Inter vei vuoden ensimmäisen Milanon derbyn nimiinsä

Inter Milan kaatoi vuoden ensimmäisessä Milanon derbyssä AC Milanin 4-2 lukemin. Tappio oli Stefano Piolin suojateille karvas pala, sillä joukkue johti ottelua vielä ensimmäisen puoliajan jälkeen peliä kahdella maalilla, mutta Antonio Conten miehistö käänsi pelin eduksensa toisella nelivitosella 20. minuutissa. Voiton myötä Inter nousi sarjataulukon piikkipaikalle ennen Juventusta paremman maalieron turvin.

AC Milan tuli otteluun terävämmin ja loi muutaman hyvän paikan maalintekoon jo ensimmäisen kympin aikana. Näistä ensimmäinen tarjoutui Theo Hernandezille, jolle pelattiin hyvä paikka maalin eteen, mutta Interin puolustajat ennättivät heittäytymään tämän laukauksen eteen. AC Milanin toinen hyvä paikka tarjoutui puolestaan Hakan Calhanoglulle, joka kokeili ratkaisua rangaistusalueen rajalta, mutta tolppa pelasi Interin tällä kertaa takaiskulta.

Interin ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin 12. minuutilla, kun joukkueelle tuomittiin kulmapotku, joka oli pomppia onnekkaasti AC Milanin maaliin, mutta Gianluigi Donnarumma onnistui pelastamaan vaaralliselta näyttäneen tilanteen viime hetkellä. Kuusi minuuttia myöhemmin Interillä oli taas paikka maalintekoon, kun Diego Godin pääsi puskemaan Alexis Sanchezin tarjoilemaa kulmapotkua, mutta tämä yritys suuntautui hieman maalin ohi.

24. minuutilla vuorostaan Matias Vecinolla oli paikka viedä kotijoukkue johtoon, kun hän pääsi Donnarumman kanssa nokikkain, mutta maalivahti torjui keskikenttäpelaajan yrityksen helposti. Ottelun avausmaali nähtiin lopulta viisi minuuttia ennen taukoa, kun Ante Rebic ohjasi maalin edestä Zlatan Ibrahimovicin puskun verkon perukoille. Aivan puoliajan lopussa Daniele Padelli joutui antautumaan toistamiseen, kun Ibrahimovic puski AC Milanin kulmapotkusta kahden maalin karkumatkalle.

AC Milanin ote lipsuu

Toiselle puoliajalle vuorostaan Inter tuli terävästi. Joukkueella oli heti puoliajan alussa paikka kavennukseen, mutta Donnarumma onnistui pitämään maalinsa puhtaana vielä tämän tilanteen ajan. 50. minuutilla maalivahti joutui kuitenkin antautumaan, kun Marcelo Brozovic laukoi rangaistusalueen rajalta pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Illan seuraavaakaan osumaa ei tarvinnut odottaa kauan, sillä noin reilu minuutti myöhemmin Vecino laukoi Interille hienon kuvion päätteeksi 2-2 tasoituksen. AC Milanin pelaajat protestoivat maalia voimakkaasti paitsiona, mutta videotarkastuksen jälkeen peli jatkui keskialueelta. Pian tasoituksen jälkeen ottelun erotuomari nosti useamman kortin. Yksi näistä oli Interin valmennukseen kuuluva Cristian Stellini, joka sai suoran punaisen kortin 56. minuutilla.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Ibrahimovicilla oli paikka viedä AC Milan johtoon, kun hyökkääjä pääsi laukomaan vapaapotkua 25 metristä, mutta tämä yritys suuntautui selvästi maalin ohi. Illan viides osuma nähtiin minuutti myöhemmin, kun Stefan de Vrij puski kulmapotkusta Interin 3-2 johtoon. Näin Antonio Conten suojatit olivat kääntäneet 20. minuutissa kahden maalin tappioaseman maalin eduksi.

Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Interin neljäs maali oli todella lähellä, kun Christian Eriksen pääsi laukomaan vapaapotkua 25 metristä. Hollantilaiselta lähti tilanteessa hyvä veto, mutta ylärima pelasti AC Milanin neljänneltä takaiskulta.

Pelin lopussa Nicolo Barellalla oli paikka kaunistella lukemia, kun mies pääsi yksin läpi, mutta Donnarumma torjui tämän yrityksen. Hetkeä myöhemmin Ibrahimovicilla oli paikka tasoittaa peli, kun hyökkääjä pääsi puskemaan keskitystä maalin edestä, mutta tämä yritys pysähtyi tolppaan. Illan kuudes maali nähtiin lopulta lisäajan kolmannella minuutilla, kun Romelu Lukaku puski ottelun loppulukemat.

Olethan jo lunastanut bonukset näiltä sivuilta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Veikkausliiga: FC Lahti – FC Honka kello 18.30 ma 3.8.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset