Koripallo EM-karsinnat: Sveitsi – Suomi 23.2.2020 klo 20.15

Koripallo EM-karsinnat: Sveitsi – Suomi, veikkausvihje ja kertoimet

Sveitsi on päävastus

Suomi hävisi koripallon EM-karsintojen avauksessa kotikentällä Espoossa Serbialle selvästi 58-80. Suomi oli selvästi heikompi joka puolella kenttää. Kotikoreihinkaan suomalaisten heitot eivät uponneet, eikä joukkueella ollut fyysistä Serbiaa vastaan oikein mitään aseita. Tappio ei ollut yllätys, varsinkin kun selvisi, että joukkueen kapteeni ja ehdoton kenraali Petteri Koponen ei seurakiireiden vuoksi päässyt mukaan.

Suomi oli ottelussa kehno, eikä Serbiakaan ollut erityisen hyvä. Suomen heitot upposivat vain alle 35 prosentin tarkkuudella, Serbian sentään 43 prosenttisesti. Kolmosen kaaren takaa Suomi osui vain 23 prosenttisesti, eikä Suomi kyllä tuollaisella prosentilla pärjää maanosan parhaimpiin kuuluvaan Serbiaa vastaan.

Koposen poissaolo näkyi ottelussa pahasti. Suomella ei ole juuri nyt ketään korvaamaan ykköstakamiehen paikalla. Jammu Wilson on takavuosina vaihtelevalla menestyksellä paikannut Koposta, mutta Wilsonilla taitaa ura olla jo ehtoopuolella pahan kerran. 35-vuotias Wilson alkaa jo olla kentällä kankea. Samanlaisia ajoja puolustuksen keskelle kuin vielä muutama vuosi sitten EM-kisoissa kotikentällä nähtiin ei nyt Wilsonilta enää lähde.

Koposen poissaolo näkyi varmasti myös Sasu Salinin pelissä. Normaalisti Salin on takuuvarma heittokone, mutta nyt miehen pistesaldoksi jäi nolla. Salin pelasi yli 25 minuuttia, ja niillä minuuteilla nollille jääminen on jo melkein hankala homma.

Koposta tarvittaisiin

Petteri Koponen on jo 31-vuotias. Suomen olisi jo melkein kiire löytää uusi maailmanluokan takamies maajoukkueeseen pelintekijäksi. Juuri nyt sellaista ei taida olla näkyvissä. Suomen tulevaisuuden suurimmat lupaukset Mikael Jantunen ja Elias Valtonen, sekä tietenkin Chicago Bullsin Lauri Markkanen, ovat vielä pitkään kiinni peleissä USA:ssa.
Koripallolla on Suomessa kova noste, ja sen pitäisi kyllä pian alkaa näkyä myös siinä, että lisää uusia urheilullisia ja lahjakkaita pelaajia nousee esille.

EM-koripallon alkulohko on Suomelle nyt sellainen, että voittamalla Sveitsin Suomi saa paikan lopputurnaukseen. Alkulohkossa on mukana neljä maata. Serbia on selvä ykkönen ja Georgia menee kisoihin alkulohkon isäntämaana. Suomi ja Sveitsi ratkaisevat yhden paikan.

Sveitsi nousi avausottelussaan Georgiassa 13 pisteen puoliajan tappioasemasta jatkoajalle, mutta hävisi kuitenkin kahdeksalla pisteellä.
Sveitsi ei ole niin huono kuin voisi kuvitella. Suomikin on jonkinlaisessa aallonpohjassa, sama imu, joka vei vielä muutama vuosi sitten, on laantunut.
Suurin osa Sveitsin joukkueesta pelaa kotimaan liigassa, mutta jokunen on Euroopan kovimmissa sarjoissa. Takamies Kazadi teki Georgiassa 22 pistettä, ja hänen seurajoukkueensa on Ranskan liigan Lille.
Sveitsilläkin on yksi kovan luokan NBA -pelaaja. Atlanta Hawksin sentteri Clint Capela on sveitsiläinen. Hän ei luonnollisesti ole nyt mukana.

Suomi on ottelun suosikki. Unibetilla lukemat ovat 2.10 – 1.65. Jos Petteri Koponen on mukana joukkueessa, niin Suomen selvä suosikkiasema on perusteltua. Jos taas Koponen ei ole mukana, niin sitten peli on paljon tasaisempi. Laitetaan kupongille Sveitsi +2.5.

Sveitsin mahdollinen avaus: Kazadi, Baldassare, Kovac, Cotture, Mbala

Suomen mahdollinen avaus: Koponen, Salin, Huff, Kotti, Madsen

Susijengi -betsit Unibetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *