Liiga: Lukko – Ilves klo 18.30 ke 26.2.2020

Liiga jatkuu lauantaina viiden ottelun voimin. Kierroksella pelataan kaksi mielenkiintoista ottelua, joista toinen on tämä Lukon ja Ilveksen välinen kohtaaminen. Peliyhtiöt ovat nostaneet Pekka Virran suojatit otteluun hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta pystyisikö Tupsukorvat kaatamaan tässä tasaisessa ottelussa hirmuisessa kunnossa olevan raumalaisseuran?

Aikaisemmat kohtaamiset

Lukko ja Ilves ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kolme kertaa. Kaksikon ensimmäinen kohtaaminen päättyi syyskuussa tässä samaisessa hallissa Lukon 4-2 voittoon. Toisessa kohtaamisessa Ilves joutui myöntämään raumalaiset Hakametsässä rankkareiden jälkeen 3-2 lukemin paremmaksi. Kaksikon kolmas ja tuorein kohtaaminen nähtiin tammikuussa, kun Tupsukorvat kaatoivat kotikentällään Lukon rankkareiden jälkeen 3-2 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että Lukko on saanut osapuolten viidestä edellisestä kohtaamisesta, joka kerta vähintään pisteen (3-1-1-0). Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä kaksikon yhdeksässä edellisessä kohtaamisessa on ainoastaan kerran jääty alle neljän maalin (4-4-6-7-7-3-8-6-4). Kolmas mielenkiintoinen fakta on se, että molemmat joukkueet ovat tehneet vähintään kaksi maalia kaksikon viidessä edellisessä kohtaamissa.

Pisteen ero sarjataulukossa

Lukko lähtee otteluun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Pekka Virran suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 52 ottelua, joista raumalaisseuralle on kirjattu 34 voittoa ja 18 tappiota. Näitä voitoista kahdeksan ja tappoista kuusi on ollut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Lukon vahvuudet tällä kaudella ovat löytyneet laadukkaasta materiaalista ja puolustuspelistä. Näistä kahdesta asiasta kertoo myös se, että viimeisen 15 ottelun periodissa Lukko on päästänyt maamme pääsarjassa ylivoimaisesti vähiten maaleja (1,5 ottelua kohti) ja tehnyt niitä eniten (3,4 ottelua kohti).

Ilves lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon kolmannelta sijalta. Jouko Myrrän miehistö on pelannut kuluvalla kaudella 53 ottelua, joista tamperelaisseuralle on kirjattu 34 voittoa ja 19 tappiota. Näistä voitoista kuusi ja tappoista viisi on tullut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Tupsukorvien vahvuudet kuluvalla kaudella ovat löytyneet nopeudesta, taitavuudesta ja innosta, sillä Ilveksellä on yksi sarjan nuorimpia joukkueita. Vaikka Ilves komeilee sarjataulukossa tällä hetkellä neljäntenä, niin viimeisen 15 ottelun periodissa se on sarjan kuudenneksi kovin joukkue.

Lukko ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Lukon otteluun hienoiseksi ennakkosuosikiksi. Tähän näkemykseen on helppo yhtyä, sillä raumalaisten voiton puolesta puhuu historia, kotietu, hieman laadukkaampi joukkue ja kokemus, jota Lukko omaa ”kovista” peleistä enemmän kuin Ilves.

Raumalaisilla ei kuitenkaan ole varaa lähteä aliarvioimaan Ilvestä yhtään, sillä helppoja pisteitä nuori ja menestysnälkäinen tamperelaisseura ei tule illan isännälle antamaan. Vaikka ennusmerkit puhuvat Lukon voiton puolesta, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan tässä pelissä vaihtoehtoisia vetoja.

Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa laitetaan lapulle se, että Lukko tekee ottelussa vähintään 2,5 maalia. Tähän vaihtoehtoon Unibet ja Bethard tarjoavat 1,80-kertoimen. Tätä vetoa me perustelemme sillä, että Lukko on jäänyt tämän vuoden puolella alle kolmen maalin ainoastaan kahdessa ottelussa. Toinen näistä tuli Ilvestä vastaan.

Lyö Lukon yli 2,5 maalin puolesta vetoa Unibetilla »
Lyö Lukon yli 2,5 maalin puolesta vetoa Berhardilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *