Veikkausliiga: IFK Mariehamn – FC Honka kello 18.30 ke 8.7.2020

Keskiviikon toinen mielenkiintoinen matsi Veikkausliigassa nähdään Wiklöf Holding Areenalla, jossa toisistaan mittaa ottavat IFK Mariehamn ja FC Honka. Peliyhtiöt ovat nostaneet espoolaiset otteluun ennakkosuosikiksi, mutta IFK osoitti jo kauden avausottelussa Ilvestä vastaan, ettei sitä kannata aliarvioida.

Aikaisemmat kohtaamiset

IFK Mariehamn ja FC Honka kohtasivat toisensa viime kaudella kuusi kertaa. Tämä johtui siitä, että osapuolet ottivat kaksi kertaa yhteen Suomen Cupissa ja neljä kertaa Veikkausliigassa. Näistä kaksi ensimmäistä nähtiin runkosarjassa, yksi mestaruussarjassa ja yksi Europa Leaguen playoffin finaalissa. Tuloksien valossa espoolaiset olivat niissä niskan päällä, sillä Honka vei otteluvoitot kolme yksi nimiinsä.
Osapuolet ovat kohdanneet myös kuluvalla kaudella kerran. Tämä nähtiin Suomen Cupin alkulohkossa helmikuussa. Tuossa ottelussa Honka oli parempi 2-1 lukemin.

Joukkueiden aikaisempia kohtaamisia katsoessa yksi asia pistää silmään ylitse muiden, sillä IFK Mariehamn on voittanut Hongan kaksikon kymmenessä edellisessä kohtaamisessa ainoastaan kerran. Tämä nähtiin huhtikuussa 2019, jolloin saarelaiset hakivat 1-3 voiton Tapiolan urheilupuistosta. Toinen mainitsemisen arvoinen asia voisi olla se, että näiden kahden joukkueen välillä on yleensä nähty paljon maaleja, sillä kaksikon kuudessa edellisessä väännössä on nähty viidesti vähinkään kolme maalia (3-1-3-3-4-4).

Ikävä kyllä me emme pysty tällä kertaa tarjoamaan lukijoillemme videota kaksikon edellisestä kohtaamisesta, sillä Ruudun videoklipit ilmoittivat Failed to fetch ilmoitusta. Toivottavasti palvelu saadaan pikaisesti toimimaan, sillä se on muihin tarjoajiin nähden ylivoimainen hinta-laatusuhteessa.

Lähtökohdat

IFK Mariehamn menetti viime kauden päätteeksi muutaman runkopelaajan. Kovin pommi tuli kuitenkin kauden alla, kun joukkueen ykköshyökkääjä vangittiin törkeistä raiskauksista ja pahoinpitelyistä. Saarelaiset olisivat voineet vielä jotenkin selvitä keskikentän ja puolustuspään menetyksistä, mutta uutta kymmenen maalin sylkijää affenanmaalle ei noin vain haeta.

Saarelaisten menetykset ovat myös näkyneet joukkueen peleissä kuluvana vuonna, sillä tämän vuoden 13 ottelusta IFK Mariehamn on voittanut neljä peliä, pelanneet kolmesti tasan ja hävinneet seitsemän kertaa. Isoimmat ongelmat Lukas Syberyjskin suojateilla ovat olleet niin puolustus kuin myös hyökkäyspäässä. Mainitsemisen arvoista on myös se, että IFK Mariehamn ei ole voittanut tänä vuonna yhtään Veikkausliigassa pelaavaa joukkuetta.

FC Honka puolestaan kuului siihen nippuun Veikkausliigassa, joka vahvistui viime kauden päätteeksi. Odotukset espoolaisseuraa kohtaan ovat olleet kauden alla korkealla, mutta pelillisesti Vesa Vasaran miehistöllä ei ole mennyt kovinkaan kummoisesti, sillä tämän vuoden 13 pelistä FC Honka on voittanut neljä peliä, pelannut neljästi tasan ja hävinnyt viidesti. Huolestuttavinta Hongan kannalta on se, että näistä tappiosta kolme on tullut viiteen viimeiseen peliin.

Espoolaisten isoimmat ongelmat kuluvalla kaudella ovat liittyneet maalintekoon. Tästä kertoo se, että joukkue on tehnyt viidessä viimeisessä pelissä neljä maalia. Tuo lukema on aivan liian pieni, mikäli espoolaisseura mielii pelata mitalista. Hongan osakkeita tässä tilanteessa ei nosta edes se, että joukkue on tehnyt reilun kaksi miljoonaa tappiota parin viimeisen vuoden aikana, joten rahakirstu on ammottaa tyhjyyttään.

FC Honka ennakkosuosikki

Peliyhtiöt ovat nostaneet FC Hongan otteluun ennakkosuosikiksi mikä on ymmärrettävää, sillä espoolaiset olivat viime vuonna saarelaisille vaikea vastus kaadettavaksi. IFK Mariehamnin mahdollisuuksia ei kuitenkaan kannata ampua ihan täysin alas, sillä Akseli Pelvas osoitti Ilvestä vastaan, että hän pystyy täyttämään saarelaisten hyökkäykseen jääneen aukon, mikäli häntä pystytään ruokkimaan riittävä hyvin.

Vaikka kaikki ennusmerkit tässä pelissä vinkkaavat pelaamaan espoolaisten voiton puolesta, niin lähdetään me täällä Kertoimet.comissa pelaamaan tässä pelissä vaihtoehtoisia vetoja. Näissä lapulle laitetaan se, että molemmat joukkueet tekevät ottelussa maalin. 888 peliyhtiö tarjoaa tähän vaihtoehtoon 1,74-kertoimen.

Lyö 888:lla vetoa molempien joukkueiden maalin puolesta»

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *