Bundesliiga: FC Köln – RB Leipzig kello 21.30 ma 1.6.2020

Jalkapallon ystäviä hemmotellaan maanantaina useamman mielenkiintoisen ottelun voimin. Päivän mielenkiintoisin ottelu on Kölnin ja Liepzigin välinen kohtaaminen Bundesliigassa. Peliyhtiöt ovat nostaneet vierasjoukkueen otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mutta kuuma kysymys kuuluu: Mitä tässä pelissä kannattaisi laittaa lapulle? Ottelua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä tuttuun tapaan UnibetTV:n kautta.

Aikaisemmat kohtaamiset

FC Köln ja RasenBallsport Leipzig ovat kohdanneet toisensa historian saatossa viisi kertaa. FC Köln on voittanut näistä peliestä yhden ottelun, kerran pisteet ovat menneet jakoon ja kolmesti kentältä on poistunut voittajana RB Leipzig. Joukkueiden tuorein kohtaaminen nähtiin marraskuussa. Tuolloin Leipzig kaatoi Kölnin kotikentällään 4-1 lukemin.

Joukkueiden aikaisemmista kohtaamisista ei ole paljoakaan kerrottavaa. Kerrotaan kuitenkin, että kaksikon kaikissa kohtaamisissa on nähty vähintään kaksi maalia (5-3-3-4-2). Toinen mainitsemisen arvoinen asia voisi olla se, että molemmat joukkueet ovat onnistuneet maalinteossa kaikissa viidessä väännössä. Tämä lupailee viihdyttävää ottelua.

Kölnillä 34 pistettä

Köln lähtee otteluun tappio alla ja sarjataulukon 11. sijalta. Markus Gisdol miehistö on pelannut kuluvalla kaudella 28 ottelua, joista Kölnille on kirjattu 10 voittoa, neljä tapapeliä ja 14 tappiota. Edellisen voiton Köln on ottanut maaliskuun alussa. Tuolloin se kaatoi vieraissa Paderbornin. Kölnin suurimmat ottelun tauon jälkeen ovat löytyneet puolustuspelistä, sillä joukkueen kolmen edellisen pelin maaliero on viisi tehtyä ja kahdeksan päästettyä maalia.

Leipzigilla 55 pistettä

Leipzig lähtee otteluun puolestaan yhdeksän pelin pisteputkessa ja sarjataulukon viidenneltä sijalta. 32-vuotiaa Julian Nagelsmannin suojatit ovat pelanneet kuluvalla kaudella 28 ottelua, joista Leipzigille on kirjattu 15 voittoa, kymmenen tasapeliä ja kolme tappiota. Leipzigin vahvuudet ovat löytyneet niin puolustus-, kuin myös hyökkäyspelistä, sillä joukkue on tehnyt Bundesliigassa kolmanneksi eniten maaleja ja päästänyt niitä toiseksi vähinten.

Ennen kuin mennään ennakoituihin kokoonpanoihin, niin kerrotaan vielä, että Leipizg on jäänyt 19 edellisessä pelissään ainoastaan kerran pisteittä. Tämä tilastopoikkeama nähtiin tammikuussa Frankfurtia vastaan, joka oli kotikentällään 2-0 lukemin parempi.

RB Leipzigin otteluennakkon pääset katsomaan yllä olevasta videosta.

Ennakoidut kokoonpanot

Köln joutuu lähtemään otteluun ennakkotietojen mukaan ilman Marcel Risseä, Sebastiaan Bornauwia ja Rafael Czichosia. Leipzigilta puolestaan puuttuu ennakkotietojen mukaan Yussuf Poulsen, Marcel Halstenberg, Ethan Ampadu, Kevin Kampl ja Ibrahima Konate.

FC Köln (4-2-3-1):
Horn – Schmitz, Mere, Leister, Ehizibue – Hector, Skhiri – Jakobs, Uth, Drexler – Cordoba.

RB Leipzig (4-4-2):
Gulacsi – Laimer, Klostermann, Upamecano, Angelino – Nkunku, Kampl, Sabitzer, Olmo – Werner, Schick.

Leipzig ennakkosuosikkina

Peliyhtiöt ovat nostaneet Leipzigin otteluun selväksi ennakkosuosikiksi. Vierasjoukkueen ennakkosuosikin asema on myös perusteltua, sillä se on pelannut selvästi paremmin kuin Köln. Kotijoukkueen mahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata ampua ihan täysin alas, sillä Leipzigiltä on puuttunut viimeisten kuukausien aikana pieni terävyys tekemisestä, jolla se napsi peräkkäisiä voittoja vuodenvaihteen molemmin puolin.

Vaikka Leipzigin suorasta voitosta saa aika pienen kertoimen, niin tyydytään tällä kertaa siihen. Tätä me perustelemme sillä, että Leipzigin esitykset tauon jälkeen, eivät ole olleet sitä mitä joukkueelta on parhaimmillaan nähty. Ne jotka hakevat isompaa kerrointa, niin heille vinkattakoon yli 3,5 maalin ottelua, johon Nordicbet tarjoaa 2,12 kertoimen. Tuon ei pitäisi olla täysi mahdottomuus, sillä näiden kahden joukkueen verkot ovat heiluneet molemmissa päissä kenttää viimeisten viikkojen aikana.

Siirry NordicBetin sivuille tämän linkin kautta ja nappaa samalla huippuetumme »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *