Veikkausliiga: KuPS – FC Inter kello 18.30 ti 7.7.2020

Veikkausliiga jatkuu tiistaina kahden ottelun voimin. Kierroksen herkkupala nähdään Savon Sanomat Areenalla Kuopiossa, jossa toisistaan mittaa ottavat KuPS ja FC Inter. Peliyhtiöt ovat nostaneet kuopiolaiset otteluun hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta Inter on jo kertaalleen ottanut Banzai-jengistä makoisan voiton kuluvalla kaudella.

Aikaisemmat kohtaamiset

KuPS ja Inter kohtasivat toisensa päättyneellä kaudella kolmesti. Inter voitti kaksikon ensimmäisen kohtaamisen Veritas Stadionilla 1-0, mutta tämän jälkeen KuPS oli kahdesti 2-0 –lukemin parempi. Osapuolet ovat ehtineet ottamaan myös kuluvalla kaudella kerran yhteen. Tämä nähtiin kesäkuun lopussa Suomen Cupin puolivälierissä. Tuossa ottelussa Inter kaatoi rankkareiden jälkeen KuPSin 5-4 lukemin. Tappio oli kuopiolaisille karvas, sillä joukkue johti ottelua parhaimmillaan kahdella maalilla.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että toinen näistä joukkueista on jäänyt kaksikon kuudessa edellisessä kohtaamisessa maaleitta viidesti. Tulosvetoa vetäville kerrottakoon, että yleisin lopputulos näiden joukkueiden välillä viime vuosina on ollut 1-0, 0-1, 2-0 tai 0-2. Toinen mielenkiintoinen asia liittyy maaleihin, sillä näiden joukkueiden neljässä edellisessä kohtaamisessa on joka kerta nähty vähintään kaksi maalia.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että Inter on voittanut KuPSin edellisen kerran vieraissa lokakuussa 2016. Tuon jälkeen osapuolet ovat kohdanneet Veikkausliigassa yhdeksän kertaa. Turkulaiset ovat saaneet näistä peleistä neljä pistettä (1-1-7), kun taas KuPS on kerännyt niitä 22 kappaletta.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan yllä olevalta videolta.

Lähtökohdat

KuPS kuului niihin joukkueisiin jotka muuttuivat viime kauden päätteeksi, kun valmennus meni uusiksi ja muutama runkopelaaja vaihtoi maisemaa. Alkuvuoden esitysten perusteella voidaan sanoa, ettei kuopiolaisseuran taso ole selvästi laskenut, vaikka moni näin ehti jo spekuloimaan. Tästä kertoo se, että Arne Erlandsenin miehistö on saanut tämän kauden jokaisesta pelistä vähintään pisteen (7-2-1), vaikka se Suomen Cupin puolivälierän Interille pilkkukisan jälkeen hävisikin.

Myös Inter kuului niihin joukkueisiin, jotka muuttuivat viime kauden päätteeksi. Turussa tehtiin kuitenkin hyvää duunia ja lähtijät on aika hyvin pystytty korvaamaan. KuPSin tavoin, myös Interin alkukausi näyttää ihan hyvältä, sillä 13 ottelusta Interille on kirjattu yhdeksän voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Nämä molemmat tappiot tulivat heti alkuvuonna. Juuri nyt Jose Riveiron suojatit liitävät yhdeksän pelin voittopisteputkessa.

KuPS ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet KuPSin otteluun pienoiseksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä kuopiolaisseura on ollut viime vuosina turkulaisille vaikea vastus kaadettavaksi. Kotijoukkueen voiton puolesta myös puhuu se, että KuPS ehti jo näyttämään kesäkuun kohtaamisessa Interille kaapin paikan, ennen kuin se alkoi hölmöilemään. Vaikka Inter onkin osoittanut hyviä otteita viheriöllä viimeisten viikkojen aikana, niin luotetaan me täällä Kertoimet.comissa kotijoukkueen voittoon ja tägään lapulle yggönen.

Lyö KuPSin voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *