NBA -tupla Bulls ja Pistons 23.11.2019

NBA -tupla: Chicago Bulls ja Detroit Pistons, veikkausvihje ja kertoimet

Markkanen heräsi!

Chicago Bulls voitti viime ottelussaan Detroit Pistonsin komeasti 20 pisteellä. Lauri Markkanen pelasi hyvin pitkästä aikaa omalla tasollaan, hän teki 24 pistettä.

Bullsin seuraava vastus Miami Heat on ollut tällä kaudella hyvässä kunnossa. Viimeksi Heat voitti Cleveland Cavaliersin 124-100.
Miamilla on nyt alla neljän voiton putki. Heat on koko NBA -liigan ykkönen heittoprosentissa, Miamin heitot ovat uponneet yli 48 prosentin tarkkudella.

Chicago Bullsin päävalmentaja Jim Boylen on puolustusta painottava valmentaja, ja aikaisemmin tällä kaudella tämä ei ole oikein kantanut hedelmää. Detroitia vastaan Bulls piti vastustajan 89 pisteessä, ja se oli hyvin pelattu.
Pistons -ottelu oli vasta toinen kerta, kun Bulls sai pidettyä vastustajan alle sadan pisteen. Chicagon United Centerissä Los Angeles Lakers teki 118 pistettä ja Milwaukee Bucks 115 pistettä.

Chicagon menestyminen on aikalailla Lauri Markkasen pelistä kiinni. Jos Markkanen on heikko, niin siitä jää kovi suuri aukko paikattavaksi. Zach LaVine ei ole supertähti, joka voisi yksinään kantaa koko joukkueen hyökkäystä. LaVine tarvitsee toisen hyvin pisteitä tekevät pelaajan hyökkäykseen, ja jos Markkanen ei ole tämä, niin ei muistakaan Bullsin pelaajista ole siihen kuin satunnaisesti.
Toivoa sopii, että Markkasen vaisu jakso on nyt ohi. Kylkivamma lienee jo parantunut, ja ehkä Pistons -ottelu toi itseluottamuksenkin takaisin. Pistons -ottelun Markkanen aloitti kahdella donkilla, ja siitä aukesi koko peli.

Butler taas Chicagossa

Miami Heatin ykkösmies on ex-Bulls -tähti Jimmy Butler. Butler kaupattiin muualle Chicagosta samalla, kun Bullsiin tulivat Markkanen. LaVine sekä Kris Dunn.

Miamiin on kerätty joukkueellien hyviä heittäjiä. Bulls vastaan Heat -ottelun avain lienee siinä, että saako Bulls pakotettua Miamin hankaliin heittoihin. Ja tietenkin Markkasen olisi jatkettava hyviä pelejään.

Vetopuolella Bulls saa tasoitusta 4,5 pistettä. Pelataan tätä hyvän Detroit -ottelun jälkeen. Jos Markkanenkin lopulta on tasollaan, niin eiköhän Bulls roiku ottelussa mukana.

Chicagossa selkäsaunan saanut Detroit Pistons kohtaa kotonaan heikon Atlanta Hawksin. Pistons on suosikki, Atlanta saa tasoitusta 6,5 pistettä.
Chicagon United Centerissä Pistons oli pahasti alle tasonsa. Vielä viime kaudella se oli pudotuspelijoukkue, nyt alkukausi on ollut kovin takkuinen. Detroitin häviöputki on viiden ottelun mittainen, Atlantan tappioputkella on mittaa neljä ottelua.

Koska Griffin herää?

Pistonsilla on enemmän varaa parantaa. Chicagossa se heitti 33 kertaa kolmosen viivan takaa. Vain kahdeksan osui koriin.
Vielä viime kaudella Detroitin tähtipelaajista Blake Griffin teki melkein 25 pistettä per ottelu. Tällä kaudella Griffin oli ensimmäiset 11 ottelua sivussa takareisivamman vuoksi. Griffin on ollut jäässä tultuaan peleihin mukaan, mutta eiköhän hänkin pian lämpene pelaamaan.

Atlanta Hawksin suurin ongelma on ollut puolustuspelaaminen. Tappioputken aikana se on antanut vastustajien tehdä huimat noin 134 pistettä per ottelu. Viimeksi Milwaukee voitti Atlantan 135-127.

Kotikentällään Detroit varmasti pelaa paremmin kuin viimeksi Chicagossa. Pistons -6,5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.91. Siitä tulee hyvä toinen puolisko tämän kertaiseen NBA -tuplaan. Unibetin kertoimilla Chicago +4,5 ja Detroit -6,5 saa yhteiskertoimeksi 3.67.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *