Koripallon veikkaaminen netissä

Koripalloon saa netistä parhaat kertoimet sarjaan kuin sarjaan, olipa suosikkisi kotimainen Korisliiga tai vaikka NBA.

Koripallossa voi netissä pelata kaikkia merkittäviä liigoja ja otteluita. Listoilla ovat NBA, Suomen korisliiga, Saksan, Espanjan, Italian, Kreikan, Ranskan ja muiden koripallomaiden pääsarjat ja cupit sekä Euroliiga ja kansainväliset ottelut (MM-kisat ja muut arvoturnaukset).

Suosittelemme koripalloon

Suosittelemme seuraavia vedonlyöntisivuja koripallon veikkaamiseen. Kaikilla näillä sivuilla voi koripallosta lyödä myös live-vetoja, eli ottelun aikana jätettäviä vetoja.

unibet

Arvostelu

UnibetYkkösvalintamme kaikkiin palloilulajeihin. Listoilla sadoittain MM-koris, NBA, ja muita koris-kohteita.
Bonus: 200€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeonEnemmän koripallon live-vedonlyöntiä kuin muualla.
Bonus: 300€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava, ilmainen tilastokeskus on hyödyllinen apuväline.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betfair

Arvostelu

BetfairVetopörssissä ajoittain herkkupaloja.
Bonus: 100€

Pelaa »

Pelitapoja

Alla ovat eniten netissä käytetyt tavat lyödä vetoa koripallosta.

Osaa näistä peleistä voi pelata myös pelkkään ottelun neljännekseen tai puolikkaaseen. Live-vedonlyönnissä on lisäksi erilaisia pelitapoja (seuraavan pisteen tekijä yms), joita voi pelata vain live-vedonlyönnissä.

Normaali pitkäveto

koripallo veikkauksen kohteita

Murto-osa Unibetin koripallon kohdelistasta.

Kaikista koripallon pelilistoilla olevista otteluista on mahdollista pelata tavallista pitkävetoa.

Tuplausmahdollisuus
Koripallossa tuplausmahdollisuus muuttaa kertoimia vähemmän (pitkävedon kertoimiin verrattuna) kuin muissa palloilulajeissa, koska tasapelit ovat harvinaisempia.

Tasoitusveto
Normaali tasoitusveto, eli toiselle joukkueelle annetaan tasoitusta tietyn määrän. Tasoitus on yleensä 2,5 – 8,5 koria.

Koska tasoitus päättyy puolikkaaseen tasapelit eivät ole mahdollisia.

Yli / alle
Koko ottelun yhteenlaskettu lopputulos yli tai alle tietyn korimäärän jatkoaika mukaan luettuna.

NBA-vinkki: valtava kotikenttäetu

Tässä helppo vinkki NBA:n pelaamiseen: NBA:ssa joukkueilla on suurempi kotikenttäetu kuin missään muussa pohjois-amerikkalaisessa liigassa.

Kotijoukkueet voittavat keskimäärin 60% NBA-otteluista (NHL:ssä vastaava lukema on 55%). Pudotuspeleihin yltävät joukkueet voittavat kotona huimat 73%, mutta vieraissa vain 53% otteluista.

Syytä kotikenttäetuun ei ole vaikea arvata. NBA-ottelut ovat usein tasaisia ja jos mylvivä kotiyleisö saa tuomarin edes parissa päätöksessä viheltämään kotijoukkueen eduksi, on se selvä etu kotijoukkueelle.

Susijengi ja Lauri Markkanen

Miten sujuu Lauri Markkasen NBA-ura? Entä miten pärjää Susijengi MM-karsinnoissa? Nämä kaksi asiaa ovat suomalaisten korisfanien mielessä kaudella 2018-2019.

Chicago Bullsin voimalaituri Lauri Markkanen on suomalaisen koripallon ykköskasvo. Kuluvan kausi on Markkasen toinen NBA:ssa. Toinen kausi on vaikea, rookie-vuoden epävarmuuksia ei enää anneta anteeksi ja olisi aika ottaa iso askel eteenpäin. Markkasen kausi NBA:ssa alkoi hankalasti. Hän loukkasi heittokäden kyynärpäänsä vain kaksi kuukautta ennen kauden alkua. Markkanen oli harjoittelut tulevaan kauteen kovalla motivaatiolla, lihasta oli tullut ja kehitys näytti lupaavalta. Markkanen ilmoitti maailmalle, että ”on tullut kesällä hankittua 17 paunaa lihasta”.

Lauri Markkanen palasi Chicago Bullsin joukkueeseen marras-joulukuun vaihteessa. Hän pelasi ensimmäisen ottelunsa joulukuun ensimmäisenä päivänä. Markkanen tuli vaihtopenkin kautta peliin, kun Houston Rockets voitti Chicagon 121-105. Markkasen saldo kauden avauksessa oli kymmenen pistettä ja neljä levypalloa.

Loukkaaantuminen toi ruostetta Markkasen peliin. Kauden ensimmäisen heittonsa hän heitti kokonaan ohi korirenkaasta.
Pikku hiljaa Markkanen on vertynyt, ja nyt näyttää siltä, että kehitystä viime kaudesta on tullut. Helmikuun alussa Markkanen pelasi peräkkäin kolme ottelus, joissa kaikissa hän teki vähintään 30 pistettä.

Markkasen suhteen ei kannata olla huolissaan, mutta Chicago Bullsin kehitys tuntuu yskähtelevän. Joukkue ilmeisesti kärsii kehnosta johtamisesta. Joukkueen GM Gar Formania on kritisoitu välillä rankastikin. Bulls on jälleenrakennusvaiheessa, ja Formanin homma olisi viedä tämä maaliin. Kesällä Bulls hankki kovalla 40 miljoonan taalan sopimuksella joukkueeseensa takavuosien kakkosvarauksen Jabari Parkerin. Kauppa oli epätoivoinen, ja riski lankesi Bullsille. Parker epäonnistui sen verran pahasti, että jo helmikuussa hänet kaupattiin yhdessä Bobby Portisin kanssa Washingtoniin vaihdossa Otto Porter junioriin.

NBA:n seuraava hallitsija on …

NBA:ssa dynastiat tulevat ja menevät. Viime vuosien liigan ehdoton ykkösseura on ollut Golden State Warriors, mutta tuskin enää kauan. Warriors alkaa jo huojua ja heilua. Kevin Durant on vihjaillut olevansa pian lähdössä muualle, ja Stephen Currykin on jo 30-vuotias.

Idästä on nousemassa seuroja, jota pian pyyhkäisevät Golden Staten ohi. Philadelphia 76ers oli vuosikaudet NBA:n heittopussi, joka rikkoi kehnoudellaan ennätyksiä. Hyvät draftivuorot ja muutama taitava pelaajakauppa on saanut aikaan sen, että 76ers on jo yksi liigan parhaita joukkueita.

Aikaisemman kovan rungon vahvistukseksi Philadelphia hankki tämän kauden marraskuussa Minnesota Timberwolvesista Jimmy Butlerin sekä myöhemmin helmikuussa Los Angeles Clippersistä Tobias Harrisin. Näillä kaupoilla Philly alkaa jo olla valmis suistamaan Warriorsit valtaistuimelta.

Legendaarinen Los Angeles Lakers on lähtenyt kasaamaan voittajajoukkuetta hankkimalla ensin sen kaikkein kovimman supertähden. Kesällä Lakers teki sopimuksen LeBron Jamesin kanssa, mutta kauden puolivälissä on jo käyny selväksi, että ei yksi mies vielä voittajajoukkuetta tee. Tarvitaan vähintään kolme, niin kuin valmentajasuuruus Phil Jacksonin kolmipelin on todistanut. James alkaa jo olla viimeisillä vuosillaan, joten Lakersin on pian tehtävä suuria kauppoja. Ehkä voimalaitureiden ykkönen Anthony Davis tulee Los Angelesiin ensi kesänä New Orleansista?

Susijengi jatkaa MM-karsinnoissa 2019

Suomi on mukana tulevien MM-kisojen toisella karsintakierroksella. Jatkoon pääsy olisi kuitenkin suuri yllätys.
Suomi pääsi ensimmäiseltä kierrokselta eteenpäin hieman kompastellen. Susijengi kärsi pahasti mutaman avainpelaajan poissaoloista. Lauri Markkanen pelasi NBA:ssa, ja hänet maajoukkueessa nähdään enää vain kesäisin. Myös Petteri Koponen ja Sasu Salin missasivat suurimman osan MM-karsinnoista. Koripallo kärsii suuresti siitä, että FIBA:n ja seurajoukkueiden välillä ei ole yhteisymmärrystä samaan tapaan kuin jalkapallon puolella on. Maajoukkuemiehiltä jää usein jopa MM-karsinnat väliin, kun seurajoukkue pelaa samaan aikaan omia pelejään.

Suomi oli lopulta MM-karsintojen ensimmäisellä kierroksella lohkonsa kakkonen Tsekin jälkeen. Toisella kierroksella vastukset kovenivat huomattavasti, kun mukaan tulivat niin Ranska kuin Venäjäkin.
Kolme ensimmäistä kakkoskierroksen lohkoista jatkaa karsintoja eteepäin. Suomi on ennen helmikuun otteluita nelospaikalla.

Kakkoskierroksella Koponen ja Salinkin ovat olleet mukana, ja Suomi on pelannut paremmin. Suomi voitti toisella kierroksella kotikentällä Bosnian, hävisi vieraissa kovalle Ranskalle, hävisi kotonaan hyvin niukasti Venäjälle ja voitti vieraissa Bosnian.

Suomi on MM-karsinnoissa myös näyttänyt, että Susijengissä on jatkuvuutta. Päävalmentaja Henrik Dettmann on nostanut nuoria mukaan. Mikael Jantunen sekä Alex ”Ericin veli” Murphy ovat nuorista olleet eniten esillä.

Loppukevennys: Beat the spread ja point shaving

Loppukevennyksenä selitys mafia-elokuvissa usein esiintyvään tilanteeseen, jossa mafian vedonvälittäjä (bookie) kovistelee koripalloa velaksi pelannutta ja hävinnyttä vedonlyöjää.

Näissä kohtauksissa vedonlyöjä voivottelee, miten joukkue ”didn’t beat the spread” ja että joku oli selvästi ”shaving points” koska näin kävi.

Suomentajat kääntävät tilanteen yleensä ihan miten sattuu. Kyse on oikeasti spread bettingistä, eli suomeksi tasoitusvedosta.

Amerikkalaiset kutsuvat tasoitusvedon tasoitusta termillä spread. Jos kohde olisi vaikka:
Los Angeles Lakers – Miami Heat +6,5

Olisi kohteessa 6,5 pisteen spread. Spread on siis tasoitus, eli se määrä pisteitä, jolla joukkue voi hävitä ja silti voittaa. Tässä esimerkkimme tasoitusvedossahan Miami Heat voisi hävitä kuudella pisteellä ja silti sitä veikanneet voittaisivat. Jos Los Angeles voittaisi yli kuudella pisteellä, sanottaisiin että se ”beat the spread” tai ”covered the spread”.

Mafia-leffoihin tällainen spread betting päätyy siksi, että siinä on helpompi lahjoa pelaajia kuin muissa veikkaus-huijauksissa.

Yhdysvalloissa pelataan paljon rahaa yliopistojen koripalloon. NCAA-sarjan yliopistopelaajat ovat (ainakin paperilla) amatöörejä, joten heitä on mahdollista lahjoa, toisin kuin miljoonia tienaavia NBA-pelaajia.

Tällaisessa lahjonnassa pelaaja lahjotaan pitämään huolta siitä, että joukkue ei voita liikaa: siis pitämään pisteiden erotus spreadin eli tasoituksen sisällä (esimerkissämme pitämään ero alle kuudessa pisteessä).

Pelaajia on helpompi lahjoa tähän kuin häviämään otteluita, sillä koripallossa on käytännössä ihan sama monellako korilla joukkue voitti ottelunsa. Joukkue saa siis yhä voittaa, kunhan ratkaisuhetkellä tekee rikkeen tai heittää sen verran huti, ettei joukkue voita liikaa. Kun pelaaja pelaa näin (pitäen eron tarpeeksi pienenä), siitä käytetään termiä ”point shaving”.

Wikipedian englanninkielisiltä sivuilta löytyy laaja artikkeli kuuluisasta point shaving -tapauksesta.

Lyö vetoa koripallosta Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *