Veikkausliiga: Ilves – SJK kello 17.00 la 15.8.2020

Lauantain toinen veikkausliigaottelu potkitaan Ratinan stadionilla, jossa toisistaan mittaa ottavat Ilves ja SJK. Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan, joten kolme pistettä tekisi molemmille joukkueille hyvää.

Aikaisemmat kohtaamiset

Ilves ja SJK ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Näistä kohtaamisista ensimmäinen nähtiin helmikuussa Suomen Cupissa ja toinen kesäkuussa. Ilves voitti tuon helmikuussa pelatun Suomen Cupin pelin 3-0 –lukemin, mutta kesäkuussa pelatussa ystävyysottelussa pisteet menivät 2-2 tuloksella jakoon.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa huomaa, että Ilves on ollut SJK:lle vaikea vastus kaadettavaksi, sillä Tupsukorvat ovat saaneet vähintään pisteen joukkueiden 11 kohtaamisesta (10-1-0). SJK on puolestaan voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran elokuussa 2016. Seinäjokisten vierasvoitosta on vieläkin pidempi aika, sillä sellainen on nähty Tampereella edellisen kerran elokuussa 2013.

Lähtökohdat

Ilves lähtee otteluun sarjataulukon jaetulta kuudennelta sijalta. Jarkko Wissin miehistö on pelannut kuluvalla kaudella yhdeksän ottelua, joista Tupsukorville on kirjattu kolme voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Ilveksen suurimmat ongelmat alkaneella veikkausliigakaudella ovat löytyneet puolustuksesta ja maalinteosta. Lisäksi Ilves on toistuvasti esiintynyt kurittomasti kuluvalla kaudella.

SJK lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon yhdeksänneltä sijalta. Seinäjokiset ovat pelanneet kuluvalla kaudella kahdeksan ottelua, joista Jani Honkavaaran suojateille on kirjattu yksi voitto, neljä tasapeliä ja kolme tappiota. Ilveksen tavoin SJK:lla on ollut isoja ongelmia maalinteon kanssa. Tästä kertoo myös se, että joukkue on tehnyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja TPS:n jälkeen.

Ennakoidut kokoonpanot

Ilves (4-4-2):
Hilander – Aspegren, Tomas, Miettunen, Almen – Tamminen, Ala-Myllymäki, Jair, Järvinen – Raittinen, Tendeng.

SJK (3-4-3):
Viitala – Mäntylä, Vainionpää, Boxall – Markkula, Rashkaj, Hradecky, Atakayi – Sid, Tuco, Olinyk.

Ilves ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Ilveksen otteluun selväksi ennakkosuosikiksi. Tämä on ymmärrettävää, kun katsoo tilastoja, eikä peliä. Kertoimet.comin silmissä lähtökohdat ovat tasaisemmat mitä peliyhtiön kertoimet antavat ymmärtää, sillä SJK on näistä kahdesta joukkueesta se osapuoli, joka on pystynyt nostamaan tasoaa viimeisten viikkojen aikana, kun taas Ilveksellä kehityskäyrä on mennyt toiseen suuntaan ja kun tulosta/onnistumisia ei ole tullut toivotusti, on muutaman pelaajan kenkä alkanut puristaa.

Vaikka historia puoltaa pelaamaan tässä pelissä kotijoukkueen voittoa, niin laitetaan me täällä Kertoimet.comissa lapulle SJK:n +1 voitto, sillä Ilveksellä on tällä hetkellä pelissä useampi ongelma, mitä ei ratkota noin vain, vaan siihen tarvitaan muun muassa maalintekoon kykenevä hyökkääjä. Peliyhtiö 888 tarjoaa seinäjokisten voitolle +1 tasoituksella 2,28-kertoimen.

Lyö SJK:n +1 puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *