Eurooppa-liiga: KuPS – Legia Varsova klo 19.00 To 1.8.2019

Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen pelit jatkuvat torstaina. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu suomalaisittain nähdään Kuopiossa, jossa toisistaan mittaa ottavat KuPS ja Legia. Peliyhtiöt ovat nostaneet vierasjoukkueen jälleen ennakkosuosikiksi, mutta kuuma kysymys kuuluu: Olisiko kuopiolaisseuralla mitään mahdollisuuksia pieneen yllätykseen? Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

Legia Varsova ja KuPS eivät ole kohdanneet toisiaan historian saatossa kertaakaan ennen viikon takaista ensimmäistä karsintaottelua. Kerrataan kuitenkin, että Legia on mitannut neljästi paremmuuttaan historian saatossa suomalaisseuraa vastaan. Nämä suomalaisseurat ovat Valkeakosken Haka ja IFK Mariehamn. Ikävä kyllä Hakalla tai IFK:lla ei ole ollut näissä peleissä mitään palaa, sillä Legia on voittanut niistä kolme ja pelannut kerran tasan. Maaliero puolalaisseuran hyväksi näissä peleissä on 13-1. Myös KuPSilla on pieni pelituntuma puolalaisjoukkueista, sillä joukkue on kohdannut vuoden 1975 Mestarien liigan karsinnassa Ruch Chorzówin. KuPS hävisi joukkueiden ensimmäisen osaottelun Puolassa 5-0, mutta pystyi puristamaan kotikentällään 2-2 tasapelin. Joukkueiden ensimmäinen osaottelu päättyi puolassa Varsovan 1 – 0 voittoon joka on todella mainio tulos KuPS:lle. Kuopiolaisilla on tänään kaikki mahdollisuudet siihen isoon yllätykseen. KuPS:n jatkohaaveet piti edellisessä ottelussa elossa maalivahti Otso Virtanen joka esitti ottelussa peräti kahdeksan hienoa torjuntaa.

Oman mausteensa keskiviikon sekä torstain Euro-karsintoihin tuovat vierasjoukkueen fanit. Kannattaa myös muistaa, että Lewialla on erittäin vihamieliset fanit. Ainakin osa näistä faneista on Kertoimet.comin tietojen mukaan saapumassa Helsingiin ensiviikon keskiviikkona, jolloin paikalla on myös Belgradin punaisen tähden kannattajia. Voidaan siis olettaa, että Helsingin poliisilla tulee olemaan täysi työ järjestyksen ylläpitämisessä, etenkin kun Suomi toimii vielä samaan aikaan EU:n puheenjohtajanana. Pääsevätkö kaikki Varsova-fanit torstaina Kuopioon asti. Se jää nähtäväksi.

Näitä sivuja Kertoimet.com suosittelee sinulle:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Lähtökohdat

Puolan pääsarja Ekstraklasa pyörähti käyntiin viime viikonloppuna. Maan pääsarja-avaus ei ollut Legialle suotuisa, sillä se hävisi Szczecinille 1-2 lukemin. Kaiken kaikkiaan Aleksandar Vukovicin miehistö on pelannut kuluvalla kaudella yhdeksän ottelua, kun mukaan lasketaan myös harjoituspelit. Näistä peleistä Legialle on kirjattu viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Näiden tämän kauden pelien perustella voidaan sanoa, että Legia on ollut vahva molemmissa päissä kenttää, tästä kertoo maaliero 27-7.

KuPS on puolestaan pelannut kuluvalla kaudella 28 ottelua, kun mukaan lasketaan myös harjoituspelit. Kuopiolaisseuran alkukausi oli vaikea kenttäongelmien vuoksi, mutta viimeisten viikkojen tai pitäisikö ennemmin sanoa kuukausien aikana KuPSilla on kulkenut aika kivasti, tästä kertoo myös se, että Jani Honkavaaran miehistö liitää parhaillaan seitsemän ottelun pisteputkessa. Edellisen kerran KuPS on hävinnyt pelin kesäkuun alussa. Kuopiolaisseuran vahvuudet kuluvalla kaudella ovat olleet laadukas materiaali sekä maalinteko. Vastaavasti KuPSilla on ollut pieniä ongelmia erikoistilannepelaamisessa.

Legian otteluennakon pääset katsomaan alla olevasta videosta:

Ennakoidut kokoonpanot

KuPS (4-5-1):
Virtanen – Manga, Diallo, Soldo, Murillo – Pennanen, Thiaw, Ayarna, Saxman, Niskanen – Rangel.

Legia (4-2-3-1):
Majecki – Vesovic, Remy, Wieteska, Jadrzejzyk – Gvilia, Martins – Novikovas, Lopez, Nagy – Sanogo.

Legia ennakkosuosikki mutta ottelusta on luvassa tasainen kamppailu

Peliyhtiöt ovat nostaneet Legian otteluun selväksi ennakkosuosikiksi. Tämä on ymmärrettävää, sillä nämä Puolan suurseurat ovat perinteisesti olleet suomalaisseuroille vaikeita paloja kaadettavaksi. Vierasjoukkueen osakkeita meidän silmissämme nostaa myös se, että monikaan kuopiolaisseuran pelaaja, ei ole ikinä pelannut näin isoja pelejä. Toisaalta kuopiolaiset näyttivät kyllä hienoa henkistä kanttia puolalaisessa hornankattilassa eikä Veikkausliigajoukkue todellakaan nöyristellyt ison ja pahan vastustajan edessä.

Legian voiton puolesta puhuu myös se, että KuPS oli ensimmäisessä osaottelussa sekä tilastojen että kentällä nähdyn perusteella altavastaaja. Otso Virtanen kuitenkin piti lukemat minimaalisena ja säilytti jännitysmomentin kotipeliin asti. Kuopiolaisten kannalta on todella iloista nähdä että joukkueen kotikenttä Savon Sanomat Areena on torstaina loppuunmyyty. Antaako kahdestoista kenttäpelaaja tarvittavan boostin KuPS:lle?

Legian suorasta voitosta saa torstaina ihan pelattava kertoimen 1.83. KuPS:n yllätysvoitolla sen sijaan tienaa panoksensa takaisin nelinkertaisesti. Me täällä Kertoimet.comissa lähdemme kuitenkin pelaamaan tätä peliä vaihtoehtoisten vetojen kautta. Näissä lapulle laitetaan alle 2.5 maalin ottelu. Unibet tarjoaa tähän vaihtoehtoon 1.75 palautuksen.

Lyö alle 2.5 maalin puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *