Liverpool vei EUFA Super Cupin

Liverpool nappasi kauden ensimmäisen pokaalin, kun se kaatoi Istanbulissa pelatussa UEFA Super Cupin finaalissa Chelsean rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 3-2. Liverpoolin sankariksi ottelussa nousi maalivahti Adrian, joka torjui pilkkukisassa viimeisenä laukoneen Tammy Abrahamin laukauksen. Super Cupin voitto oli Liverpoolin seurahistorian neljäs. Tätä edeltävät voitot ovat tulleet vuosina 1977, 2001 ja 2005. Ottelussa tehtiin myös historiaa, kun sen vihelsi ensimmäistä kertaa naiserotuomari.

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista ja viihdyttävää pelaamista, jossa molemmilla joukkueilla oli useampi paikka maalintekoon, mutta viimeistelyssä onnistui ainoastaan Chelsea. Puoliajan ainokainen nähtiin 37. minuutilla, kun N’Golo Kante lähetti Oliver Giroudin läpiajoon, joka laukoi pelivälineen oikeaan alakulmaan. Kolme minuuttia myöhemmin Liverpoolin maalissa pelannut Adrian joutui antautumaan toistamiseen, kun Christian Pulisic laukoi pelivälineen yksilösuorituksensa päätteeksi vasempaan alakulmaan, mutta tämä osuma hylättiin paitsiona. Näin puoliajalle mentiin Chelsean maalin johdossa.

Liverpool tulee rinnalle

Toinen puoliaika noudatteli ensimmäisen kaavaa sillä erolla, että molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa. Illan toinen osuma nähtiin heti puoliajan alussa, kun Kepa torjui Roberto Firminon laukauksen eteensä, jonka Sadio Mane kävi tuikkaamassa verkon perukoille. Kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Chelsean kannattajat juhlivat toista maalia, kun Mason Mount laukoi tarkalla vedolla pelivälineen oikeaan alakulmaan, mutta osuma liputettiin paitsioksi. Näin varsinainen peliaika päättyi 1-1 lukemiin, jonka seurauksena paremmuutta lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Chelsea ei lannistu

Jos varsinainen peliaika oli tapahtumarikas, niin samaa voidaan sanoa myös jatkoajasta. Ensin Mane vei Liverpoolin 2-1 johtoon, mutta viisi minuuttia myöhemmin Jorginho laukoi Chelsealle 2-2 tasoituksen rangaistuspotkusta. Ensimmäisen jatkoajan lopussa Tammy Abrahamilla oli paikka viedä vieraat johtoon, kun hyökkääjä pääsi ohjaamaan maalin edestä Pedron syöttöä, mutta tämä yritys suuntautui hieman maanlin ohi. Toisen jatkoajan alussa Mountilla oli taas paikka viedä Chelsea johtoon, kun hyökkääjä pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta Adrian torjui tämän yrityksen. Hetki tästä Pedro haki ratkaisua kauempaa, mutta tämä laukaus suuntautui hieman maalin ohi, näin ratkaisua lähdettiin hakemaan pilkuilta.

Abraham illan ainoa epäonnistuja

Ottelun ratkaisu nähtiin pilkkukisan viidennessä vetäjäparissa, jossa Mohamed Salah laukoi omalla yrityksellä pallon vasempaan alakulmaan ja kun Adrian torjui samaan aikaan viimeisenä vetäneen Tammy Abrahamin laukauksen, voitti Liverpoolin pilkkukisan 5-4 ja ottelun 3-2 lukemin. Super Cupin voitto oli Liverpoolille sen seurahistorian neljäs.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Suomen Cup: FC Honka - HIFK kello 15.00 su 26.1.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset