Wimbledon Veikkausvihje: Miesten Semi-finaalit perjantai 12.7.2019

Perjantaina käydään Wimbledonin All England Lawn Tennis and Croquet klubilla miesten semi-finaalit.

Päivän aloittaa klo 15:00 Suomen aikaa turnauksen ykkössijoitetun Novak Djokovicin ja espanjalaisen yllättäjän Roberto Bautista Agutin kohtaaminen. Tämän jälkeen (aikaisintaan klo 17:00) pelataan klassikko Rafael Nadal vastaan Roger Federer.

Novak Djokovic SRB (1) – Roberto Bautista Agut ESP (23)

Päivän ensimmäisessä kohtaamisessa ykkösijoitettu Djokovic on selkeä suosikki sillä hän hakee Wimbledonista jo viidettä mestaruuttaan. Espanjalainen 23:nneksi sijoitettu 31-vuotias Bautista Agut taas on urallaan ensimmäistä kertaa Grand Slam turnauksen välierissä. Bautista Agutilla ei ole myöskään hirveästi menestystä aikaisemmin ruoholta, mutta täksi vuodeksi hän on opetellut lyömään paremmin takalinjalta ja se on toiminut. Hänen tätä aikaisempi paras sijoitus Wimbledonissa oli neljäs kierros.

Nelinkertainen voittaja Djokovic taas pelaa tällä hetkellä parasta tennistään kun puolivälierissä hän murskasi David Goffinin 6-4, 6-0, 6-2. Djokovic ei ole ollut parhaimmillaan muissa turnauksissa tänä vuonna, mutta Grand Slameihin hän on keskittynyt. Hän on Wimbledonin hallitseva mestari ja voitti tämän jälkeen myös US Openin sekä Australian Avoimet. Ranskan Roland Garrosissa hän jäi välieriin Dominic Thiemin voitettua hänet.

Bautista Agut myöhästyy omista polttareistaan

Espanjalaisen Bautista Agutin pelaaminen tässä semi-finaalissa oli suuri yllätys ja erityisesti hänelle itselleen. Roberton pitäisi tällä hetkellä olla hänen omissa polttareissaa Ibizalle jotka olivat varatut tälle viikonlopulle. Nyt hän kuitenkin aloittaa juhlimisen Wimbledonin pääkentältä perjantaina. Polttarit voivat jäädä kokonaan väliin jos hän onnistuu tiputtamaan hallitsevan mestarin jatkosta.

Paperilla tähän ei pitäisi olla mahdollisuutta, mutta Bautista Agut on voittanut Djokovicin tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat voitot ovat tulleet kovalla kentällä ensin Dohassa ja tämän jälkeen Miamissa. Nyt pelataan kuitenkin ruoholla ja kyseessä on Grand Slam turnaus. Vaikea nähdä että espanjalainen pystyisi jälleen yllättämään.

Vedot:

Veikkausvihjeemme tähän on Djokovicin suora 3-0 voitto kertoimella 1.75 Unibetillä. Djokovic oli niin ylivoimainen Goffinia vastaan joten hän ei edes liikaa hengästynyt. Bautista Agutilla voi olla jo Ibizan coctailit mielessä.

Rafael Nadal ESP (3) – Roger Federer SUI (2) 1.70 – 2.17


Perjantain kohokohta on kuitenkin myöhäisempi semi-finaali jossa pitkäaikaiset kiistakumppanit Rafael Nadal ja Roger Federer kohtaavat. Tämä on heidän jo 40. kohtaaminen, mutta vasta ensimmäinen Wimbledonissa sitten sen eeppisen finaalin vuonna 2008 jonka Nadal voitti viidennessä erässä lukemin 9-7.

Nämä kaksi kohtasivat myös Ranskan avointen semi-finaalissa ja se oli helppo voitto massaspesialista Rafa Nadalille. Nyt he kuitenkin kohtaavat ruoholla ja sillä alustassa Fed-Ex on (tai ollut) kuningas. Tästäkin huolimatta huikeassa vireessä oleva Nadal on suosikki Unibetillä kertoimin 1.71 – 2.17.

Ikä on vain numero Federerille

Sveitsiläinen täyttää 38 vuotta runsaan kolmen viikon päästä ja hänestä tulee perjantaina toiseksi vanhin pelaaja koskaan joka on pelannut Grand Slam turnauksen semi-finaalissa sitten Jimmy Connorsin (39). Tästäkin huolimatta hänen liikkeensä on silti erittäin korkealla tasolla. Tällä kaudella hän päätti osallistua massaturnauksiin ja se näyttäisi olevan hyvä päätös koska nyt hänen fysiikkansa ja kestävyytensä on parempi.

Federer on hävinnyt vain kaksi erää tämän vuoden turnauksessa ja ollut kentällä keskimäärin vain 1.52 tuntia per ottelu. Hän varmasti jaksaa pelata vaikka tämä ottelu menisikin viiteen erään. Nadal on hävinnyt tässä turnauksessa tähän mennessä vain yhden erän ja hän johtaa Federeriä keskinäisissä otteluissa luvuin 25-14. Ruoholla kuitenkin tuo vuoden 2008 finaalivoitto on hänen ainoansa. Federer johtaa Wimbledonissa voitoin 2-1.

Lyö vetoa Wimbledon 2019 tennisturnauksen peleistä tästä:

Vedot:

Federer on voittanut Wimbledonissa 100  ja hävinnyt vain 12 kertaa. Hän on myös tämän vuoden turnauksessa menettänyt syöttönsä vain kolmasti. Tämä lupaa hyvää ja pitkää ottelua. Veikkausvihjeemme tähän otteluun on siis Nordicbetin yli 41.5 peliä kertoimella 1.90.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *