Hradecky torjui Leverkusenille voiton Borussia-Parkilla Mönchengladbachissa

Mönchengladbach joutui myöntämään lauantaina kotikentällään Leverkusenin paremmaksi 1-3 lukemin. Voiton myötä Leverkusen nousi sarjassa kolmanneksi. Ottelun loppulukemat eivät kuvaa pelin tapahtumia, sillä ilman Lukas Hradeckyn lukuisia hyviä torjuntoja toisella puoliajalla, loppulukemat olisivat voineet olla myös toiset. Leverkusenin maalit ottelussa tekivät Sven Bender ja kahdesti osunut Kai Havertz. Mönchengladbachin ainokainen kirjattiin Marcus Thuramin nimiin. Mönchengladbach sai ottelusta myös jobinpostia, kun Breel Embol loukkaantui kymmenen minuutin kohdalla ja jätti pelin kesken jalkavamman vuoksi.

Leverkusen tuli otteluun hyvin ja onnistui luomaan ensimmäisen hyvän tilanteen jo neljännellä minuutilla, kun Kerem Demirbay pääsi laukomaan maalin edestä, mutta Yann Sommer torjui tämän yrityksen. Kaksi minuuttia myöhemmin Sommer joutui kuitenkin antautuman, kun Kai Havertz pääsi yksin läpi Karim Bellarabin ja Aranguizin esityöstä, jonka päätteeksi hyökkääjä tuikkasi pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Maalin jälkeen Mönchengladbach sai pelistä paremmin otetta, mutta myös seuraava kunnollinen tilanne tarjoutui Leverkusenille, kun Sven Bender pääsi kokeilemaan maalintekoa 26. minuutilla rangaistusalueen tuntumasta, mutta keskikenttäpelaaja hätäili vetonsa kanssa sen verran, että se nousi maalin yli.

Kotijoukkueen ensimmäinen hyvä tilanne koko ottelussa nähtiin viisi minuuttia ennen taukoa, kun Lukas Hradescky torjui Tobias Stroblin kaukolaukauksen eteensä. Palloa pääsi jatkamaan ensimmäisenä Ramy Bensebaini ja heti perään Marcus Thuram, mutta ”Luke” onnistui kuin ihmeen kaupalla pitämään maalinsa puhtaana.

Puoliajan viimeinen hyvä tilanne nähtiin minuutti ennen taukoa, kun Havertz pääsi puolittain läpi. Tällä kertaa hyökkääjän veto pysähtyi ylärimaan. Tilanne ei kuitenkaan päättynyt tähän, vaan ensimmäisenä irtopalloon pääsi Demirbay, joka yritti ohjata sitä puolityhjään maaliin, mutta Mönchengladbachin puolustaja pelasti tämän yrityksen maaliviivalta. Näin puoliajalle mentiin Leverkusenin maalin johdossa.

Hradecky varastaa show

Toinen puoliaika mentiin Mönchengladbachin komennossa. Kotijoukkue onnistui luomaan muutaman puolittaisen paikan maalintekoon heti puoliajan alussa, mutta maaleja näistä paikoista ei nähty. Sen sijaan 51. minuutilla Hradecky joutui antautumaan, kun Alassane Plea pelasi paikan maalin eteen Thuramille, joka tykitti pelivälineen vasempaan alakulmaan.

Kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen toinen maali oli lähellä, kun Thuram pääsi yksin läpi, mutta tämän vedon Hradecky torjui. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Leverkusenille tuomittiin rankkari, kun Nico Elvedi veti Bellarabin jalat alta läpiajon päätteeksi. Pallon taakse astui Havertz, joka laukoi pelivälineen Sommerin torjunnan kautta vasempaan yläkulmaan.

Tunnin kohdalla Mönchengladbachilla oli paikka tasoittaa peli, kun Bensebaini pääsi puskemaan vapaapotkua maalin edestä, mutta tämä veto suuntautui maalin yli. Kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkueen tasoitus näytti jo varmalta, kun Thuram pelasi avopaikan maalin eteen Florian Neuhausille, mutta Hradecky onnistui kuin ihmeen kaupalla torjumaan tämän tilanteen.

Muutama minuutti myöhemmin Leverkusen pääsi ylivoimahyökkäykseen toisessa päässä kenttää, mutta tämä tilanne kuivui kokoon, kun Demirbay haki ratkaisua liian itsekkäästi. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Thuramille pelattiin paikka maalin eteen, mutta tällä kertaa hyökkääjä ei osunut palloon ja tilanne kuivui kasaan.

Vartti ennen pelin loppua Leverkusenin kolmas maali näytti pommin varmalta, kun Leon Baileyn veto pomppasi tolpan kautta suoraan Demirbaylle maalin eteen. Keskikenttäpelaaja kuitenkin hätäili ratkaisunsa kanssa sen verran, että hänen vetonsa nousi maalin yli ja illan neljä maali jäi syntymättä.

Kaksi minuuttia myöhemmin kotijoukkueelle tuomittiin vapaapotku rangaistusalueen kulmasta. Pallon taakse astui Laszlo Benes, joka yritti suoraa ratkaisua, mutta tämä veto suuntautui hieman maalin ohi. Ottelun ratkaisu nähtiin 80. minuutilla, kun Sven Bender puski Demirbayn tarjoilemasta vapaapotkusta vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Mönchengladbachilla oli kaksi paikka kaunistella loppulukemia muutama minuutti myöhemmin, kun ensin Thuram pääsi puskemaan keskitystä maalin edestä, mutta tämä veto suuntautui maalin ohi. Hetki tästä Plea pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutt Hradecky torjui tämän laukauksen kulmaksi. Näin Leverkusen voitti ottelun 1-3 lukemin, vaikka oli jälkimmäisellä nelivitosella ottava osapuoli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuorein veikkausvinkkimme

Bundesliiga: Freiburg – Borussia Mönchengladbach kello 21.30 pe 5.6.2020

Lue tästä koko vinkki »

Tuoreimmat urheilu-uutiset