Eurooppa-liiga: Olympiacos – Arsenal kello 22.00 to 20.2.2020

Eurooppa-liigan pudotuspelit käynnistävät torstaina. Kierroksen aikana pelataan useampi mielenkiintoinen ottelu, joista yksi on tämä Olympiacosin ja Arsenalin välinen kohtaaminen. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista matsia, mutta Kertoimet.comin silmissä Tykkimiehet ovat pelin selviä ennakkosuosikkeja.

Aikaisemmat kohtaamiset

Olympiacos ja Arsenal ovat kohdanneet toisensa historian saatossa kahdeksan kertaa. Näistä peleistä Olympiacos on voittanut neljä ottelua ja neljästi kentältä on poistunut voittajana Arsenal. Kaksikon tuorein kohtaaminen on perua joulukuulta 2015. Tuolloin Tykkimiehet hakivat tältä samaiselta stadionilta 0-3 vierasvoiton.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon kaksi edellistä kohtaamista on päättynyt vierasjoukkueen voittoon, tätä ennen jokainen oli puolestaan päättynyt isännöivät joukkueen eduksi. Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä kaksikon kuudessa edellisessä kohtaamisessa on joka kerta nähty vähintään kolme maalia.

Lähtökohdat

Olympiacos pääsi Eurooppa-liigan pudotuspelein Mestarien liigan puolelta sijoittumalla siellä kivenkovassa B-lohkossa kolmanneksi. Kuudesta alkulohkon ottelusta kreikkalaisseuralle kirjattiin yksi voitto, yksi tasapeli ja neljä tappiota. Tuo Olympiacosin ainoa voitto tuli alkulohkon päätösottelussa Belgradin punaista tähteä vastaan.

Arsenal eteni puolestaan Eurooppa-liigan pudotuspeleihin voittamalla F-lohkon ennen Frankfurtia. Kuudesta alkulohkon pelistä Tykkimiehille kirjattiin kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Tuo Arsenalin ainoa tappio tuli Frankfurtille.

Ennakoidut kokoonpanot

Olympicaos joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Hillal Soudania. Arsenalilta puolestaan puuttuu ennakkotietojen mukaan pelistä Cedric Soares, Calum Chambers, Kieran Tierney, Reiss Nelson, Lucas Torreira ja Pablo Mari.

Olympiacos (4-3-3):
Sa – Tsimikas, Semedo, Cisse, Elabdellaoui – Guilherme, Camara, Valbuena – Masouras, El-Arabi, Randjelovic.

Arsenal (4-2-3-1):
Leno – Maitland-Niles, Sokratis, Mustafi, Kolasinac – Ceballos, Xhaka – Pepe, Özil, Martinelli – Lacazette.

Arsenal ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Arsenalin otteluun pieneksi ennakkosuosikiksi, mutta Kertoimet.comin silmissä Tykkimiehet ovat tämän pelin selviä ennakkosuosikkeja. Tätä me perustelemme englantilaisseuran selvästi parantuneilla otteilla Mikel Artetan alaisuudessa sekä sillä, että Eurooppa-liiga on ainoa iso pysti, jonka lontoolaisseura voi vielä voittaa tällä kaudella, joten joukkue tulee panostamaan näihin pelein takuuvarmasti.

Ne jotka luulevat, että tästä pelistä on tulossa Arsenalille läpihuuto juttu, ovat todennäköisesti väärässä, sillä Olympiacos on pelannut kuluvalla kaudella hyvin, eikä sitä sovi aliarvioida. Hyvästä kaudesta kertoo myös se, että juuri tällä hetkellä kreikkalaisseura liitää 17 ottelun pisteputkessa. Edellisen tappion se on kärsinyt viime marraskuussa. Tuolloin se taipui Mestarien liigan alkulohkon pelissä Tottenhamille 4-2 lukemin.

Lyö Arsenalin voiton puolesta vetoa Berhardilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *