Nurmagomedov jatkaa tappioitta UFC:ssä

Khabib Nurmagomedov (29-0) otti uransa 29. voiton UFC:ssä, kun venäläinen kukisti kevytsarjan mestaruusottelussa Yhdysvaltain Justin Gaethen (23-3). Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa. Kamppailun jälkeen venäläinen ilmoitti lopettavansa, sillä hän oli luvannut niin äidilleen. Voitto merkitsi Nurmagomedoville paljon, sillä hän menetti otteluun valmistautuessa isänsä, joka kuoli koronavirukseen.

Ennen ottelun alkua tappiottoman Nurmagomedovin ympärillä oli paljon kysymysmerkkejä, sillä venäläisen isä kuoli kamppailuun valmistautuessa. Lisää kysymysmerkkejä saatiin punnitustilaisuudessa, jota Nurmagomedov ei läpäissyt monien asiantuntijoiden mielestä hyväksytysti. Myös häkissä venäläinen näytti olevan muutaman kilon painavampi, kuin yleensä.

Itse ottelun alku oli tunnustavaa molemmilta ottelijoilta, mutta mitä pidemmälle avauserä eteni, sen selvemmin keskialuetta hallinnut Nurmagomedov dominoi häkin tapahtumia. Erän lopussa venäläinen sai vietyä Gaethen ensimmäisen kerran lattiaan, jossa hän sai vielä jenkin hyvään otteeseen, mutta kongi pelasti puuskuttavan yhdysvaltalaisottelijan vielä tässä vaiheessa.

Tauolla Gaethen päävalmentaja sanoi suojatilleen, että hän tulee häviämään ottelun, mikäli jenkki ei pysty nostamaan tasoaan. Valmentajan sanoma meni nappiin, sillä heti toisen erän alussa Nurmagomedov vei ottelun toistamiseen lattiaan. Tällä kertaa kongi ei enää pelastanut yhdysvaltalaisottelijaa, joka taputti itsensä ulos, kun Nurmagomedov sai hänet triangeliin.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Nurmagomedov ilmoitti lopettavansa, koska oli luvannut äidilleen niin. Normaali ottelijan kohdalla kyse olisi todennäköisesti bisneksestä, mutta venäläinen on sen verran poikkeuksellinen urheilija, että hänen kohdallaan päätös saattaa pitää.

Mikäli UFC ei pysty pyörtämään Nurmagomedovin päätöstä, menettää järjestö paljon, sillä venäläinen on dominoinut omaa sarjaansa vuosia. Lisäksi hän on poikkeuksellinen urheilija taidoiltaan, tekniikaltaan, arvoiltaan kuin myös elämäntavoiltaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Mestarien liiga: Inter Milan – Real Madrid kello 22.00 ke 25.11.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset