Manchester Derby – Manchester United vs. Manchester City

Yksi Englannin Valioliigan isoimmista Derbyistä eli paikallispeleistä on Manchester Unitedin ja Manchester Cityn välinen kohtaaminen. Näitä englantilaisia derbyjä on olemassa useita kymmeniä ja Valioliigan seuraajille ovat tuttuja myös Lontoon ja Liverpoolin derbyt. Manchesterin Derby on kuitenkin se paikallispeli jota Englannissa odotetaan kaikkein eniten. Varsinkin kun molemmat joukkueet taistelevat koko Valioliigan mestaruudesta.

Derbyn osapuolet Valioliigakauden suurimmat suosikit voittajavedossa

Manchesterin Derbyt kaudella 2017-2018

Derbyjä pelattiin oikeastaan jo ennen kauden varsinaista alkua, sillä joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa Iso-Britannian ulkopuolella USA:ssa. Ottelun voitti Manchester United lukein 2-0. Ensimmäinen Valioliigaderby tullaan pelaamaan 9.12.2017 . Tuolloin Old Trafford –stadionilla kohtaavat Manchester United – Manchester City. Toinen Valioliigan Manchesterin Derby tullaan pelaamaan 7.4.2018 hulppealla Etihad Stadiumilla. Manchester City saa tuolloin vieraaksi siis Manchester Unitedin. Joukkueet voivat toki kohdata tällä kaudella esimerkiksi FA Cupissa, Liigacupissa tai vaikkapa Mestarien Liigan jatkopeleissä. Joukkueet lähtivät Valioliigakauteen 2017 – 2018 suurimpina ennakkosuosikkeina, pienimmillä mestaruuskertoimilla.

Tsekkaa kooste Man Utd:n ja Man Cityn kohtaamisesta USA:ssa:

Jose Mourinhon luotsaama Manchester United lähtee ensimmäiseen Manchesterin Derbyyn taatusti suosikkina ja voittamaan ottelua parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Manchester Cityn luotsi Pep Guardiola ei varmasti anna tuumaakaan periksi ja näihin Valioliigan otteluihin pistetään paras miehistö aina kentälle. Kertoimet.com tulee tekemään molemmista Manchesterin derbyistä veikkausvinkit, joten seuraa meidän vinkkiosiotamme ennen otteluita.

Valitse omat vedonlyöntipaikkasi Manchesterin Derbyyn ja Valioliigaan:

Derbyn historia Manchesterissa

Manchester Derby on pelattu ensi kertaa vuonna 1881, jolloin joukkueet kohtasivat nimillä St. Mark’s (West Gordon)Newton Heath LYR. Marraskuun 12. päivä vuonna 1881 alkoi siis yhden ison paikallistaiston tarina, joka luonnollisesti jatkuu näihin päiviin saakka. Ensimmäinen peli nimillä City vastaan United tapahtui kuitenkin vasta joulupäivänä 1902.

Joukkueet ovat kohdanneet Valioliigassa, FA Cupissa, Englannin Liigacupissa ja Community Shieldin otteluissa yhteensä 174 kertaa ja hallinta tilastoissa on Manchester Unitedilla. United on voittanut 72 kertaa, peräti 52 kertaa on pelattu tasan ja City on ollut parempi 50 kertaa. Tämä on tilaston tilanne siis ennen kauden 2017-2018 Valioliigan pelejä.

Nämä ottelut ovat tietenkin erityisen suuria pelejä Manchesterin asukkaille ja molempien joukkueiden kannattajille. Nykyään ennen ottelua, ottelun aikana ja ottelun jälkeen kuittailu toiselle osapuolelle on isoa ja varsin kattavaa, kuten asiaan kuuluu. Ennen toista maailmansotaa joukkueiden fanit elelivät hyvinkin sopuisasti toistensa kanssa ja pelejä käytiin katsomassa vuoroviikoin. 1970-luvulla Manchesterin Derbyjen kerrotaan olleen hyvinkin kiivaita ja otteluiden tapahtumat nousivat isoihin otsikoihin. Näihin derbyihin liittyy lukuisia hienoja ja vähemmän hienoja tarinoita dramaattisista maaleista tappelunujakoihin. No, sellaistahan se derbyjen elämä joskus on.

Tsekkaa tästä klippi miten ManUtd-legenda Roy Keane päättää Man City pelaajan uran karmealla taklauksella. Kohteena Alf-Inge Håland. Ei tuohon paikkaan ihan punainenkaan ole riittävä kortti. Musta?

Manchesterin Derbyn tilastoja

Manchester United johtaa siis tilastoja Manchester Cityä vastaan 72-52-50 ja eniten maaleja näissä peleissä on urallaan ampunut Wayne Rooney. Rooneyn perässä ovat Joe Hayes ja Francis Lee Citystä ja Sir Bobby Charlton Unitedista. Korkeimmalla nykypelaajista on argentiinalainen Sergio Agüero, jolla maaleja on toistaiseksi kahdeksan kappaletta. Mikäli Sergio pelaa pidempään vielä Cityn riveissä, on hänellä erinomaiset mahdollisuudet nousta jopa tämän tilaston kärkeen.

Valioliigassa voitot ovat menneet niin ikään Unitedille, 61-51-44. Man Utd on vienyt myös FA Cupit lukemin 6-0-3, Liigacupissa tilanne on tasan 3-1-3. Man City on hävinnyt molemmat Community Shieldin pelit, joten United johtaa tuota tilastoa 2-0-0. Eniten pelejä näissä derbyissä on tilillään Ryan Giggsillä (36), Sir Bobby Charltonilla (27) ja Paul Scholesilla (26). Yhteensä 24 pelaajaa on pelannut molemmissa joukkueissa.

Miten mahtaa käydä seuraavassa Manchesterin Derbyssä? Katso kertoimet ja eri vedonlyöntikohteet omalta vedonlyöntisivustoltasi, betsaa ja jännitä mukana. Niin tekevät miljoonat muutkin ympäri maailmaa.

Nähdäänkö kentiesn näin rajua otteita?

Lyö Manchesterin Derbystä vetoa Unibetilla »

Manchester United – Manchester City 9.12.2017

Manchester City – Manchester United 7.4.2018

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *