NBA: Chicago Bulls – Los Angeles Clippers 15.12.2019

NBA: Chicago Bulls – Los Angeles Clippers, veikkausvihje ja kertoimet

Markkanen kohtaa Kawhi Leonardin

Chicago Bulls hävisi viime yönä todella nihkeän ottelun Charlotten Hornetsille.Lopputulos oli 73-83. Bulls oli edellisessä ottelussa tehnyt huimat 136 pistettä, ja nyt se jäi melkein puoleen tästä. Miten tuollainen hyökkäyspelin romahdus on edes mahdollista?
Chicago Bulls on nuori joukkue, ja kokemattomuus on varmasti suurin syy siihen valtaisaan tason heilahteluun, johon Bulls on syyllistynyt melkein koko kauden. Joukkueen valmennuksestakaan ei oikein taida olla apua kokemattoman joukkueen kanssa, pelaajat tuntuvat ajoittain olevan todella yksin ja hukassa kentällä.
73 pisteen tekeminen nyky-NBA:ssa on melko hankalaa. Bullsin heittoprosentti oli ottelussa surkea, ja peli oli vielä kotikentällä United Centerissä. Bullsin 90 heitosta vain 27 meni koriin. Päävalmentaja Jim Boylen istutti Lauri Markkasta penkillä pitkät tovit ottelun toisella puoliskolla. Tähän Boylen joutui ottelun jälkeen vastaamaan lehdistölle. Markkasen avut kuitenkin ovat juuri hyökkäyspäässä.

Los Angeles Clippers on vetomarkkinoiden suurin suosikki tämän kauden NBA-mestariksi. Clippers on pelannut viime otteluissa hyvin. Se on nyt kuuden ottelun vieraspelikiertueella, ja Chicago on reissun viimeinen ottelu. Clippers on neljän ottelun voittoputkessa, kiertueen ainoa tappio on Milwaukee Bucksia vastaan. Koko kaudelta Clippersin tilasto on 20-7, kun Bullsin lukemat ovat kehnot 9-18.
Clippers on läntisen konferenssin kakkosena paikallisvastus Lakersin jälkeen. Bulls on idän puolella sijalla 11.

Bullsilla ja Clippersillä on pari suurta eroa. Clippersilla on joukkueessa kaksi oikeaa tähtipelaajaa, Bullsilla ei yhtään. Clippersin päävalmentaja on myös todella hyvä hommassaan, Bullsin taas ei ole.
Clippers -tähti Paul George ylisti valmentajaansa Doc Riversiä hiljattain lehdistölle.
”Doc tekee hienoa työtä ja saa kaikki hyvin peliin mukaan. Jokainen löytää paikkansa hyökkäyksessä ja peli sujuu kuin rasvattu. Heitot tulevat pelaajille aivan luonnostaan”, George sanoi.

Saisko heittää hypärin?

Chicagon faniforumilla on ihmetelty sitäkin, että näyttää kuin Boylen olisi kieltäny joukkueelta lyhyet hyppyheitot. Korit tehdään joko kolmosen viivan takaa tai ajamalla korille. Jos joukkueella on hypärikielto, niin kyllähän se tappaa hyökkäyksen sujuvuuden. Lauri Markkasellakin juuri lyhyemmän hypärit olivat ennen tärkeä osa peliä

Viime ottelussaan Clippers voitti Minnesotan seitsemällä pisteellä. Paul George teki pelissä 46 pistettä ja Kawhi Leonard 42 pistettä. Kummankin kauden keskiarvo on yli 23 pistettä per matsi. Clippers on tehnyt yt yli 110 pistettä kuusi kertaa viimeisestä seitsemästä ottelusta.

Sekä Clippers että Bulls pelasivat eilen. Tämä saattaa mennä Chicagon pussiin, sillä Clippers saattaa hyvinkin pitää George ja Leonard penkillä pitkät tovit. Varsinkin Leonard on pelaaja, joka ei halua pelata liikaa runkosarjassa. Pudotuspeleissä hän on sitten ollut loistava.

Bullsin valmennuksella ja joukkueen johdolla on painetta. Jos suunta ei pian muutu, niin jotain tapahtunee. Bullsin piti olla tällä kaudella jo joukkue, joka pelaa play offs -paikoista, mutta näin ei ole.

Vetopuolella kertoimet ovat noin 3.15 – 1.38, tasoitus on 6.5 pistettä. Jos nyt vielä pelaisi Bullsia tasoituksella. Chicago pysynee mukana, jos Clippers -tähdet istuvat penkin puolella.

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Satoransky, Dunn, LaVine, Carter, Markkanen

Los Angeles Clippersin mahdollinen avaus: Leonard, Harkless, George, Zubac, Mann

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *