Veikkausliiga: Ilves – HJK klo 17.00 La 20.7.2019

Veikkausliiga jatkuu lauantaina kolmen ottelun voimin. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu nähdään Tampereella, jossa toisistaan mittaa loppuunmyydyssä ottelussa ottavat sarjaa johtava Ilves ja neljäntenä oleva HJK. Peliyhtiöt ennakoivat ottelusta tasaista, mikä on ymmärrettävää, sillä molemmilla joukkueilla on omat syynsä, miksi heidän puolestaan kannattaisi lyödä vetoa.

Aikaisemmat kohtaamiset

Suomen Cupin vastikään voittanut Ilves ja hallitseva Suomen mestari HJK ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kerran. Tuo kohtaaminen nähtiin toukokuun alussa Helsingissä ja siinä pisteet menivät jatkoon 0-0 tuloksella. Tämän ottelun lopputulosta ei kuitenkaan kannata katsoa liian pitkään, sillä molemmissa joukkueissa on tapahtunut tuon matsin jälkeen aika paljon.

Kaksikon aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Näistä ensimmäinen on se, että HJK on saanut kaksikon yhdeksästä edellisestä kohtaamisesta vähintään yhden pisteen. Toinen mielenkiintoinen asia on se, että Ilves on voittanut edellisen kerran näiden joukkueiden kohtaamisen heinäkuussa 2016. Tuolloin Tupsukorvat olivat Tampereella pelatussa ottelussa 1-0 lukemin parempia.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevasta videosta.

Näitä sivuja Kertoimet.com suosittelee sinulle:

unibet

Arvostelu

UnibetYlivoimaisesti kattavin kohdevalikoima SM-liiga matseja ja vetomuotoja joka peliin.
Bonus: 100€

Pelaa »
nordicbet

Arvostelu

NordicBetKattava valikoima SM-liigaa. Myös Mestis ja aladivarit.
Bonus: 100€ ja 70€ ilmaisveto

Pelaa »
betsson

Arvostelu

BetssonKestosuosikki. Kattava valikoima koti- ja ulkomaista lätkää, erityisesti Liigaa.
Bonus: 100€

Pelaa »
comeon

Arvostelu

ComeOn!Uusi vetofirma ComeOn on lämännyt itsensä huippusuosioon korkeilla kertoimilla ja käyttäjäystävällisyydellä.
Bonus: 300€

Pelaa »

Lähtökohdat

Ilves lähtee otteluun sarjataulukon piikkipaikalta. Tupsukorvat ovat pelanneet kuluvalla kaudella 14 ottelua, joista Jarkko Wissin miehistölle on kirjattu kahdeksan voittoa, neljä tasapeliä ja kaksi tappiota. Ilveksen vahvuus alkukaudesta oli kivenkova puolustus, mutta viimeisten viikkojen aikana joukkueen peräpää on alkanut vuotamaan. Vastaavasti Tupsukorvilla oli alkukaudesta ongelmia maalinteon kanssa, mutta viiden viimeisen ottelun aikana se on tehnyt maamme pääsarjassa eniten maaleja (12).

HJK lähtee otteluun puolestaan sarjataulukon neljänneltä sijalta. Klubi on pelannut kuluvalla kaudella 16 ottelua, joista Toni Koskelan miehistölle on kirjattu kuusi voittoa, seitsemän tasapeliä ja kolme tappiota. Kerrottakoon samalla, että Koskela on valmentanut joukkuetta vasta kuuden ottelun ajan, joista tuloksena on ollut neljä voittoa ja kaksi tappiota. Helsinkiläisseuran isoin ongelma koko kaudella on ollut maalinteko. Vastaavasti sen vahvuus on ollut laaja ja laadukas materiaali.

Ennakoidut kokoonpanot

Ilves (4-4-2):
Hilander – Aspegren, Mensah, Miettunen, Addy – Järvinen, Jair, Ala-Myllymäki, Siira – Tamminen, Fofana.

HJK (4-3-3):
Uusitalo – Alho, Rafinha, Obilor, Peipponen – Väänänen, Dahlström, Kairinen – Riski, Mensah, Pelvas.

Pienten marginaalien peli tulossa

Peliyhtiöt ovat ennakoineet otteluparin lähtökohdat tasaiseksi. Tämä on ymmärrettävää, sillä molemmilla joukkueilla on omat hyvät ja huonot puolensa, miksi heidän puolestaan kannattaisi lyödä vetoa. Ilveksen voittoa puoltaa kotietu ja tuoreus, sillä lauantain ottelu on joukkueelle tämän viikon ensimmäinen.

Kotijoukkueen osakkeita nostaa meidän silmissämme myös se, että HJK:n hyökkäys on mennyt osittain uusiksi Lassi Lappalaisen lähdön jälkeen. Hänen tilalle Klubi hankki Tim Väyrysen. Vaakakuppia kotijoukkueelle painaa myös se, että Klubilla on ensi tiistaina tärkeä vierasottelu Belgradin punaista tähteä vastaan, joten Koskela joutuu miettimään joukkueen kuormitusta väkisinkin.

HJK:n voittoa puolestaan puoltaa historia ja laadukkaampi materiaali. Klubi on ollut myös hyvässä vedossa viimeisten viikkojen aikana ja liitää parhaillaan viiden pelin pisteputkessa, mikäli mukaan lasketaan vielä europelit. Vierasjoukkueen osakkeita meidän silmissämme nostaa myös se, että HJK pystyy pelaamaan monipuolisempaa peliä kuin Ilves.

Koska ottelun lähtökohdat ovat täysin ympäripyöreät, niin lähdetään pelaamaan tässä pelissä vaihtoehtoisia vetoja. Näissä lapulle voitaisiin laittaa se, että molemmat joukkueet tekevät maalit. Tämä ehdotus ei kuitenkaan ole kivenhakattu juttu, sillä kaksikon kolmessa edellisessä pelissä on jääty kaksi kertaa nollille. Unibet tarjoaa tähän vaihtoehtoon 2,05 kertoimen.

Lyö molempien joukkueiden maalin puolesta vetoa Unibetilla »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *