Ystävyysottelu: IFK Norrköping – AIK Tukholma kello 17.00 la 28.3.2020

Ystävyysottelut lahden toisella puolella jatkuvat lauantaina useamman ottelun voimin. Yksi päivän mielenkiintoisin, ellei joka mielenkiintoisin ottelu on tämä IFK Norrköpingin ja AIK Tukholman välinen kohtaaminen. Mikäli historia toistaa tässä itseään, niin pelistä on tulossa vähänmaalinen ja josta IFK Norrköping saa vähintään pisteen.

Aikaisemmat kohtaamiset

IFK Norrköping ja AIK Tukholma ovat kohdanneet toisensa historian saatossa 163 kertaa. Näistä peleistä AIK on voittanut 62 ottelua, 40 kertaa pisteet ovat menneet jakoon ja 61 kertaa kentältä on poistunut voittajana IFK Norrköping.

Joukkueiden tuoreimmat kohtaamiset ovat perua viime kaudelta. Tuolloin osapuolet iskivät yhteen Ruotsin pääsarjassa kaksi kertaa. Näistä peleistä ensimmäinen päättyi 0-0 tasapeliin, mutta toisessa IFK Norrköping oli parempi 0-2 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa kaksi asiaa pistää silmään. Ensimmäinen näistä on maalit, sillä molemmat joukkueet ovat onnistuneet tekemään kaksikon kahdeksassa edellisessä kohtaamisessa ainoastaan kerran. Muuten toinen tai molemmat joukkueet ovat jääneet maaleitta.

Toinen mielenkiintoinen asia liittyy puolestaan voittoihin ja lopputuloksiin, sillä joukkueiden seitsemässä tuoreimmassa kohtaamisessa on ainoastaan kerran nähty yli 2,5 maalin peli.

Ennen kuin mennään eteenpäin, niin kerrotaan vielä, että AIK on voittanut näiden joukkueiden kohtaamisen edellisen kerran heinäkuussa 2017. Tuon jälkeen osapuolet ovat kohdanneet neljästi. Näistä peleistä tuloksena on ollut kaksi tasuria ja kaksi IFK Norrköpingin voittoa.

Joukkueiden tuoreimman kohtaamisen parhaat palat pääset katsomaan alla olevalta videota.

IFK:lla lupauksia herättävä alkukausi

IFK Norrköping sijoittui viime kaudella Ruotsin pääsarjassa viidenneksi. Häävisti joukkueella ei mennyt myöskään Euroopassa, sillä Israelin kovimpiin seuroihin tätä nykyä kuuluva Hapoel Be’er Sheva päätti sen pelit Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella.

Kuluvan vuoden aikana IFK Norrköping on pelannut kaiken kaikkiaan kymmenen ottelua. Näistä peleistä neljä on ollut ystävyysotteluita ja kuudesti joukkue on joutunut pistämään parasta tiskiin Cupin peleissä (Ensin Atlantic Cupin ja sitten Ruotsin Cupin).

Näiden kymmenen pelin perusteella voisi sanoa, että IFK:n alkukausi on ollut lupauksia herättävä, sillä näistä peleistä joukkueelle on kirjattu kuusi voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Huomattavaa on myös se, että näistä kolmesta tappiosta kaksi tuli Atlantic Cupissa, johon osallistui muun muassa Bröndbyä, Vålerengaa, FC Kööpenhaminaa ja Slavia Prahaa.

Harmi, että tuo turnaus pelattiin tammikuussa, sillä sille olisi varmasti ollut kysyntää laajemminkin, mutta se meni monilta ohi, mikä on ymmärrettävää, sillä se joutuu kilpailemaan TV-ajasta muun muassa Valioliiga, La Ligan, Serie A:n ja Liigan kanssa. Sen sijaan kesällä tällaiselle turnaukselle voisi olla isokin tilaus.

Allmänna Idrottsklubben, eli kaikille menevä idioottien klubi

AIK Tukholma vai pitäisikö sanoa AIK Solna, sijoittui menneellä kaudella Ruotsin pääsarjassa tiukan taistelun jälkeen neljänneksi. Tässä kohta näin on oikeutettua sanoa, sillä Allsvenskanin neljä parata joukkuetta olivat neljän pisteen sisällä, kun taas neljän ja viidennen välinen ero oli jo viisi pistettä. Toisin kuin IFK Norrköping, niin AIK eteni Eurooppa-liigan karsinnoissa aina Playoff vaiheeseen asti, jossa joutui taipumaan Glenn Kamaran Celticille yhteismaalein 6-1.

Kuluvan vuoden aikana AIK on pelannut kahdeksan ottelua. Näistä peleistä viisi on ollut ystävyysotteluita ja kolme Ruotsin Cupin pelejä. Noista ystävyysotteluista joukkueelle kirjattiin yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Ruotsin Cupin alkulohkon kolmesta ottelusta joukkueelle kirjattiin puolestaan kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Toisin IFK, niin AIK pääsi alkulohkosta Cupissa jatkoon ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Malmön.

Tasainen ottelu luvassa

Ottelusta voi odottaa ennakkoon katsottuna tasaista, kuten näiden kahden joukkueen pelit viime vuosina ovat pääsääntöisesti olleet. IFK:n voiton puolesta puhuu se, että joukkue on pelannut pikkuisen paremmin tämän vuoden puolella, kuin AIK. Myös historia puoltaa ”Pekingin” voittoa. AIK:ta ei kuitenkaan missään nimessä pidä aliarvioida. Koska ottelun lähtökohdat ovat sen verran tasaiset, niin luotetaan me täällä Kertoimet.comssa historiaan ja tägätään alle 2,5 maalin peli lapulle.

Siirry tästä Unibetille »
Siirry tästä Bethardille »
Siirry tästä NordicBetille »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *