Tanskan Supegliiga: Lyngby BK – FC Kööpenhamina kello 19.00 ma 1.6.2020

Jalkapallon ystävien rukouksiin on lopultakin vastattu, sillä aina viihdyttävä Tanskan Superliiga jatkuu maanantaina viiden ottelun voimin. Kierroksella olisi tarjolla kaksikin mielenkiintoista peliä, mutta otetaan tällä kertaa tarkasteluun tämä Lyngby Boldklubin ja FC Københavnin välinen kohtaaminen, johon vierasjoukkue lähtee ennakkosuosikkina. Ottelua pääsee seuraamaan tuttuun tapaan UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Lyngby BK ja FC Kööpenhamina ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 52 kertaa. Lyngby on voittanut näistä peleistä 13 ottelua, kymmenen kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 28 kertaa kentältä on poistunut voittajana FC Kööpenhamina. Joukkueiden tuorein kohtaaminen on perua viime elokuulta. Tuolloin FC Kööpenhamina kaatoi Telia Parkenilla Lyngbyn 2-0 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että kaksikon viisi edellistä kohtaamista Tanskan pääsarjassa on päättynyt kotijoukkueena pelanneen osapuolen voittoon. Toinen mielenkiintoinen asia on se, että näissä viidessä kohtaamisessa on joka kerta nähty vähintään kaksi maalia (2-6-4-4-3). Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että molemmat joukkueet ovat onnistuneet kaksikon viidessä edellisessä kohtaamisessa neljästi maalinteossa.

Lähtökohdat

Lyngby BK lähtee otteluun kahden pelin tappioputkessa ja sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Christian Nielsenin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 24 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu yhdeksän voittoa, neljä tasapeliä ja 11 tappiota. Lyngbyn vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet sen kotipeleistä, sillä sijoituksesta huolimatta Lyngby on sarjan neljänneksi kovin kotijoukkue. Lyngbyn heikkoudet puolestaan löytyvät maalinteosta, sillä se on tehnyt Tanskan pääsarjassa neljänneksi vähiten maaleja.

FC Kööpenhamina lähtee otteluun puolestaan tappio alla ja sarjataulukon toiselta sijalta. Stale Solbakkenin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 24 ottelua, joista joukkueelle on kirjattu 16 voittoa, kaksi tasapeliä ja kuusi tappiota. FC Kööpenhaminan vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet kotipeleistä, hyökkäyksestä ja yksilötaidossa, jota joukkueessa riittää. FCK:n isoimmat heikkoudet liittyvät puolestaan vieraspeleihin ja puolustuspeliin, sillä joukkueen pakka ei tahtonut millään pysyä kasassa 90. minuuttia ennen taukoa.

FC Kööpenhamina ennakkosuosikkina

Peliyhtiöt ovat nostaneet FC Kööpenhaminan otteluun ennakkosuosikiksi. Tässä näkemyksessä on ihan perää, sillä FCK on sen verran tulivoimainen ja taitava joukkue, että ainakin Pohjoismaissa seurat joutuvat ottamaan tämän taktiikassaan huomioon. Isoimmat kysymykset tässä pelissä liittyvät molempien joukkueiden pelituntumaan ja siihen, onko Solbakken keksinyt keinot, millä joukkueen puolustus saadaan tiiviiksi, sillä FCK:n alakerralle on tullut tällä kaudella lähes joka pelissä aivan käsittämättömiä mokia.

Vaikka Lyngbyllä on tässä pelissä mahdollisuudet pieneen yllätykseen, niin luotetaan me täällä Kertoimet.comissa siihen, että FCK pystyy viemään tämän matsin hyväksensä. Tätä me perustelemme joukkueen yksiötaidoilla ja hyökkäyspään tulivoimalla, jonka Lyngby joutuu ottamaan huomioon, mikäli se aikoo saada tästä pelistä pisteitä. Parhaan kertoimen FC Kööpenhaminan voitolle tarjoaa Unibet.

Lyö FC Kööpenhaminan voiton puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *