Veikkausliiga: Ilves – IFK Mariehamn kello 18.30 ke 1.7.2020

Veikkausliiga käynnistyy keskiviikkona viiden ottelun voimin. Kertoimet.com tarjoaa avauskierroksen peleihin neljä vinkkiä, joista ensimmäinen on tämä Ilveksen ja IFK Mariehamnin välinen kohtaaminen. Peliyhtiöt ovat nostaneet Tupsukorvat otteluun selväksi ennakkosuosikiksi, mutta kuuma kysymys kuuluu: Pystyisikö Saarelaiset yllättämään Tupsukorvat?

Aikaisemmat kohtaamiset

Ilves ja IFK Mariehamn kohtasivat viime kaudella toisensa neljästi. Näistä peleistä kolme nähtiin Veikkausliigassa ja yksi Suomen Cupissa. Kaksi näistä peleistä päättyi tasapeliin ja kaksi peleistä päättyi Ilveksen voittoon. Toinen näistä Ilveksen voitosta tuli Suomen cupin finaalissa, jonka myötä Tupsukorvat veivät pystin saarella mukaansa IFK Mariehamnin kannattajien nenän edestä.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että Ilves on saanut vähintään yhden pisteen kaksikon viidestä viimeisestä kohtaamisesta (3-2-0). Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että IFK Mariehamn on jäänyt Ilvestä vastaan neljässä tuoreimmassa kohtaamisessa kolmesti maaleitta.

Ilves teki Wiklöf Holding Areenalla viime lokakuussa melkoisen tempun nousemalla kahden maalin takaa rinnalle.

Lähtökohdat

Ilves on esiintynyt kuluvan vuoden aikana hyvin. Tästä kertoo se, että tämän vuoden kymmenestä ottelusta Ilvekselle on kirjattu ainoastaan yksi tappio (5-4-1). Tuo kauden ainoa tappio tuli Suomen cupin puolivälierissä Hakalle. Tuosta pelistä ei kuitenkaan kannata vetää sen isompia johtopäätöksiä, sillä Ilves hallitsi sitä alusta loppuun asti, mutta maalipaikkojaan tamperelaiset eivät onnistuneet näyttämään hyväksi.

Jos Ilveksen alkukausi on ollut lupaava, niin samaa ei voida sanoa IFK Mariehamin kaudesta, sillä Saarelaiset ovat voittaneet tämän kauden 12 ottelusta ainoastaan neljä peliä (4-3-5). IFK:n ongelmat eivät ole pelkästään jälkeen heikkoihin esityksiin viheriöllä, vaan niitä on ollut myös kabetissa ja pukuhuoneessa. Saarella varmasti kaikki toivoisivat, että nämä asiat saataisiin nopeasti pois päiväjärjestyksestä, mutta ihan kylmä fakta on se, että nämä ”pukuhuonejutut” tulevat näkymään joukkueen tekemisessä koko kauden.

Ilves ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet Ilveksen otteluun ennakkosuosikiksi ja syystä, sillä Tupsukorvien lähtökohdat ottelulle ovat selvästi paremmat kuin saarelaisten. Ilveksen voiton puolesta puhuu myös historia sekä kotietu, sillä Jarkko Wissin miehistöltä ei ole noin vain haettu pisteitä Tampereelta viime vuosina. Mikäli Ilveksen maalintekotaito olisi parempi, niin me suosittelisimme pelaamaan kotijoukkueen voittoa yhden maalin tasoituksella, mutta koska Ilveksen isoimmat kysymysmerkit liittyvät maaleihin tyydytään kotijoukkueen suoraan voittoon.

Lyö Ilveksen voiton puolesta vetoa 888:lla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *