ja materiaalin FC Lahden kannattajat ovat ennen ottelun alkua pitäneet hallussa ja sytyttäneet ottelustadionin välittömässä läheisyydessä 10-15 soihtua aiheuttaen vaaratilanteita niin henkilö- kuin omaisuusvahinkojen osalta. Yksi FC Lahden kannattajista kaatoi tilanteen aikana poliisin, kurinpidon päätöksessä kerrottaan.

Erityisen moitittavana Palloliiton kurinpitovaliokunta pitää sitä, että FC Lahden kannattajat ottivat yhteen poliisin kanssa sekä stadionin kattorakenteisiin heitettyä soitua, mikä aiheutti merkittävän tulipaloriskin koko stadionille.

– Areenan katolle heitetty soihtu poltti kattohuopaan reiän, mistä aiheutui merkittävä paloriski koko katolle ja sen rakenteille. Yksi palavista soihduista heitettiin myös lähellä sijainneen auton pyörän alle, mikä olisi pahimmillaan voinut aiheuttaa räjähtämisen.

– Myös poliisi puuttui FC Lahden kannattajien toimintaan ja joutuivat käyttämään sumutetta heidän rauhoittamiseksi. FC Lahden kannattajat käyttäytyivät tilanteessa myös väkivaltaisesti virkavaltaa vastaan, kun yksi FC Lahden kannattaja kaatoi yhden poliiseista maahan. Poliisimiehen väkivaltaista vastustamista on aina pidettävä erittäin vakavana rikkomuksena.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Suomen Cup: FC Honka - HIFK kello 15.00 su 26.1.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset