NBA: Chicago Bulls – New York Knicks 13.11.2019 klo 03.00

NBA: Chicago Bulls – New York Knicks veikkausvihje ja kertoimet

Jos Bulls ei nyt voita, niin …

Viime ottelussaan Chicago Bulls hävisi kotikentällään United Centerillä Houston Rocketsille 94-117. Ottelu oli Rocketsin James Hardenin näytös. Bulls roikkui pelissä mukana puoliajalla saakka, ja sitten Harden alkoi upottamaan step back -kolmosiaan vaikka kuinka kaukaa, ja homma oli sillä selvä. Lopulta Harden teki pelissä 42 pistettä.

Bullsilla on voittosuhteena nyt 3-7. Tilanne ei ole vielä aivan toivoton, mutta joukkueen peli on ollut heikkoa. New York Knicks olisi erinomainen paikka saada saldoon yksi voitto lisää, ja muutenkin saada peli kulkemaan. Knicks on vielä Bullsiakin heikompi joukkue. Knicksillä on tältä kaudelta vain kaksi voittoa. Joukkueen ensimmäinen voitto oli juuri Bullsia vastaan New Yorkin Madison Square Gardenissa lokakuun lopulla. Chicago Bulls johti ottelua parhaimmillaan jo 18 pisteellä, mutta suli lopussa todelle surkeasti.

Nyt Bullsilla olisi revanssin paikka, ja jossain määrin tämä on alkukauden pakkovoittotilanne. Jos Bulls menee vielä kotikentällä häviämään Knicksille, niin se on sitten jo kriisin paikka.

Päävalmentaja Jim Boylen on Bulls -fanien mielestä joukkueen suurin ongelma, mutta kyllä avainpelaajiksi suunnitellut Zach LaVine ja Lauri Markkanenkin ovat saaneet osansa. Jos Knicks voittaa nyt Bullsin, niin ehkä sitten seurajohto alkaa jo pohtia vaihtoehtoja. Tähän saakka Bullsin pomot ovat olleet vahvasti Boylenin tukena. Jos Bulls ei tästä nouse, niin Boylenin paikka on ainakin kauden jälkeen vaarassa, ja saattavat siinä samassa LaVine ja Markkanenkin vaihtaa kaupunkia.

Bulls pelaa jälleen ilman Otto Porteria. Miehellä on jalkavamma, sama vaiva piti hänet jo sivussa Houston -ottelusta. Porter on viime otteluissa heikon alkukauden jälkeen alkanut taas näyttää siltä pelaajalta, joka hän oli viime kauden kevätpuolella. Nyt Porterin pistekeskiarvo on reilut 11 per ottelu.
Rockets -ottelussa Porterin tilalle avaukseen tullut toisen vuoden pelaaja Chandle Hutchinson teki pelissä 13 pistettä osumalla kuudesti kymmenellä heitolla, eli Hutchinson oli hyvin pelissä mukana. Hän pelannee taas avauksessa.

Jotain pielessä Markkasella

Lauri Markkanen pelasi Houston -ottelussa jälleen huonon pelin. Tuloksena oli 13 pistettä, kaikki viisi Markkasen kolmosen heittoa menivät harakoille.
Markkasen roolina Jim Boylenin hyökkäyssysteemissä tuntuu olevan pelin levittäminen, jolloin Markkanen seisoo kolmosen viivalla ja odottaa jotain tapahtuvaksi. Ja kun heitot menevät mäkeen, niin mitään ei tapahdu. Lieneekö kesän punttitreeni syynä siihen, että heittovire on hukassa?

Bullsin ja Knicksin avausottelussa New Yorkin Bobby Portis pelasi kovan matsin tekemällä 28 pistettä. Portis kaupattiin kesken viime kauden Chicagosta Washingtoniin, ja miehellä taitaa olla jotain hampaankolossa. Portis olisi halunnut mieluummin tehdä Chicagon kanssa uuden sopimuksen, mutta Bulls oli toista mieltä. Nyt Portis mielellään näyttää Bullsille, että pieleen meni pelaajakaupat.

Viime kierroksella Knicks hävisi Cleveland Cavaliersille selvästi 21 pisteellä. Tappion jälkeen Knicksin seurajohto jo antoi lausunnon, että he eivät ole tyytyväisiä. Knicksin päävalmentaja Fizdale taitaa jo valmentaa työpaikan edestä. Kovin montaa selkäsaunaa Fizdalen pesti ei kestä.

Vetomarkkina pitää Knicksiä niin huonona joukkueena, että Bulls on ottelussa selvä suosikki. Unibetilla kertoimet ovat 1.43 – 2.95. Tasoitus on 5,5 pistettä. Laitetaan panokset Bullsille, joukkue on alisuorittanut pahasti. Lokakuussa New Yorkissa Bulls sai Knicksin jo kunnolla siltaan, eiköhän johto pidä kotikentällä. Eikä Knicksillä ol Hardenin tapaisia teräsmiehiä joukkueessa. Unibetilla Bulls -5,5 saa kertoimeksi 1.89.

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Satoransky, LaVine, Hutchinson, Carter, Markkanen

New York Knicksin mahdollinen avaus: Ntilikina, Barrett, Randle, Morris, Gibson

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *