Lentopallon EM-turnaus: Turkki – Suomi 18.9.2019 klo 21.30

Turkki-ottelun on Suomen kohtalon matsin lentopallon EM-kisoissa. Voitolla Suomi jatkaa pudotuspeleihin ja voi sanoa, että turnaus oli suht ok. Tappiolla Suomi jää lohkovaiheeseen ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella.

Suomi meinasi jo päästä jatkoon vapaapäivänään, kun lohkon joukkueet olivat pelanneet sopivasti ristiin. Eilen tiistaina Slovenia pelasi Pohjois-Makedoniaa vastaan ja Turkki Valko-Venäjää vastaan. Slovenia ja Turkki olivat otteluissa suursuosikkeja, ja jos ne olisivat vieneet ottelun, niin Suomi olisi jatkossa. Pohjois-Makedonia pelasi kuitenkin loistavasti ja voitti Slovenian 3-1. Turkki voitti Valko-Venäjän 3-1.

Suomella on kyllä mahdollisuutensa Turkkia vastaan. Ajoittain Suomi on pelannut EM-turnauksessa hyvää lentistä. Joukkueen trendi on selvästi nouseva, aiemmin kesällä Suomi oli heikko ja tappioputki venyi 15 otteluun.
EM-kisoissa Suomen ongelma on ollut tasaisuuden puute ja se, että tiukassa paikassa ei ole löytynyt sitä vastuunkantajaa, joka laittaa pallon lattiaan kun täytyy. Valko-Venäjä -ottelu on tästä hyvä esimerkki. Suomi oli suvereeni kaksi erää ja kolmannessakin sillä oli neljä ottelupalloa, mutta häviöhän siitä tuli.

Suomen päävalmentaja Joel Banks on saanut kesällä paljon kuraa niskaan kun pelit eivät ole sujuneet. Banks sanoi selitykseksi sen, että homma on takkuista, kun nuoria tuodaan mukaan maajoukkueeseen. Lentisforumeilla suomalaiset laji-ihmiset eivät ole aivan samaa mieltä, aikaisemmin hyvin pelanneet ovat heidän mielestään taantuneet Banksin aikana. Nyt tilanne Banksin kohdallakin lienee se, että pesti päättyy, jos Suomi jää lohkovaiheeseen.

Venäjää vastaan sujui

Suomi pelasi edellisessä ottelussaan kovaa Venäjää vastaan vapautuneesti ja hyvin. Paineita ei paljon ollut, kun kukaan ei odottanut Suomelta mitään. Toki Venäjä vei ottelun 3-0, mutta Suomi oli hyvin mukana. Erälukemat olivat 25-17, 26-24, 25-22.
Suomi meni ensimmäisessä erässä Venäjää vastaan 4-2 -johtoon, mutta hankalahan se on pitää tasoa yllä, kun vastuksen pelaajamateriaali on ylivertaista. Venäjä pystyy esimerkiksi laittamaan kentälle kuusikon, jonka pituuskeskiarvo on 203 senttiä.

Toisessa erässä Venäjä-ottelussa Suomi pelasi vapautuneesti. Nuori ykköshakkuri Kaislasalo pelasi hienosti, ja ehkä hän on joskus se ratkaisija, joka tappaa pallot, kun tarvitsee. Suomi johti toista erää jo 22-20, mutta sitten alkoi ote puristaa. Lankinen ja Kaislasalo syöttivät verkkoon ja Venäjä nousi 26-24 -voittoon.
Kolmannessakin erässä Suomi aloitti hyvin. Ilman paineita joukkue meni 8-4 -johtoon, mutta Venäjän päävalmentaja Sammelvuon aikalisä katkaisi Suomen hyvän vaiheen.

Katso kuumat kertoimet Casinowinneriltä! »
Betsaa nopeasti Fastbetin vedonlyöntilistan kautta. »

Suomelle mahdollisuudet, jos pää kestää

Turkki ei ole Suomelle ylivoimainen vastus. Se on FIVB:n maailmanrankingissa sijalla 33, kun Suomen sijoitus on 19. Viime EM-turnauksessa Turkki oli sijalla 11.
Tähän mennessä tämän vuoden kisoissa Turkki on hävinnyt paremmilleen, Venäjälle 1-3 ja Slovenilla 0-3. Pohjois-Makedonian se voitti 3-0 ja Valko-Venäjän 3-1.

Turkki on ollut Suomea tasaisempi. Se on hoitanut ne ottelut, joissa se on ollut suosikki. Suomi taas pelaa hyvin vain silloin, kun ei ole paineita. Entäs nyt, kun koko ottelua ratkaisee kisotuloksen? Pelkkää painetta Suomen pelaajilla.

Turkki on vetomarkkinoilla suosikki, esimerkiksi Unibetilla kertoimet ovat 2.50 – 1.47. Lukemat ovat sen verran hyvin kohdallaan, että betsi kannattaa laittaa Turkille, valitettavasti. Turkki -1.5 saa Unbetilla lähes kahden kertoimen, jos pieni kerroin suorasta voitosta ei kiinnosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *