FA CUP: Leicester City – Chelsea FC kello 18.00 su 28.6.2020

Sunnuntain ehdoton herkkupala on tämä Leicesterin ja Chelsean välinen vääntö FA Cupissa. Kumpikaan joukkueista ei voi voittaa enää Valioliigassa mitään, joten on hyvin oletettavaa, että osapuolet aikovat jatkossa panostaa tähän turnauksen entistä enemmän. Peliyhtiöt ovat nostaneet Chelsean otteluun hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta historia tietää puhua hyvin tasaisen pelin puolesta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Leicester ja Chelsea ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 114 kertaa. Näistä peleistä Ketut ovat voittaneet 25 ottelua, 33 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 55 kertaa kentältä on poistunut voittajana Chelsea. Kaksikon tuorein kohtaaminen on perua helmikuun alulta. Tuolloin osapuolet jakoivat pisteet tällä samaisella stadionilla 2-2 tuloksella.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kolme asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että osapuolten kolme tuoreinta kohtaamista on päättynyt pistejakoon. Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että vierasjoukkueen pelannut osapuoli on saanut kaksikon kuudesta edellisestä kohtaamista joka kerta vähintään pisteen.

Kolmas ja kenties kaikkein mielenkiintoisin asia on se, että kotijoukkueena pelannut osapuoli, on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran lokakuussa 2016. Tuolloin Chelsea kaatoi Leicesterin Stamford Bridgellä 3-0 lukemin.

Joukkueiden helmikuisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videolta.

Leicesterin lähtökohdat ottelulle

Leicester City on pelannut hyvän kauden tähän mennessä. Joukkue komeilee Valioliigassa kolmantena ja lähtee tähän otteluun neljän pelin neljän pelin pisteputkessa (2-2-0). FA Cupissa Roger Brendanin miehistö on tähän mennessä päättänyt Wiganin, Brentfordin ja Birminghamin pelit. Mainitsemisen arvoista on myös se, että Leicester ei ole päästänyt FA Cupissa vielä yhtään maalia omiin.

Leicesterin otteluennakon pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Chelsean lähtökohdat ottelulle

Myös Chelsea on pelannut suhteellisen hyvän kauden. Joukkue komeilee Valioliigassa pisteen päässä Leicesteristä neljäntenä ja lähtee tähän otteluun viiden pelin pisteputkessa (4-1-0). FA Cupissa Chelsea on tähän mennessä päättänyt Nottinghamin, Hullin ja Liverpoolin pelit. Näissä kolmessa cupin ottelussa Chelsea on päästänyt ainoastaan yhden maalin.

Chelsean otteluennkon pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Ennakoidut kokoonpanot

Leicester joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Richardo Pereiraa ja Daniel Amarteyta. Chelsealta puolestaan sivussa ennakkotietojen mukaan ovat Fikayo Timori, Marco van Ginkel ja Callum Hodson-Odoi.

Leicester (4-1-4-1):
Schmeichel – Chilwell, Soyuncu, Evans, Justin – Ndidi – Barnes, Maddison, Praet, Albrighton – Vardy.

Chelsea (4-3-3):
Kepa – Azpilicueta, Rudiger, Zouma, Alonso – Kante, Jorginho, Kovacic – Willian, Abraham, Pedro.

Chelsea ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Chelsean otteluun hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta historia tietää puhua tasaisen pelin puolesta. Vaikka Chelsea lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, niin Kettuja ei pidä aliarvioida, sillä Jamie Vardy on sen tason hyökkääjä, että hän pystyy kääntämään pelejä yksinäänkin joukkueensa eduksi.

Lähdetään me täällä Kertoimet.comissa kuitenkin pelaamaan vierasjoukkueen voiton puolesta, sillä ”The Blues” on varmasti saanut lisää virtaa ja uskoa omaan tekemiseensä Manchester Cityn kaadosta. Peliyhtiö 888 tarjoaa Frank Lampardin suojateille 2,32-kertoimen, joka on mielestämme ihan kokeilemisen arvoinen veto.

Lyö Chelsean voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *