KuPS aloitti europelit Murillon johdolla voitolla

Kuopion Palloseura avasi Eurooppa-liigan pelit voitolla, kun kuopiolaisseura kaatoi ensimmäisen kierroksen karsintaottelussa valkovenäläisen Vitebskin 2-0 lukemin. KuPSin sankari ottelussa oli Luis Murillo, joka iski kotijoukkueen avausmaalin ja alusti toisen. Joukkueiden toinen osaottelu pelataan valkovenäjällä ensi viikolla. Vitebskin pitää voittaa tuo ottelu vähintään kahdella maalilla.

KuPS hallitsi ottelun alkua enemmän ja vähemmän selvästi. Kuopiolaisseura onnistui luomaan jo ensimmäisen kympin aikana muutaman puolittaisen paikan, mutta nämä tilanteet eivät johtaneet mihinkään. Kymmenen minuutin kohdalla KuPSin maali oli jo lähellä, kun Vinko Soldolle pelattiin avopaikka maalin eteen, mutta torppari laukoi pelivälineen maalin ohi.

Pelin edetessä Vitebsk sai kenttätapahtumista otetta ja onnistui luomaan ensimmäisen kunnollisen tilanteensa 20. minuutilla, kun Kirill Pechenin pelasi paikan maalin eteen Maksym Feshchukille, mutta hyökkääjä ei onnistunut ohjaamaan keskikenttäpelaajan syöttöä maaliin. Reilu minuutti tästä vuorostaan KuPSilla oli paikka maalintekoon, kun Ilmari Niskanen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta tämä veto epäonnistui, eikä Dmitri Gushchenkolla ollut ongelmia torjua vetoa.

28. minuutilla KuPSilla oli taas paikka maalintekoon, kun Petteri Pennanen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Hyökkääjältä lähti tilanteessa tulinen veto, mutta Gushchenko onnistui pienen pomputtelun jälkeen liimaamaan pallon hyppysiinsä. Aivan puoliajan lopussa KuPSilla oli viellä paikka maalintekoon, kun Lucas Rangel pääsi yksin läpi, mutta Gushchenko torjui tämänkin yrityksen. Näin puoliajalle mentiin kiikarilukemissa.

Murillo tekee kovia ratkaisuja

Toinen puoliaika oli ensimmäistä tasaisempi. Toisen puoliajan ensimmäinen kunnollinen tilanne nähtiin 54. minuutilla, kun Kalle Taimi pääsi puskemaan Ruben Ayarnan keskitystä maalin edestä, mutta tämä yritys jäi torsoksi ja tilanne kuivui kokoon. Viisi minuuttia tästä Rangelilla oli avopaikka viedä kotijoukkue johtoon, kun hyökkääjä pääsi puskemaan vapaasti maalin edestä Pennasen keskitystä, mutta myös tämä yritys jäi torsoksi, Gushchenkolla ollut ongelmia torjua hyökkääjän epäonnistunutta puskua.

Ottelun avausmaali nähtiin lopulta tunnin kohdalla, kun Luis Murillo pääsi puolittain läpi pallon riiston jälkeen. Puolustajalta lähti pienestä kulmasta aivan järjetön veto kohti etuyläkulmaan, eikä Gushchenkolla ollut mitään palaa ottaa tätä vetoa kiinni. 69. minuutilla vierasjoukkueen tasoitus oli todella lähellä, kun Mikhail Kozlov pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta voimalla, mutta Otso Virtanen onnistui kuin ihmeen kaupalla torjumaan tämän laukauksen vasemmasta yläkulmasta.

Ottelun toinen osuma nähtiin 73. minuutilla, kun Murillo pääsi toistamiseen puolittain läpi. Puolustaja nosti pallon hienosti Gushchenkon yli, mutta tolppa pelasti vieraat vielä tässä vaiheessa toiselta maalilta. Vitebskin puolustajat kuitenkin nukkuivat tilanteessa pahasti ja ensimmäisenä irtopalloon pääsi Rangel, joka sai siirtää pelivälineen kaikessa rauhassa tyhjään maaliin.

Kymmenen minuuttia ennen pelin loppua Vitebskilla oli paikka kaventaa, kun joukkueelle tuomittiin vapaapotku rangaistusalueen tuntumasta. Pallon taakse astui Feshchuk, joka yritti laukoa pelivälinettä vasempaan yläkulmaan, mutta Virtanen torjui tämän yrityksen hienosti kulmaksi. Vitebsk haki loppuun asti kaventamaa osumaa ja sai vielä pelin lopussa pari puolittaista paikkaa aikaan, mutta maaleja ottelussa ei enää nähty. Näin KuPS vei avausottelun 2-0 lukemin nimiinsä.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Valioliiga: Burnley – Leicester City kello 16.00 su 19.1.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset