Nobelin rauhanpalkinto 2019 – ti 10.12.2019

Nobelin rauhanpalkinto 2019 – vedonlyönti ja kertoimet

Nobelin Rauhanpalkinto on yksi viidestä joka vuosi jaettavasta Nobel -palkinnosta. Kenet mahtaa Norjan suurkäräjien valitsema Nobel-komitea tällä kertaa valita ja kenelle palkinto luovutetaan Oslossa 10.12.2019? Kyllä, vetoa voit lyödä myös tästä voittajasta, ja nyt jos koskaan on oikea aika lyödä vetoa!

Nobel Rauhanpalkinto 2019 kertoimet

Vaikka kyseinen palkinto jaetaan vasta joulukuussa 2019, on vedonlyöntimarkkinalla hyvä käry tulevasta voittajasta. Ruotsalainen Greta Thunberg on tällä hetkellä kärkipaikalla kertoimella 2.25, kärkikolmikkoon ovat päässeet myös Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Arden 6.00 ja USA:n presidentti Donald Trump 9.00.

Nobel Rauhanpalkinto – katso kertoimet näiltä sivuilta!

Nobel Rauhanpalkinto 2019 ehdokas – Greta Thunberg

Greta Thunberg ei nimenä välttämättä kerro kaikille kaikkea, mutta kyseessä on nuori, vuonna 2003 syntynyt ruotsalainen ilmastoaktivisti, jonka saavutuksiin lasketaan koululaisten kansainvälisen ilmastolakkoliikkeen perustaminen. Elokuussa 2018 hän osoitti mieltään Ruotsin valtiopäivätalon edessä ilmastomuutoksen huomion vuoksi ja oli sen takia poissa koulusta.

Eli käytännössä lintsasi koulusta – toki hyvän asian puolesta. Greta on vahvin ehdokas juuri nyt voittamaan rauhanpalkinnon, vaikka rauhantyötä tämä nyt ei sanan varsinaisessa merkityksessä ole.

Nobel Rauhanpalkinto 2019 ehdokas – Jacinda Ardern

Jacinda Ardern on Uuden-Seelannin pääministeri, joka ryhtyi konkreettisiin toimiin Christchurchin tragedian jälkeen. Jos on tahtoa on myös voimaa, Uusi-Seelanti kielsi ja toimeenpani nopealla tahdilla tapahtuman jälkeen puoliautomaattisten aseiden olemassaolon ja hallinnan Uudessa-Seelannissa. Uuden-Seelannin hallitus varasi jopa 120 miljoonaa euroa aseiden takaisin ostoon ja aikaa on aina 20.12.2019.

Kyseinen päätös oli voimassa jo viikon päästä Christchurchin karmeista tapahtumista. Australiassa sama tapahtui vuonna 1996 kun joukkomurhassa kuoli 35 ihmistä. Ardernin tekemä päätös on todellinen rauhanpäätös, miten raati tämän palkitsee?

Nobel Rauhanpalkinto 2019 ehdokas – Donald Trump

Kyllä, Donald Trump on oikeasti ehdolla Nobelin Rauhanpalkinnon saajaksi vuonna 2019. Moni näkee Trumpin varsin riidanhakuisena henkilönä lähes joka suuntaan, mutta on hän toki saanut jotain hyvääkin aikaiseksi maailmalla. Erityisesti hänen toimiaan kiitellään Koreoiden välisten suhteiden parantamisessa. Trumpin mahdollisuuksia heikentävät mahdollisesti krooninen tilanne USA:n ja Meksikon rajalla, sekä viime päivinä kiristyneet suhteet Iranin kanssa.

Idän ruutitynnyrissä odotellaan ”Mainilan laukauksia”, vaikka sellaisena voi kyllä jo pitää tankkeri-iskuja, oli ne sitten kenen tahansa valtion tekemiä. Ei Trumpista pitänyt tulla presidenttiäkään monen mielestä, mutta kuinkas kävi? Eikä hänestä pitäisi tulla myöskään Nobelin rauhanpalkinnon saajaa, mutta…

Nobelin Rauhanpalkinto – kolmen kauppa?

Tuo kolmikko on vahviten kesäkuun lopulla suosikki nappaamaan arvostetun ja arvokkaan Nobelin Rauhanpalkinnon itselleen. Vuonna 2018 palkinnon arvo oli n. 860 000 euroa, tämän lisäksi palkintoon kuuluu erityinen diplomi ja kultainen mitali. Kolmikon jälkeen Unibetin kertoimissa on eri henkilöitä ja järjestöjä, jotka hekin ansaitsisivat tämän palkinnon omalla tavallaan.

Angela Merkel (11.00, Unibet), Piispa Francis (11.00) Wa Lone & Kyaw Soe Oo (11.00) ovat lähimmät uhkaajat kertoimien puolesta tässä kohtaa. Varsin pieni kerroin on myös YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:llä (13.00) ja Lääkärit ilman Rajoja – järjestöllä (15.00). Löytyypä listoilta myös Hillary Clinton, Julian Assange, Theresa May, Matteo Salvini, Vladimir Putin ja Kim Jong-un. Käy katsomassa kertoimet ja lyö vetoa!

Lyö vetoa voittajasta Unibetilla »
Betsaa Nobelistia Betssonilla »
Laita betsit sisään NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *