NBA: Boston Celtics – Chicago Bulls 14.1.2020

NBA: Boston Celtics – Chicago Bulls, veikkausvihje ja kertoimet

Celtics lienee ylivoimainen

Boston Celticsillä on 26 voittoa ja Chicago Bullsilla vain 14. Boston on Itäisen konferenssin kakkonen, kun Chicago saa jo melkein heittää hyvästit kevään pudotuspeleille.

Bulls katkaisi viime ottelussaan Detroitia vastaan kuuden matsin tappioputkensa. Pistons meni nurin 108-99. Suuri ansio Detroitin kaadosta meni normaalisti etupäässä vaihtopenkkiä kuluttaville Luke Kornetille ja Daniel Gaffordille. Bullsin ykkössentteri Wendell Carter on useamman viikon nilkkavaivaisena sivussa, ja pitkien Kornetin sekä Gaffordin on otettava vastuuta. Pistonsia vastaan Kornet teki 15 pistettä ja Gafford 14. Kornetille 15 pistettä oli kauden piste-ennätys. Gafford on aikaisemmin tehnyt yli kymmenen pistettä vain kolmesti.

Lauri Markkanen teki Pistonsia vastaan Gaffordin tavoin 14 pistettä ja otti levyreitäkin saman verran kuin Gafford, eli seitsemän.
Markkasen pelissä on kyllä jonkinlaista vaisuutta. Hän ei ole samalla tavalla vapautunut ja tehokas kuin vielä viime kaudella. Bullsin hyökkäyssysteemi nojaa vahvasti tilastoanalyysiin, ja Markkasen kohdalla se tarkoittaa sitä, että jos ei päästä nopeaan hyökkäykseen, niin hän juoksee samantien kulmaan levittämään kenttää ja odottamaan kolmosen heittoa. Tämä tiukka ohjeistus tuntuu tappavan innon Markkasen pelistä. Saattaisi olla kaikille parempi, että Markkanen vaihtaisi seuraa mahdollisimman pian.

Bostonin hyökkäys on iskussa

Boston Celtics voitti viimeksi New Orleans Pelicansit komeasti 140-105. Muutama ottelu sitten Pelicans oli voittanut Bullsit 15 pisteellä.
Jayson Tatumteki Pelicans -ottelussa piste-ennätyksensä 41 pistettä. Tatum tuli NBA -liigaan samana vuonna kuin Markkanenkin draft -numerolla kolme.
Boston on joukkue, jossa ei ole varsinaisia superstaroja, mutta silti se menestyy. Bostonissa uskotaan siihen, että joukkueessa ei ole heikkouksia ja se on hyvin valmennettu.
Pelicans -matsissa oli muitakin onnistujia kuin Tatum. Turkkilainen sentteri Enes Kanter teki 22 pistettä ja otti komeasti 19 levypalloa.
Pelicans -ottelu oli Bostonin hyökkäkselle ehkä kauden paras. Se teki ensimmäisellä ja kolmannella jaksolla yli 40 pistettä. Koko ensimmäisen puoliajan aikana Boston teki huimat 72 pistettä. New Orleans -ottelu oli Bostonille viides kerta seitsemästä viime ottelusta kun se on tehnyt yli sata pistettä, eli homma on toiminut jo jonkin aikaa.
Bullsin puolustusta pidettiin joulukuussa kovana, mutta Celtics kotikentällään on sille varmasti liian kova. Muutenkin Chicago on ollut tällä kaudella pulassa NBA:n parempia joukkueita vastaan. Bulls on 16 kertaa kohdannut joukkueen, jonka voittosuhde on plussan puolella, ja Bulls on hävinnyt näistä 15.

Betssonilla Boston -9.5 saa kertoimeksi 1.90. Sen voi pelata. Bulls on heikompi joka puolella kenttää.

Boston Celticsin mahdollinen avaus: Tatum, Theis, Hayward, Walker, Brown

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: LaVine, Gafford, Dunn, Satoransky, Markkanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *