Ystävyysottelu: Kalmar FF – Jönköpings Södra IF kello 18.00 to 26.3.2020

Ystävyysottelut jatkuvat länsinaapurissa myös torstaina. Suomalaisittain illan mielenkiintoisin ottelu on tämä Smoolandin derby, jossa toisistaan mittaa ottavat Kalmar ja Jönköping. Kalmar lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja syystä, sillä joukkue rökitti vajaa kuukausi sitten Jönköpingsin 5-0 lukemin.

Aikaisemmat kohtaamiset

Kalmar ja Jönköping ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 11 kertaa. Näistä peleistä kolme ottelua on päättynyt Kalmarin voittoon, kertaalleen pisteet ovat menneet jakoon ja seitsemän kertaa kentältä on poistunut voittajana Jönköpings. Kaksikon tuorein kohtaaminen on perua tämän kuun alusta. Tuolloin Kalmar kaatoi Ruotsin Cupin ottelussa Jönköpingsin tylyin 5-0 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa mitään suurta ei suoraan hyppää silmille. Kerrotaan kuitenkin, että kaksikon kolme edellistä kohtaamista on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Mainitsemisen arvoista on myös se, että joukkueiden kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa molemmat joukkueet ovat tehneet maalin ainoastaan kerran. Tämän tilaston valossa lapulle kannattaisi siis ehdottomasti laittaa se, että vähintään toinen joukkueista jää maaleitta ottelussa.

Kaksikon tuoreimman kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videolta.

Lähtökohdat

Kalmar on pelannut kuluvan vuoden aikana seitsemän ottelua. Näistä peleistä neljä on harjoitusotteluita ja kolme Ruotsin Cupin pelejä. Näiden perusteella voitaisiin sanoa, että Kalmarin alkukauden esitykset ovat olleet lupauksia herättäviä, sillä näiden seitsemän pelin saldo on viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Tuo joukkueen ainoa tappio tuli Ruotsin Cupin alkulohkon päätösottelussa AIK:lle. Sen myötä Kalmar jäi lohkossaan toiseksi ja putosi jatkosta.

Jönköping on puolestaan pelannut kuluvan vuoden aikana kahdeksan ottelua. Näistä peleistä viisi ottelua on ollut ystävyyspelejä ja kolme Ruotsin Cupin otteluita. Näiden perusteella voidaan sanoa, ettei Jönköpingsin kannattajien kannata odottaa mitään ihmeellistä kautta, sillä näistä kahdeksasta pelistä joukkueelle on kirjattu kaksi voittoa, yksi tasapeli ja viisi tappiota. Erityisesti Jönköpingsilla on ollut ongelmia puolustuspelin kanssa.

Kalmar ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Kalmarin otteluun selväsi ennakkosuosikiksi ja syystä, sillä joukkue pelaa sarjaporrasta ylempänä, kuin Jönköping. Kalmarin voiton puolesta puhuu myös se, että joukkue rökitti vajaa kuukausi sitten Jönköpingsin 5-0 lukemin. Tuo suurinumeroinen voitto sekoittaa kuitenkin pelin lähtökohtia, sillä me ounastelemme, ettei Kalmar peluuta tässä pelissä parhaita pelaajiaan, vaan antaa nuoremmille ja vähemmälle peliajalle jääville pelaajille paremman mahdollisuuden näyttää osaamistaan.

Luotetaan me tällä Kertoimet.comissa kuitenkin siihen, että Kalmar pystyy viemään ottelun nimiinsä hieman huonommallakin joukkueella ja tägätään lapulle kotivoitto. Ne jotka eivät halua tyytyä Kamarin pieneen kertoimeen, voivat antaa Jönköpingsille maalin eteen, jolloin Kalmarin kerroin nousee Bethardilla 2,20:een. Muistetaan lukijoita kuitenkin siitä, että me emme usko, että tästä pelistä tulee samanlainen läpihuutojuttu kuin kaksikon edellisestä kohtaamisesta.

Lyö Kalmarin voiton puolesta vetoa Bethardilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *