Kärpät julkaisi kahden hyökkääjän sopimukset

Oulun Kärpät kertoo seuran verkkosivujen tiedotteessa tehneensä pelaajasopimukset Cody Kunykin ja Aleksi Mustosen kanssa. Kunykin sopimus kattaa tulevan kauden, kun taas Mustosen sopimus ulottuu aina kevääseen 2022 asti. Kaksikon lisäksi Kärpät on tehnyt sopimukset Ville Ottavaisen ja Kasper Puution kanssa. Molemmat pelaajat ovat seuran omia kasvattia. Ottavaisen sopimus kattaa tulevan kauden, kun taas Puution kevääseen 2022.

29-vuotias Kunyk on pelannut Liigassa kolme edellistä kautta. Yhdysvaltalaishyökkääjän kaksi ensimmäistä kautta meni Lappeenrannan SaiPassa, mutta viime kaudella hän pelasi Hämeenlinnan Pallokerhon riveissä, jossa sentteri nakutti 59 otteluun komeat 10+39 tehopisteet. Kaiken kaikkiaan Kunyk omaa maamme pääsarjasta 165 runkosarjan ottelun kokemuksen. Näissä peleissä hän on viimeistellyt tehot 36+80.

– Kunyk on osoittanut Suomessa pelatessaan kuuluvansa Liigan eliittipelaajien joukkoon. Hän on hyvä kahden suunnan keskushyökkääjä, joka pystyy tekemään myös tulosta, perustelee Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kanadalaishyökkääjän hankintaa seuran sivuilla.

25-vuotias Mustonen siirtyy Kärppien vahvuuteen Ruotsin pääsarjassa pelaavasta Färjstad BK:sta. Jokereiden kasvatti aloitti päättyneen kauden Lahden Pelicansissa, mutta siirtyi kauden lopussa lahden toiselle puolelle pelaamaan, jotta lahtelaisseuran taloutta pystyttiin tasapainottamaan. Mustonen omaa Liigasta 341 runkosarjan ottelun kokemuksen. Näissä peleissä hyökkääjä on viimeistellyt tehot 58+110.

– Mustonen on iältään menossa kohti parhaita pelivuosiaan. Hän omaa kyvyn tehdä tulosta ja on myös hyvä erikoistilannepelaaja. Ominaisuuksiltaan Aleksi on erittäin kärppämäinen pelaaja, eli nopea, vahva ja luotettava, Aho päättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Bundesliiga: Freiburg – Borussia Mönchengladbach kello 21.30 pe 5.6.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset