Koronavirus pakottaa urheilun tauolle PÄIVITYS 19.3.

La Liga ja NBA tauolle

Maailman suuret palloilusarjat ja muut urheilutapahtumat ovat suurissa vaikeuksissa koronaviruksen kanssa. Lähes kaikki on jo tauolla, ja tartuntailmoituksia tulee jatkuvasti.

MTorstain 19.3. tilanne

Aasiasta saattaa alkaa pilkistellä valoa! Kiinan koripalloliiga saattaisi alkaa huhtikuussa, samoin kuin Japanin baseball -liiga. Kumpikin pelattaisiin aluksi ilman katsojia. Kiinan korisliigan kanssa suurin ongelma on se, että USA:sta palaavat entiset NBA -tähdet joutuisivat Kiinaan tullessaan pariksi viikoksi karanteenihotelliin, ja se ei heitä miellytä. Ongelmaan etsitään ratkaisua.
Australiassa on aloitettu australialaisen jalkapallon pääliiga AFL. Pelit pelataan ilman katsojia.

Euroviisut Rotterdamissa on peruttu kokonaan. Nyt suunnitellaan kisojen pitämistä Rotterdamista ensi keväänä.

KHL sinnitteli pitkään, mutta lopulta urheilu Venäjälläkin laitettiin tauolle. Tauko kestää ainakin 10.4. saakka.

EM-jalkapallo siirrettiin vuodella kesään 2021. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva löysi asiasta valoisan puolen, nyt kisahuuma kestää Suomessa vuoden pitempään. Tuleva kesä on tarkoitus mahdollisuuksien mukaan käyttää nyt kesken jääneiden kansallisten sarjojen loppuunpelaamiseksi.
Myös MM-jääkiekko peruttiin tältä vuodelta. Siinäkin on jotain myönteistä suomalaisille, nyt Suomi on hallitseva maailmanmestari kaksi vuotta peräkkäin.

UFC yritti viimeiseen asti saada pidettyä otteluiltoja käynnissä, mutta lopulta oli pakko taipua peruutukseen. Matkustus- ja kokoontumisrajoitukset kävivät ylivoimaisiksi.

Jääkiekon SM-liiga keskeytettiin aivan kalkkiviivoilla, runkosarjaa jäi pelaamatta yksi viikonloppu. Tältä kaudelta ei Liigassa jaeta mestaruutta, syksyllä mennään sitten taas uudestaan.

NHL meni tauolle jo aiemmin. Viimeisimmän tiedon mukaan pelit voisivat jatkua toukokuussa. Siinä olisi NHL:lle vielä pelivaraa pelata runkosarja loppuun ja aloittaa pudotuspelit myöhässä.

Jalkapallon puolella Valioliiga ja muu englantilainen jalkapallo on suljettu ainakin huhtikuulle asti. Lienee selvää, että tauko kestää pitempään. Englannissa ei tartuntahuippu ole vielä lähelläkään, pahin kuukausi saattaa olla juuri huhtikuu.
Tauko tullee viemään englantilaisseuroja konkurssiin, varsinkin alasarjoista. Championship -joukkue Lutonin johtaja Gary Sweet totesi tauon alkaessa, että parin viikon tauko iskee seuroihin rankasti, mutta sitä pitempi paussi olisi jo aivan mahdoton ajatus.

Bundesliigassa on sama tilanne kuin Englannissa. Tarkoitus olisi jatkaa huhtikuussa, jos koronatilanne antaa siihen mahdollisuuden. Huhtikuun alku tulee Saksassa varmasti aivan liian aikaisin. Loppukuukin tuntuu hankalalta.

Ranskan liiga on samaten laitettu seis. Espanjan La Liga on laitettu kiinni kahden ottelukierroksen ajaksi, ja sitä taukoa tullaan luonnollisesti jatkamaan. Koko Espanja on laitettu kahdeksi viikoksi kiinni, ja tuskin olot heti ovat jalkapalloon sopivat.

UEFA:n suurliigat, Mestareiden liiga ja Eurooppa-liiga, ovat myös tauolla. Ilmeisesti tällä viikolla UEFA antaa päätöksen jatkosta.

USA:n koripallosarja NBA laitettiin tauolle, kun Utah Jazzin ranskalaispelaaja Rudy Gobertilta löydettiin koronatartunta. Sittemmin muitakin NBA -pelaajia on testattu positiiviseksi. USA:n yliopistokoripallon kevätturnaukset peruttiin kokonaan.

F1 -sarja on tauolla. Australian GP jäi ajamatta, kun tallihenkilökunnalta alkoi löytyä koronatartuntaa. McLaren vetäytyi ensin, kun sen mekaanikko oli saanut tartunnan.

Urheilijat eivät ole immuuneja koronavirukselle, vaikka he eivät kuulukaan riskiryhmään. Rudy Gobertin lisäksi hyvin moni ammattilaisurheilija on saanut tartunnan. Tässä julkitulleita:

jalkapalloilija Daniele Rugani, Juventus
koripalloilija Rudy Gobert, Utah Jazz
manageri Mikel Arteta, Arsenal
koripalloilija Donovan Mitchell, Utah Jazz
Jalkapalloilija Callum Hudson-Odoi, Chelsea
koripalloilija Trey Thompkins, Real Madrid
koripalloilija Christian Wood, Detroit PIstons

Lisää lienee tulossa, vaikka pelaajat ovatkin tiukasti karanteenissa.

Miten käy olympialaisten ja Euroviisujen?

Italia on pahiten koronasta kärsivä maa Euroopassa. Serie A oli ensimmäinen kokonaan tauolle laitettu suuri futissarja. Tauko kestää näillä näkymin ainakin huhtikuun kolmanteen päivään saakka.

Naisten jääkiekon MM-turnaus oli ensimmäinen suurturnaus, joka noteerattiin Suomessa. Turnaus piti pelata Kanadan Halifaxissa, peruutusilmoitus annettiin 7.3.

Kiinan Nankingissa oli tarkoitus pitää yleisurheilun sisäratojen MM-kisat maaliskuun puolivälissä. Kisat peruttiin jo tammikuun lopussa.

Jos peruutusten vuoksi ei pääse lyömään vetoa urheilusta, niin sitten voi lyödä vetoa siitä, että koska pääsee lyömään vetoa. Betfairin vetopörssissä on auki kertoimet siitä, että alkavatko Tokion olympialaiset ajallaan. Tällä hetkellä kertoimet ovat Ei pääse 1.34 ja Kyllä pääsee 3.7.
Ei pääse -kertoimet ovat olleet huimassa laskussa.

Muutkin suurkisat ovat liipasimella. Jääkiekon MM-kisojen pelaamisesta tehdään päätös ilmoituksen mukaan huhtikuun puolivälin jälkeen. Yhtenä vaihtoehtona on nostettu esille viedä kisat Venäjän Sotshiin, jossa ei ainakaan vielä ole ollut korona-ongelmaa. Tai sitten siitä ei ole tiedotettu.

Jalkapallon EM-kisojen pitäisi alkaa Italiassa 12.6. Turkin ja Italian ottelulla. Maaliskuun puolivälissä Italia on aivan raunioina, joten kiirettä tulee, jos kisat meinataan pelata.

Euroviisutkin ovat vaarassa. Nämä kisat pitäisi laulella Hollannin Rotterdamissa toukokuun puolivälissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

ATP tennis: Emil Ruusuvuori - Adrian Mannarino 31.10.2020 klo 13.30

Emil Ruusuvuori on voiton päässä Nur-Sultanin ATP -turnauksen finaalista. Välierässä vastaan tulee ranskalainen Adrian Mannarino.

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset