Suomen Cup: KuPS – RoPS kello 18.30 pe 28.2.2020

Suomen Cupin viidennen ja viimeisen kierroksen ottelut jatkuvat perjantaina yhden ottelun voimin. Kierroksen ainoassa ottelussa toisistaan mittaa ottavat KuPS ja RoPS. Ottelun lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä tässä pelissä ratkaistaan myös B-lohkon voittaja!

Aikaisemmat kohtaamiset

KuPS ja RoPS kohtasivat toisensa viime kaudella kolmesti. Näistä peleistä yksi nähtiin Suomen Cupissa ja kaksi Veikkausliigassa. Tuossa Suomen Cupin pelissä RoPS oli parempi 3-2 lukemin, mutta Veikkausliigassa ensimmäisen pelin kohtaaminen tuotti 2-2 tasapelin ja toisen 1-0 voiton kuopiolaisille.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa yksi asia pistää silmään ja tämä on kotivoittojen määrä, sillä kaksikon viidestä edellisestä kohtaamisesta, ainoastaan yksi peli on päättynyt vierasjoukkueen voittoon. Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä näiden kahden joukkueen viidessä edellisessä kohtaamisessa, on ainoastaan kerran jääty alle kahden maalin.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Lähtökohdat

KuPS on aloittanut kauden väkevästi, vaikka joukkueessa tapahtuikin viime kauden päätteeksi paljon muutoksia. Suomen Cupin alkulohkon neljästä ottelusta kuopiolaisseuralle on kirjattu kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Nuo voitot tulivat FC Lahdesta ja SJK:sta, kun taas tasapelit tulivat Hakaa ja Ilvestä vastaan. Näillä kahdeksalla pisteellä KuPS on B-lohkossa kolmantena ja mikäli kuopiolaisseura voittaa tämän pelin vähintään viidellä maalilla, voittaa se samalla lohkon.

RoPSin alkukausi on puolestaan ollut vaikea, eikä joukkueen alkukauden esitykset lupaile hyvää kautta Veikkausliigassa, sillä ulkkarit eivät ole pystyneet vahvistamaan RoPSia niin paljon kuin olisi pitänyt. Onneksi rovaniemeläisten mukana on kulkenut kuitenkin koko alkukausi äänekäs ja sympaattinen fanijoukko, jolle on pakko nostaa hattua. Itse Suomen Cupissa RoPS on pelannut neljä ottelua, joista se on saanut pisteen. Tämä tuli SJK:ta vastaan. Tappiot RoPS on puolestaan kärsinyt Hakalle, Ilvekselle ja FC Lahdelle.

KuPS ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet KuPSin otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mikä näkyy myös kertoimissa. Kuopiolaisten ennakkosuosikin asema on myös peruteltua, sillä nykyisellä materiaalilla ja esityksillä KuPS tulee pelaamaan tänäkin vuonna mitalista, kun taas RoPS kuuluu meidän papereissamme niiden seurojen joukkoon, jotka tulevat miekkailemaan paikasta Veikkausliigassa.

Koska KuPSin voitosta saa kuitenkin niin pienen kertoimen, niin lähdetään me pelaamaan täällä Kertoimet.comissa tässä pelissä vaihtoehtoisia vetoja. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle laitetaan KuPSin -1 voitto. Tätä me perustelemme sillä, että KuPSilla on mahdollisuus voittaa vielä B-lohko, mikäli se saa tästä pelistä riittävän ison voiton. RoPSilla ei puolestaan ole tässä pelissä panoksena kuin kunnia, joten se voi peluuttaa ottelussa vaikka A-junioreitaan.

Lyö KuPSin -1 voiton puolesta vetoa Bethardilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *