Liiga: KalPa – Ilves klo 18.30 pe 18.10.2019

Liiga jatkuu lauantaina viiden ottelun voimin. Yksi kierroksen mielenkiintoisimpia otteluita nähdään Kuopiossa, jossa toisistaan mittaa ottavat KalPa ja Ilves. Peliyhtiöt ovat nostaneet Ilveksen otteluun hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mikä on ymmärrettävää, sillä KalPa on kaatanut Tupsukorvat edellisen kerran marraskuussa 2018.

Aikaisemmat kohtaamiset

KalPa ja Ilves ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran, tuossa syyskuussa Tampereella pelatussa kohtaamisessa Ilves oli parempi maalein 7-4. Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa huomaa, että näiden kahden jengin kohtaamiset ovat olleet maalirikkaita pelejä, sillä joukkueiden tämän vuoden kaikissa kolmessa kohtaamisessa on nähty joka kerta vähintään viisi maalia varsinaisella peliajalla (11-5-8).

Toinen mainitsemisen arvoinen asia voisi olla se, että Ilves on voittanut kaikki nämä kolme tämän vuoden peliä, yhden tosin vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että KalPa on kaatanut Ilveksen edellisen kerran kotikentällään helmikuussa 2018.

Näitä sivuja Kertoimet.com suosittelee sinulle:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

KalPalla 16 pistettä

KalPa lähtee otteluun sarjataulukon jaetulta yhdeksänneltä sijalta. Kuopiolaiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella 12 ottelua, joista Tommi Miettisen miehistölle on kirjattu kuusi voittoa ja kuusi tappiota. Näistä voitoista kolme ja tappiosta yksi on tullut varsinaisen peliajan jälkeen.

KalPan vahvuudet alkaneella kaudella ovat löytyneet puolustuspelistä, sillä sijoituksesta huolimatta kuopiolaisseura on päästänyt sarjassa kuudenneksi vähiten maaleja. KalPan hyvä puolustuspeli näkyy myös alivoimalla (83,33%), sillä se on vajaalla pelatessaan sarjan viidenneksi kovin joukkue.

KalPan isoimmat ongelmat puolestaan ovat liittyneet maalintekoon, sillä kuopiolaisseura on tehnyt Liigassa kuudenneksi vähiten maaleja (2,33 ottelua kohti). Tämä heikko viimeistelytaito näkyy myös ylivoimalla (14,29%), joka on sarjan toiseksi heikoin Porin Ässien jälkeen.

Ilveksellä 12 pistettä

Ilves lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä sijalta. Tupsukorvat ovat pelanneet kuluvalla kaudella 12 ottelua, joista Jouko Myrrän miehistölle on kirjattu neljä voittoa ja kahdeksan tappiota. Erikoista tässä tilastossa on se, että Ilveksen kaikki pelit ovat päättyneet varsinaisella peliajalla.

Ilveksen vahvuudet alkaneella kaudella ovat löytyneet maalinteosta, sillä sijoituksesta huolimatta Tupsukorvat ovat tehneet sarjassa eniten maaleja (3,25 ottelua kohti). Ilveksen hyvä maalintekotaito näkyy myös ylivoimalla (26,00%), joka on sarjan kolmanneksi paras.

Vastaavasti Ilveksen isoimmat ongelmat ovat löytyneet puolustuspelistä, sillä joukkueelle on tehty Liigassa eniten maaleja (3,41 ottelua kohti). Erikoista kyllä Ilveksen heikko puolustuspeli ei näy ylivoimalla, joka tarkoittanee sitä, että osa puolustajista suoriutuu hommastaan mallikkaasti, kun taas osa vetää alta lipan.

Tasainen peli tulossa

Peliyhtiöt ovat nostaneet Ilveksen otteluun hienoiseksi ennakkosuosikiksi, mutta Kertoimet.comin silmissä tämän matsin lähtökohdat ovat täysin ympäripyöreät, koska molemmilla joukkueilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolesta kannattaisi lyödä vetoa.

KalPan voittoa puoltaa parempi puolustus ja kotietu, sillä Ilves on voittanut tällä kaudella ainoastaan yhden vieraspelin, tuo voitto nähtiin tämän kuun alussa Lahdessa. Ilveksen voittoa puolestaan puoltaa parempi hyökkäys sekä historia, joka tietää kertoa Tupsukorvien olevan vaikea vastus kuopiolaisseuralle.

Koska ottelun lähtökohdat ovat meidän mielestämme täysin ympäripyöreät, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan vaihtoehtoisia vetoja. Näissä vaihtoehtoisissa vedoissa lapulle voitaisiin laittaa se, että Kai Kantola tekee ottelussa vähintään yhden pisteen. Tämä siksi, että hyökkääjä on ollut kautta aikain vaikea pideltävä Ilveksen puolustukselle. Parhaan kertoimen tähän tarjoaa Nordicbet, joka palauttaa pelaajan panoksen 2,20-kertaisena takaisin.

Lyö Kai Kantolan pisteen puolesta vetoa NordicBetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *